Какво се случва в тази държава?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
pumpy

Re: Какво се случва в тази държава?

Мнение от pumpy »

Mielle написа:pumpy Т.е искаш да кажеш,че държавата опря до смешните 35 лв на дете,ако майката и бащата работят някъде в чужбина,а то се гледа от бабата,чичото и т.н.
Същевременно за ромското население помощите се увеличават.те и ток не плащат и живеят на гърба ни от години!
Или може би,че родителите му имат право да сключат договор в чужбина с работодател за 183 дни?
Не съм съгласна!
Нито държавата, нито съответния гурбетчия са "опрели" до 35 лева на месец. Но трябва да има ред.
И меджу другото, противопоставянето на една социална група на груга не решава проблема, а създава емоции, които по никакъв начин не помагат, а просто по "булгарски" го изместват към една друга плоскост, в която аз откзвам да коментирам.
Отговора на мърдолящините в България не е "те такива има и в Канада" , защото по този начин онези в България по никакъв начин не се променят. Отговора на мърдолящините в България е да се оправят там където съществуват. Аз лично смятам, че хора, които не живеят в страната повече от половин година не би трябвало да бъдат подпомагани от същата тази страна. Няма как да "смучеш" без да "снасяш", просто защото няма от къде да дойде и НИКОЙ не ни е длъжен в този живот....
Mielle

Мнение от Mielle »

pumpy Разбирам поста ти и уважавам мнението ти!
Обаче да ти кажа честно,има как.Заповядай да ти покажа как смучат полските граждани на Острова и отделно в собствената си страна,че освен това водят и бабите и дядовците да смучат местните пенсии,а повярвай ми не снасят.
speedy

Мнение от speedy »

Mielle написа:[... искаш да кажеш,че държавата опря до смешните 35 лв на дете,ако майката и бащата работят някъде в чужбина,а то се гледа от бабата,чичото и т.н.
Правилно. Парите би трябвало да се дават на бабата или чичото.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Mielle написа: "Всички помним как TV7 бе напомпана и от редова кабелна телевизия се сдоби с огромен бюджет...........
Не всички..
optics написа:
grozdan написа:Какво е ТВ7?
Зе ми го от устата !
:handshake:
А бе ТВ7 го "отгатнах" що е ама КТБ що е не мога да зацепя..

back to Mielle....
Mielle написа: Да,има много българи зад граница на които наистина ни пука и сега какво се случва там по ред причини.
А бе то и на мен ми пука ако трябва да съм откровен, и предполагам на всеки който има близки (в БГ) му пука до някаква степен, но в интерес на истината нямам нито време да чета кво става там нито пък да правя обширни анализи на събитията в момента... На теб "новинарството" ти е професия (или хоби) или имаш много свободно време и се чудиш как да го запълниш, за което неБлагородно ти завиждам между другото..

С други думи не се коси че не всички споделяме ентусиазма ти относно the current events in Bulgaria. Просто имаме повече "приоритети" тук от колкото там.. Все пак тук живеем и донякъде е нормално. Не мислиш ли??
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

ivandaman написа:
А бе ТВ7 го "отгатнах" що е ама КТБ що е не мога да зацепя..
КТБ е тясно свързано с КГБ ;)
Корпоративна Търговска Банка, руски интереси, бивши кагебейци и т.н.
Ванка, идея си нямаш какъв късметлия си, че си се откъснал от родната действителност преди 25 години.
Mielle

Мнение от Mielle »

ivandaman Въобще не се кося да ти кажа.
Хич даже!
Просто темата е ако някой иска да каже нещо,сподели и т.н.
Иначе "новинарството" не ми е професия,но ми е хоби.И аз пиша разни неща,но засега само като хоби.
Опитвам се да погледна през някаква призма от тук където съм колко му трябва още на българина за да пламне искрата,защото неминуемо ще стане и това скоро.
При предишното правителство критиките бяха очевадни,остри дори не ги оставиха тези хора да направят нещо.
А тези така ги оставиха,че пародията и цирка точно в момента са арогантни.
Пенсионната реформа от една страна;рокади в сериозен размер ,вчера четох,че болниците вече ще получават статут със звезди,както хотелите.
То като знам хотелите в БГ как ги получават,считай как ще е с болниците. ;)
Иначе ето ти го поредният панаир от тази сутрин пресен-пресен...
Пародията ГЕРБ: Уволнен МВР-шеф заради TV7 оглави отдел на „Криминална полиция“

И вторият „уволнен“ шеф от МВР-Иван Пепелджийски, който подаде оставка заради атаката в TV7, се уреди с висок пост. Часове след безпрецедентната ситуация, от началник на 6-то РУП Пепелджийски стана шеф на отдел „Криминална полиция“ в СДВР, съобщи „Фрог“.
http://www.mignews.info/parodiyata-gerb ... politsiya/"
Иначе българите сме мазохисти по природа,прав си!
Може да обсъждаме на 50 страници политиката на Русия,Украйна,но не и нашата!
Ето един ВИЦ за добро настроение за КТБ.
-Кога е най-добре българина?
-Ка'т пие,ка'т яде и КТБ!
Успешен ден от мен!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mielle написа:Опитвам се да погледна през някаква призма от тук където съм колко му трябва още на българина за да пламне искрата,защото неминуемо ще стане и това скоро.
Лично мнение - не виждам преспектива на българина скоро да му пламне искрата, в най-новата ни история поводи за това имаше и то не малко, но единственият резултат е че в момента в чужбина работят повече българи отколкото в България, т.е. народа се е ориентирал към индивидуално спасяване в чужбина, отколко към борба с вятърни мелници.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Никаква искра няма да пламне. Организираните протести миналата година бяха с цел преразпределяне на баницата. Всички активисти бяха заинтересовани страни, а не гневни граждани.

Свалиха ГЕРБ с протести и после в 2 последователни избори пак е водеща партия. Натриха ни носовете и ни доказаха кой е господаря.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Mielle

Мнение от Mielle »

Koko и ablood Абсолютно съгласна!
Ако не се опитват да емигрират,защото съм чувала,че емиграцията е скъпо занятие от познатите там и е факт,то поне трошат пари за скъпи екскурзии ,след които като се върнат стоят пред празният хладилник отново ,съзерцавайки ликът си над селфитата от екскурзиите.А спомените топлят цяла зима.
Аз пък от известно време наблюдавам следният парадокс,откакто съм в чужбина и придобих и местна диплома се скъсват всякакви HR и организации в БГ да ми предлагат работа.Предполагам и на вас ви се е случвало.Тепърва ще оценяват загубата на 3 милиона умни,кадърни,работливи експерти ,но ако работеха така усърдно и за повишаване на микроклимата и доходите там щеше да е добре!
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Това прочетох тази сутрин Българският не е майчин език за 43% от учениците . What the fu*k is going on?
Mielle

Мнение от Mielle »

Mielle написа:
Имам тук колеги/не българи/,които гледат за работни позиции именно в България.

Bistra написа :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ... Е, мерси все пак!...За доброто настроение. :$
Ето,да видиш,че няма майтап:
Иван Нейков: Работодателите обмислят внос на работници
Според бившия социален министър Иван Нейков в България ще се търси по-квалифицирана работна сила от други държави.
"Усещам, че работодателите започват да мислят за внос на работна сила, да търсят отвън по-квалифицирана работна сила. Това ще създаде много сериозен проблем", каза пред Нова телевизия експертът и бивш социален министър Иван Нейков.

http://dnes.dir.bg/news/vnos-rabotnitzi ... 80458?nt=4"
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mielle написа:
Mielle написа:
Имам тук колеги/не българи/,които гледат за работни позиции именно в България.

Bistra написа :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ... Е, мерси все пак!...За доброто настроение. :$
Ето,да видиш,че няма майтап:
Иван Нейков: Работодателите обмислят внос на работници
Според бившия социален министър Иван Нейков в България ще се търси по-квалифицирана работна сила от други държави.
"Усещам, че работодателите започват да мислят за внос на работна сила, да търсят отвън по-квалифицирана работна сила. Това ще създаде много сериозен проблем", каза пред Нова телевизия експертът и бивш социален министър Иван Нейков.

http://dnes.dir.bg/news/vnos-rabotnitzi ... 80458?nt=4"
Интересно ми е какви заплати ще им предложат за да могат да внесат квалифицирани работници отвън?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Koko написа:Интересно ми е какви заплати ще им предложат за да могат да внесат квалифицирани работници отвън?
М-Хм, ще им предложат шикалки! Спомням си навремето като кандидатствувах в една комсомолска строителна компания за работа, основният въпрос на интервюто беше: "Колко време бихте работили без пари?" :D
Естествено след отговора ми: "Нито секунда." не получих мястото, ама все си мисля, че не е било за съжаление. |(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mielle

Мнение от Mielle »

Bistra В твоят случай е било за добро!
Иначе чувам,че например италианците са супер зле в момента и има хора,които активно търсят от близо 2 години там и нищо.На финала намерили позиции и ги взели в IBM в България и хората за момента били супер хепи,че поне имат работа.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Италианците имат традиции в емиграцията и стабилни общности в Северна Америка. Надали търсят работа точно в България! Не забравяй, че си пишеш с хора, които са от много години в чужбина, а не са българи с промити от местната преса мозъци. :!:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор