Не става въпрос за българин, ако някой знае за фамилен лекар, който търси пациенти, да обади и на нас. Предлагам бутилка уиски за инфото.pumpy написа:Joya написа:Не намирам смисъл в коментара ви.
Смисъла на коментара е: "тревата на съседа е винаги по-зелена" . Тоест през 2006 е било много по-лесно да се намери лекар, отколкото през 2015. По това време българските лекари в Монреал имаха "отворени дни" за сънародници и ни молеха да ни "запишат" за пациенти за да ни е лесно на нас да се оплакваме на родния си език.
В редките случаи когато трябва да лекувам българин ми е особено трудно да се изразя на български, просто защото не съм го правил професионално повече от 10 години вече. Когато аз самия ходя на лекар си прекарваме около половин час да си говорим за причината за посещението ми там и ми е трудно да си представя, че мога да поставя лекара си в положението да ми обяснява на български, нещо, което прави по цял ден на английски.
Успех с търсенето....
ТАРСЯ ЛИЧЕН ЛЕКАР ,ДА Е БЪЛГАРИН В МОНТРЕАЛ
Re: ТАРСЯ ЛИЧЕН ЛЕКАР ,ДА Е БЪЛГАРИН В МОНТРЕАЛ
Смехурко знае всичко, а ти си му приятел, така че изпрати му ЛСIFF написа:Не става въпрос за българин, ако някой знае за фамилен лекар, който търси пациенти, да обади и на нас. Предлагам бутилка уиски за инфото.
- mirkaa
- Обратна връзка:
който търси - намира! тези шехерезади с ненамирането на лекари им се наслушах.
за няколко месеца успях да си намеря всякакви специалисти, каквито ми трябваха.
личен лекар не успях веднага, но нямах и зор. за това пише на уеба на санте монтреал да им се обадиш или попълниш форма онлайн и те те слагат на уейт лист. обаждат ти се като ти излезе реда. нашият излезе за по-малко от година. скъсаха ми телефона да ми звънят 100 пъти да ходя да се преглеждам, но друг е въпроса, че вече не ми трябват

за няколко месеца успях да си намеря всякакви специалисти, каквито ми трябваха.
личен лекар не успях веднага, но нямах и зор. за това пише на уеба на санте монтреал да им се обадиш или попълниш форма онлайн и те те слагат на уейт лист. обаждат ти се като ти излезе реда. нашият излезе за по-малко от година. скъсаха ми телефона да ми звънят 100 пъти да ходя да се преглеждам, но друг е въпроса, че вече не ми трябват

third generation immigrant 

Ти не четеш ли че тя си е намерила 2012?pumpy написа:Joya написа:Не намирам смисъл в коментара ви.
Смисъла на коментара е: "тревата на съседа е винаги по-зелена" . Тоест през 2006 е било много по-лесно да се намери лекар, отколкото през 2015. По това време българските лекари в Монреал имаха "отворени дни" за сънародници и ни молеха да ни "запишат" за пациенти за да ни е лесно на нас да се оплакваме на родния си език.
В редките случаи когато трябва да лекувам българин ми е особено трудно да се изразя на български, просто защото не съм го правил професионално повече от 10 години вече. Когато аз самия ходя на лекар си прекарваме около половин час да си говорим за причината за посещението ми там и ми е трудно да си представя, че мога да поставя лекара си в положението да ми обяснява на български, нещо, което прави по цял ден на английски.
Успех с търсенето....
Тук се изразяваш доста добре на български ... не мога да повярвам, че в кабинета ти не можеш ...
И от толкоз коментари само Joya предложи да помогне, е*ати тъпото и комплексирано племе сме ...
Начинът по който е писано прилича на латиница, т.е. когато човек бърза може спокойно да напише "барза" вместо "бърза"analgin написа:Явно и компютърната грамотност е на същото ниво.DIANKA написа:analgin написа:заглавие на тематаDIANKA написа:БЛАГОДАРЯ ВИ .МОЛЯ ПРЕПОРАЧАЙТЕ ..Дианка, аз за първи път учих на/и български език във френската гимназия на индивидуален план, по времето когато другите учиха френски. Впечатлен съм от твоя правопис!! Първоначално мислех, че си от децата израснали в Канада, които никога не са учили в българско училище, но вече нямам никакви съмнения, че съм се зблуждавал. Няма да е лошо да отделиш известно време и да научиш поне един език без значение дали ще е български, френски или английски.DIANKA написа:ТАРСЯ ЛИЧЕН ЛЕКАР ,ДА Е БЪЛГАРИН В МОНТРЕАЛ
По темата, виж в руската преса, има шанс да намериш някой лекар (украинец или молдованин) който говори и български език.Дианка, аз за първи път учих на/и български език във френската гимназия на индивидуален план, по времето когато другите учиха френски. Впечатлен съм от твоя правопис!! Първоначално мислех, че си от децата израснали в Канада, които никога не са учили в българско училище, но вече нямам никакви съмнения, че съм се зблуждавал. Няма да е лошо да отделиш известно време и да научиш поне един език без значение дали ще е български, френски или английски.analgin написа:заглавие на тематаDIANKA написа:БЛАГОДАРЯ ВИ .МОЛЯ ПРЕПОРАЧАЙТЕ ..DIANKA написа:ТАРСЯ ЛИЧЕН ЛЕКАР ,ДА Е БЪЛГАРИН В МОНТРЕАЛ
По темата, виж в руската преса, има шанс да намериш някой лекар (украинец или молдованин) който говори и български език.[/quot МЕРСИ ВСЕ ПАК.
Все пак писането на латиница доста навлезе с интернета, така че стига се крякали и прибързвали с това кой колко е интелигентен, повръща ми се от тъпите забележки е този форум.
Повдигам мизата на две бутилки.
Ако не беше толкова трудно намирането на лекар съм сигурен че много повече българи биха помогнали и едва ли е защото не желаят да помагат. Ние също още търсим и засега с нищо не мога да съм полезен колкото и да искам. Писаха вече по-горе, че ако държиш да намериш някакъв личен лекар с много търсене и чакане в листи може да ти дойде реда.succes написа:И от толкоз коментари само Joya предложи да помогне, е*ати тъпото и комплексирано племе сме ...
- ablood
- Обратна връзка:
И как си представяш да намерят нещо, което не съществува, а именно:mirkaa написа:който търси - намира!
"ТАРСЯ ЛИЧЕН ЛЕКАР ,ДА Е БЪЛГАРИН В МОНТРЕАЛ"
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.