Как стои въпроса за инкоме таксес за 2014 година?
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Re: Как стои въпроса за инкоме таксес за 2014 година?
Старите версии е невъзможно да се ползват реално.
Може да ги пробваш и да си играеш, като прехвърляш кредити от един член на семейството на друг за да видиш как е най-изгодно, да погледнеш кое в коя графа се попълва и т.н., но реално не може да пратиш декларация попълнена на стара версия. Може да я ползваш като помагало в най-добрия случай.
Може да ги пробваш и да си играеш, като прехвърляш кредити от един член на семейството на друг за да видиш как е най-изгодно, да погледнеш кое в коя графа се попълва и т.н., но реално не може да пратиш декларация попълнена на стара версия. Може да я ползваш като помагало в най-добрия случай.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
В случая за новопристигнали с малък доход заради непълна първа година могат да ползват безплатно UFile онлайн и ако дохода им е до $20,000 ще е наистина безплатно. На много места се организира и безплатно попълване на декларации за такива хора от доброволци. Проблема е обаче дали ще успеят да разберат всичко което трябва да попълнят и къде точно ако решат да го правят сами. Затова се очаква, че специалистите биха им помогнали повече. Ако човек е наясно какво трябва да се включи в декларацията не виждам разлика дали ще се прави на ръка, с програма или от счетоводител - въпрос на лични предпочитания.
Аз лично обичам да знам какво ми пише в даначната декларация и с мъжа ми ги правил сами. Ползвам UFILE. Преди време един данъчен специалист ( имена няма да казвам) беше писал на един приятел повече РРСП отколкот той има право да вкарва тази година и му се наложи да плати данък. Хубавото беше, че даначните го хванаха веднага, още същата година и не му се наложи да плаща много лихви.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- optics
- Модератор
Отначало ги правех на ръка декларациите. Преди години си купих софтуер който обещаваше че го купуваш веднъж и завинаги и всяка година ще имаш достъп до обновена версия. Няколко години обещанието работеше... след което... стана още по-добре - обявиха че програмата става достъпна и без да си платил (никога, нищо) но са отворени за донейшънс. Казва се genutax и съм доволен. Както някой писа (за неговия си) - пазят се предишните години и могат да се зареждат и прехвърлят неща от предишни години (и го правим!). Готовите декларации се пращат по електронен път.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Ufile винаги имат дискаунт кодове ако човек потърси онлайн (от рода на 5 долара). Мене така ме хванаха в началото безплатно (за студенти) и след това всичко вече въведено не ми се ходеше да пробвам други.
Все пак, възможно е човек да не се е сетил или знаел за някой deduction/tax credit и това е нещо, където професионалистът може да е полезен.
Все пак, възможно е човек да не се е сетил или знаел за някой deduction/tax credit и това е нещо, където професионалистът може да е полезен.
-
Аз ползвам Studio tax http://www.studiotax.com/en/. Безплатна е, но има бутон за плащане ако си доволен и искаш да палтиш. Инсталира се на компютъра и си попълваш данните само първия път. Декларацията може да се прати по електронен път или да се разпечати. Ползвям я вече няколко години и съм доволен.
Миналата година реших да сравня резултата със софта на H&R Block, но не стигнах до края... Според мен Studio tax е направена по-добре.
Миналата година реших да сравня резултата със софта на H&R Block, но не стигнах до края... Според мен Studio tax е направена по-добре.
И на мен ми се случи веднъж преди доста години, но беше за сметка на счетоводителя (каза, че такава е политиката на фирмата му - неговите грешки са за негова сметка, но той не е българин).IRA написа:....Преди време един данъчен специалист ( имена няма да казвам) беше писал на един приятел повече РРСП отколкот той има право да вкарва тази година и му се наложи да плати данък. Хубавото беше, че даначните го хванаха веднага, още същата година и не му се наложи да плаща много лихви.
-
До 18.01.2015 софта на H&R Block може да се изтегли безплатно http://www.hrblock.ca/promos/2014/hrb-s ... -ab-fr.asp
Благодаря на всички за инфото.
Не ни взеха под внимание "Транспортните разходи"(метро пасовете).
Признават се само карти, не дейли пасове.caesarsbs написа:Не ни взеха под внимание "Транспортните разходи"(метро пасовете).
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Зя карти става въпрос.Павел написа:Признават се само карти, не дейли пасове.caesarsbs написа:Не ни взеха под внимание "Транспортните разходи"(метро пасовете).
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Как така не са ги взели под внимание? Ако си ги написал в правилната графа се взимат под внимание автоматично.caesarsbs написа:Зя карти става въпрос.Павел написа:Признават се само карти, не дейли пасове.caesarsbs написа:Не ни взеха под внимание "Транспортните разходи"(метро пасовете).
За да не ги вземат под внимание трябва да са ви направили одит или нещо бъркам!?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Ако някой може да ми каже, колко е съответната икономия от "признати" карти и от платен професионалист, който да ви направи декларациите, така че картите да са ви "признати"
Таксите ни ги прави една жена безпланто от Торонто лайбари.Дадох ме и картите и касовите бележки и тя каза нещо че дохода ни е много малък за да ги включи.Kpetrov написа:Как така не са ги взели под внимание? Ако си ги написал в правилната графа се взимат под внимание автоматично.caesarsbs написа:Зя карти става въпрос.Павел написа:Признават се само карти, не дейли пасове.caesarsbs написа:Не ни взеха под внимание "Транспортните разходи"(метро пасовете).
За да не ги вземат под внимание трябва да са ви направили одит или нещо бъркам!?