miteto написа:Kpetrov написа:След като "профита" е движещата сила на абсолютно всичко, тогава защо има антимонополни закони, защо има правителство, което да налага норми и разпоредби касаещи минимална работна заплата, опазване на околна среда, квоти и т.н.
Ще се отклоним много от темата. Накратко, има ги тия неща защото правителството има избиратели които се стреми да печели, както и повечето хора вярват че е добре да има минимална социална система.
Kpetrov написа:Не съм казвал да работят безплатно или на загуба.
Там е работата, че си много лаконичен и не ти се разбира идеята. Ок, щом не е безплатно, кой да определя печалбата ако не свободния пазар? Ти искаш да "изкоренят всички заболявания", ама в същото време да им определяш колко печалба им се полага? Ти ще инвестираш ли в бъдещ рисърч за новооткрити болести, ако комунистическото правителство ти е определило 3% (примерно) максимална печалба? Нали се сещаш, че хората, които могат да направят тези открития не искат да работят за минимална заплата? Ако не беше така, повечето открития щяха да идват от Албания, Северна Корея и Етиопия, а не от Западна Европа и САЩ. Помисли логично.
От това излиза, че в Албания и Етиопия има повече закони и разпоредби свързани с защита на околната среда, защита на минималната заплата, рагулации на медикаментозния пазар и т.н.
Поне така излиза защото откритията не идват от там нали, а идват точно от местата с институции, като Food and Drug Administration, високи минимални заплати, закони за защита на околната среда и т.н.
Не съм казал да определяш печалбата, а да определяш правила, налагаш изпитания, разпоредби и т.н.
Защо съществува The Ontario Energy Board, които regulates the province's electricity and
natural gas sectors
in the public interest
Мислиш ли че ще е много трудно енергиините компании в Онтарио да увеличат печалбата си с 5%
Защо "комунистическото" ви правителство ги ограничава?!
Колкото до обръщенията, не мисля че са лично към теб, но по-горе се каза, че неваксинирано дете е обществен проблем, а също и това кой какво мляко трябвало да пие. По-натам какво следва?
Твоят глас просто се явява, като обществен такъв и излиза, че определяш до някаква степен кой какво ще пие или какви лекарства ще взема.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.