Дребни инвестиции

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
c200

Re: Дребни инвестиции

Мнение от c200 »

Kpetrov, искам да кажа, че ако/когато дойдат загубите (били те 50% или повече) най-глупавата стратегия би била да се продава. Разбира се, че ако знам кога и с колко ще съм милиардер. Обаче не знам и никой не знае. Затова да се концентрираме върху правилното поведение при различните фази на пазара. Няма начин да печелиш винаги. Но има начин да не губиш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Да де но след като се съгласи с тезата за не оптимистично близко икономическо бъдеще и стоковия пазар в частност, не значи ли че правилното поведение при тази фаза на пазара е да се продава сега и когато този очакван спад настъпи ще имаш капитала за новото удвояване на пазара?
Нямах в предвид да се продаде при вече реализиран 50% спад, а сега.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

yahoo написа:
Kpetrov написа:Yahoo, ако се надяваш на големи проценти, не си ли пробвал нещо, като хедж фондовете на Horizons: HOD и HOU например. Там почти всеки месец има по няколко удара от по 10%?
Аз вече бях споменал че не го правя за пари и удари. Сега се уча и единственото което ме интересува е да не правя загуби с надеждата спечеленото да покрие поне обезценяването на парите. Само че с доказателствата че живеем върху много надут балон за който въпроса е не дали, а кога ще се спука и колко лошо ще се изтърсим изглежда е най-важния момент в цялото упражнение.
Разбирам, но ти спомена "големият риск Бомбардие", което не се връзва много с надеждата да не правя загуби и за това предложих също така рисковани действия с хедж фондове на основа петрол.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Kpetrov написа:Разбирам, но ти спомена "големият риск Бомбардие", което не се връзва много с надеждата да не правя загуби и за това предложих също така рисковани действия с хедж фондове на основа петрол.
Казах риск защото обикновено не държа акции по време на отчетен период на фирма в недобро финансово състояние. За през останалото време имам добри стратегии как да печеля дори от Бомбардие, но не и когато се очаква новина, която може да направи голям скок на цената в неизвестна посока. Рискувах единствено защото вече беше късно да си изтегля значителното количество акции без голяма загуба, а цената предвидливо вече беше свалена толкова ниско, че беше много малко вероятно още значително да падне и бях готов да изчакам докато се възстанови. Въпреки че този път спечелих друг път не смятам да правя подобни неща. Има далеч по-сигурни начини да се търгува при нормални обстоятелства.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
c200

Мнение от c200 »

Kpetrov написа:Да де но след като се съгласи с тезата за не оптимистично близко икономическо бъдеще и стоковия пазар в частност, не значи ли че правилното поведение при тази фаза на пазара е да се продава сега и когато този очакван спад настъпи ще имаш капитала за новото удвояване на пазара?
Нямах в предвид да се продаде при вече реализиран 50% спад, а сега.
Единственото с което съм се съгласил че, че никой не може да предвиди пазара.
Вече споменах, че не инвестирам в пазара като цяло, а в отделни акции. Състоянието на пазара, загуби на хартия и тримесечни отчети слабо ме интересуват, при value investing е важна оценката на предприятието а не тенденциите на Уолстриийт.
От началото на годината досега имам 3 (три) транзакции, и това ми е от активните години тъй да се каже :)

P.S. Една смешна история от тия дни, пишман инвеститори объркали компаниите и изстреляли акциите на Riviera Tool Company 12 000 % за ден (дванадесет хиляди) под предлог, че Тесла ще да инвестира. Ама не били компютри, а компоти както се оказало.
http://www.valuewalk.com/2015/05/tesla- ... ock-12000/"

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Kpetrov написа:VRX се движи последните месеци точно както ZLU (където аз играх), с тази разликата, че е толкова нагрухтяно, че вероятността за рязък спад е много голяма. Кой знае колко ще чакам и там да се възвърнат позициите при едно голямо сечено.
VRX се очертава като една от много малкото доста успешни канадски компании. Досега е само нагоре без никакви съществени сътресения. Само за последните 4 месеца след като си изтеглих дългите позиции направи още над 40% растеж и стигна вече 285 CAD от 202 когато ги продадох, което е повече от средно 10% месечно без нужда да дебнеш пикове. Може да последва известен застой, но не очаквам рязък спад докато не настъпи икономическа криза. Съжалявам че се оттеглих толкова рано от тях, а вече наистина изглежда късно да се купува.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ако ще говорим РЕАЛНО в цифри, какво и е успешното на тази компания. Не високи доходи за единица акция, цена на компанията отнесена към приходите - надута, дивиденти 0.
Успешна е колкото тази... и те са правели по 50% и повече на година... disaster waiting to happen.

Просто лично, неангажиращо мнение. А че може да се спечели дори от губещи компании, може.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Когато цената на акциите нараства далеч над 50% годишно дивидентите от под 5% едва ли имат някаква значима стойност. Аз залагам повече на техническия анализ на графиките пред фундаменталния и той показва дългосрочно голямо търсене, много слаби и кратковременни корекции с очевиден възходящ тренд без сътресения рядко срещан при канадските акции. Харесват ми акции които дори да не нацелиш най-добрия момент за купуване винаги до няколко дена да имаш възможност да ги продадеш без загуба вместо да чакаш седмици и месеци за това както е при Бомбардие напоследък. От всички могат да се правят пари, но от някои които дърпат силно, бързо и много често нагоре всичко става много по-лесно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Аз обърнах всико в каш в края на април. Сега чакам дивеча да отстрелям нещо. Ако не стане нищо до септември , ще купя злато съм решил. Според мен то задържа около 1200 дълго време и не ми се струва да иде още надолу ( или поне не много). Март и април само загуби трупам (с Рotash Corp. Най-много загубих 5-6% от всичките ми пари в акции.)

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

yahoo написа:Когато цената на акциите нараства далеч над 50% годишно дивидентите от под 5% едва ли имат някаква значима стойност. Аз залагам повече на техническия анализ на графиките пред фундаменталния и той показва дългосрочно голямо търсене, много слаби и кратковременни корекции с очевиден възходящ тренд без сътресения рядко срещан при канадските акции...
Къде мислиш е лимита?
Всички знаят, че 50% годишно е химера и нереално в дългосрочен план.

Признавам, че са рекета носител, но аз лично няма да мога да спя ако спестяванията ми са там точно сега. И аз като теб щях да съм излязал отдавна от там.
Не мога да прогнозирам нищо за тези или които и да било акции, но ми се струва, че точно от тези VRX има накъде да се пада и то много.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Kpetrov написа:Къде мислиш е лимита?
Фармацефтиката е от най-печелившите браншове, но трябва да си купил рано когато още цената е разумна. Естествено че ги зарязах вече VRX и не смятам да се пробвам повече въпреки че очаквам да достигнат до около 350 CAD до края на тази година, ако няма икономически сътресения. Предпочитам новите играчи с цени под $10 и в момента има няколко такива много перспективни акции на които съм заложил големи надежди. Едните са създали и имат одобрен вече бърз тест за хепатит-с, а другите са открили заместител на морфина. Очаквам голямо раздвижване на по-дребните защото виждам въпреки че S&P 500 е на макс от известно време индикаторите за движение на капитала показват изтегляне на много пари от 500-те най-големи. Най-вероятно парите се ротират към подбрани по-малки компании които има накъде още да растат. Това са най-вероятно компании под $10 защото малко им трябва да прекрачат границата от $10 и тогава хедж фондовете е прието да могат вече да инвестират в тях и да станат и те ракети.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Още една канадска компания - ракета носител Constellation Software, но и там вече е късно и не ми стиска.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
c200

Мнение от c200 »

Лека заигравка срещу течението - NYSE:KORS (COH вече си имам)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

c200 написа:Лека заигравка срещу течението - NYSE:KORS (COH вече си имам)
Кое имаш вече COH или KORS? Гледам и двете са имали голям спад последната седмица. Надявам се си ги взел след това! Вероятно ще удариш нещо в краткосрочен план. Смяташ ли да ги държиш за по дълго?

Аз продадох ZLU след като си върна цената в последните дни и купих AP.UN на 37.20

POSTREACT(ions) SUMMARY

valBG
Обратна връзка:

Мнение от valBG »

Аз нямам време да чета всички коментари 280+

Ето от моя experience

No1 и само едно правило
Изплащате вашия заем

1.1. NEVER:Borrow to invest!

After that investments!!!

най-евтиното (no TFSA and RRSP )
My first choice!!!!!!!!
https://www.interactivebrokers.ca/en/main.php"

Nai dobri za TFSA and RRSP - RBC all 3 types of accounts..
http://www.rbcdirectinvesting.com/"

IMPORTANT!
your broker must/nice to be in their list
http://www.cipf.ca/HomePage.aspx"
http://www.cipf.ca/Public/MemberDirecto ... mbers.aspx"

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор