банка които да има клонове тук Canada i Bulgaria.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
ivaka33

банка които да има клонове тук Canada i Bulgaria.

Мнение от ivaka33 »

Привет,
дали има банка които да има клонове тука в Canada и Bulgaria.
Ства лесно теглене на пари не е необходим превод .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Re: банка които да има клонове тук Canada i Bulgaria.

Мнение от Koko »

ivaka33 написа:Привет,
дали има банка които да има клонове тука в Canada и Bulgaria.
Ства лесно теглене на пари не е необходим превод .
Не знам да има такава банка.
Също така, при международен превод - дори и да е между клонове на една и съща банка, пак ще трябва да правиш превод и съответно да му платиш разходите. Това ти го казвам от собствен опит, макар и от преди няколко години.
Всъщност темата за прехвърляне на пари между двете държави е дискутирана не веднъж във форума, така че пробвай с търсачката да намериш предишни теми.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Примерно Сити банк има и в Щатите и в Япония и в България. В Канада съм имал кредитна карта от сити банк но клонове на живо не помня да съм виждал. Кое е важното - това не са клонове в оптимистичния смисъл който питащият влага. Това са си все едно различни банки както Коко писа. Файда нема.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Leda78

Мнение от Leda78 »

Мога да се включа с последното си проучване - за банки с клонове и тук и там, не знам, но има 2 БГ банки, които имат банка кореспондент в Канада:

Първа Инвестиционна Банка - банка кореспондент е Bank of Montreal
ОББ - банка кореспондент е TD Canada

Това означава, че ако пращаш пари от тази в БГ до кореспондента в Канада, парите ти отиват директно от.. до... не се минава през банки посредници и следователно таксите са ти по-малки.

От друга страна вече има и други опции за прехвърляне на пари - дебитна VISA и VISA трансфер - беше до 2000 долара май към 8 долара такса... да не говоря наизуст - проучете си.

Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Леда това е полезно! Благодаря!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Моят опит за пренасяне на пари от БГ в Канада от 2009 година:
От ОББ можеш да си вземеш и сертифициран чек в CAD (Royal Bank of Canada, Toronto), като цената на услугата е 0.3% от стойността за суми над 9000 лв равностойност (под тази сума услугата е 27 лева). Тези чекове се изплащат безплатно в Канада, 5 работни дни след депозирането им.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"