Напускащи Квебек (Канада)
Напускащи Квебек (Канада)
Както има теми за пътуващите към Канада, така пускам и една за напускащите. Ето така от чисто любопитство да се видим, колко хора си заминават оттук. Причините не са важни.
Ние сме осем години в Квебек и се напускаме Канада посока ЕС.
p.s. Ще помоля да пишат само хора, които се махат. Коментари "ЗА", "ПРОТИВ" и т.н. може да си пуснете в "шипките".
Благодаря предварително!
p.s. Ще помоля да пишат само хора, които се махат. Коментари "ЗА", "ПРОТИВ" и т.н. може да си пуснете в "шипките".
Благодаря предварително!
Re: Напускащи Квебек (Канада)
Струвами се, че тази година има не малко българи, които напускат провинция Квебек. Ние засега оставаме.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Ако въпроса е само за събиране на статистика - ето, можеш да ме включиш и мене, аз се върнах в Европа преди повече от две години. Сещам се също за още няколко човека от форума които напуснаха Канада, но май нито един от тях не пише вече във форума, което е разбираемо. Според мене обаче въпроса за причините също е важен и не бива да бъде пренебрегван.dtodorova написа:Както има теми за пътуващите към Канада, така пускам и една за напускащите. Ето така от чисто любопитство да се видим, колко хора си заминават оттук. Причините не са важни.
Благодаря предварително!
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Постни им никнеймовета за статистиката. Аз се сещам за Canuck, който беше про-канадски настроен на 1000%, но един ден се озовал в Испания (за постоянно)Koko написа:Сещам се също за още няколко човека от форума които напуснаха Канада, но май нито един от тях не пише вече във форума, което е разбираемо.

Слънчева Испания да не се окаже предпочитано място за напускащите Канада? Ние също имаме едни приятели, които едва дочакаха да вземат гражданство и се преместиха там. Нямам представа дали са писали във форума.
Иначе ние сега събираме багажа да напускаме Квебек, но оставаме в Канада.
Иначе ние сега събираме багажа да напускаме Квебек, но оставаме в Канада.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
внук на Леон
- roumensp
А за Батето и Гинес не се ли сещаш ?miteto написа:Аз се сещам за Canuck ...

С тия 23% безработица в Испания, не знам колко е предпочитано особено ако си имал що-годе свястна работа в Канада.domino написа:Слънчева Испания да не се окаже предпочитано място за напускащите Канада? Ние също имаме едни приятели, които едва дочакаха да вземат гражданство и се преместиха там.
Те продължиха да работят за фирмата, за която работиха в Канада. Само смениха мястото на живеене. За някои професии тоя номер става, за други - не.miteto написа:С тия 23% безработица в Испания, не знам колко е предпочитано особено ако си имал що-годе свястна работа в Канада.domino написа:Слънчева Испания да не се окаже предпочитано място за напускащите Канада? Ние също имаме едни приятели, които едва дочакаха да вземат гражданство и се преместиха там.
”Do not be wise in your own ieyes”
внук на Леон
внук на Леон
Мен Канада ме "помоли" да напусна преди 7 години, но аз тъпо и упорито продължавам да се връщам. И понеже живея на близо, ми е възможно да съм тук от време на време и през останалото време вкъщи на юг. Жена ми категорично отказва да се върне, тя е щастлива там, където е.
Аз лично знам за трима зъблекари, които се върнаха в Европа след 2007. Със семействата си говорим за общо 6 дущи.
Аз лично знам за трима зъблекари, които се върнаха в Европа след 2007. Със семействата си говорим за общо 6 дущи.
- Bistra
- Напуснал форума
Aз пък познавам такива, които от Испания се върнаха в България...Лузъри всякакви. 
В Кебек е трудно за намиране на работа, ако не говориш френски.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

dtodorova написа:Както има теми за пътуващите към Канада, така пускам и една за напускащите. Ето така от чисто любопитство да се видим, колко хора си заминават оттук. Причините не са важни.
Благодаря предварително!

Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
ха,сега прочетох в пресата ,че и Мухата 2 планира завръщане в България след като е направил първата си инвестиция
http://www.blitz.bg/news/article/343437"

http://www.blitz.bg/news/article/343437"

Ако си работил в Квебек за ИТ компания за 80-90 бона на година не ти трябва френски.Bistra написа:Aз пък познавам такива, които от Испания се върнаха в България...Лузъри всякакви.
Ако продължиш да работиш за същата компания и за същата заплата от БГ за мен това не е 'лузъри всякакви', а точно обратното!
Лузъри всякакви са тия, дето се гърчат на 9 месеца зима и 2 месеца 'циганско лято', пардон 'канадско' ...

Само да питам, че не ми е ясно, лятото ще идва ли изобщо, или ще чакаме астрономическото, на 21 юни в Неделя за да се разпишем тая година, че сме видели лято?
- roumensp
Ключовата дума е "ако". Ти колко такива познаваш ?turist написа:Ако продължиш да работиш за същата компания и за същата заплата от БГ за мен това не е 'лузъри всякакви', а точно обратното!
Това е вероятно да стане само в един единствен случай - фирмата открива нов офис в страната и праща някой местен за мениджър на местните "туземци". Ако мислиш, че фирми като Cisco, Oracle и M$ отварят офиси в България, за да плащат същите заплати като в Щатите, в голяма грешка си.
Последно промяна от roumensp на Чет Юни 18, 2015 4:30 pm, променено общо 1 път.
roumensp написа:Ключовата дума е "ако". Ти колко такива познаваш ?turist написа:Ако продължиш да работиш за същата компания и за същата заплата от БГ за мен това не е 'лузъри всякакви', а точно обратното!
аз познавам двама.не са от ИТ,а от телекомуникациите
Еди и Крис,братя
единия беше в Ериксон,офиса на декари,а другия телъс,офиса на де сурс
около 2006-2009 единия от Ериксон се изнесе за Барселона,а другия за хонг конг,сега е в Кьолн германия в китайския телеком
и двамата не искат и да чуят за канада и за нечовешкото връзкарство в тия среди което единственно ти осигурява развитие
сравнение за заплащане няма да правя,разликата е че на новите им места ги носят на ръце
а и тях парите едва ли ги интерисуват като наследници на милиони
но възможноста на тях да гледат като на бели хора на новите им места явно много ги радва,поне от това което съм разбрал от контактите ми с тях