kadima написа:брои се за грешен

kadima написа:брои се за грешен
Съвета който бих си позволил е – заинтересувайте се по-сериозно какви са ви шансовете за намиране на работа в Западна Европа. Ако имате конвертируеми професии и знаете език/ци, пък и предвид как изглеждат нещата по новата федерална процедура за Канада, поне на мене ми се струва че Западна Европа може да бъде приемлива алтернатива. Не казвам че е лесно да се намери работа и там, но няма да ви се налага да минавате имиграционна процедура, нито ще ви се налага да губите 2-3 години в чакане (каквато е в момента ситуацията по Квебекската процедура) без гаранция че ще бъдете одобрени.partenieva написа:Да добавя- имаме регистрация и в job bank- кандидатсвам всеки ден по обяви от канадски работотдатели- от 100 до сега само един ми отговори .
Имам чувството , че Канада се затвори за българи. От всякъде е закучено, всяка процедура е усложнена максимално и без одобрение на CIC няма минаване.
Как става опцията с предложение за работа ако не е тайна? В джобс или имате познати?Estell написа:Ами нямаме време за потготовка, трябва и да се работи. А нямаме една камара спестени пари на които да разчитаме. Тази дата ни е при най-писимистичния вариант. Проверяваме и още една опция с предложение за работа и още не сме предприели нищо. А ако се забавят нещата може да изместим и изпита за по късна дата. При нас още не е ясно със сигурност.
Да не развалям илюзията, но няма начин listening- а да е само за дженерал или само за академик. Всички са на едно. Или си чул или не. Два пъти съм се явявала - в София и Пловдив и двата пъти е мешена работата.partenieva написа:Нека споделя и аз- колкото и да учите , а трябва много , като ви вкарат в една зала с академик нивото и ви е за пръв път трудно ще се справите . Английският , които ще слушате е много бърз, темите са сложни - на нас ни се падна за морско конче - по колко ларви снася, какъв планктон яде , как и къде и по кое време мигрира и т.н. само сложнотии. Ако някои знае къде може извън София да се държи език , но да сме отделно от академик , нека сподели.
По правилата на теста listening модула е еднакъв за всички. Само писмените модули са различни за general и за academic.sofia_shi82 написа:Да не развалям илюзията, но няма начин listening- а да е само за дженерал или само за академик. Всички са на едно. Или си чул или не. Два пъти съм се явявала - в София и Пловдив и двата пъти е мешена работата.partenieva написа:Нека споделя и аз- колкото и да учите , а трябва много , като ви вкарат в една зала с академик нивото и ви е за пръв път трудно ще се справите . Английският , които ще слушате е много бърз, темите са сложни - на нас ни се падна за морско конче - по колко ларви снася, какъв планктон яде , как и къде и по кое време мигрира и т.н. само сложнотии. Ако някои знае къде може извън София да се държи език , но да сме отделно от академик , нека сподели.
Успех на изпита
Не е вярно!partenieva написа:Само да внеса яснота, че преди време general and academic са се държали отделно или поне са били в различни зали.
Каква е логиката да е различно слушането за двата модула? Няма телевизия или весници за general или academic. Или разбираш или НЕ. Като не си разбрал,ще ти дадат по- малко точки, така и нивото ти е по- ниско. Няма какво толкова да се тълкува.partenieva написа:Само да внеса яснота, че преди време general and academic са се държали отделно или поне са били в различни зали. Няма логика да са заедно при положение , че нивата са различни. Но както и да е дори и да имаш исканото ниво без оферта от работодател си аут.