Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Канадски простотии

Мнение от ivandaman »

davidT написа:
И ???? тая снимка показва само едно,че не е снимана през 161 дъждовни дни в годината :D
A бе ти трол ли си или най-обикновен лузър??

Орева оная другата тема като нездоволена монахиня и сега и тук изля порой сълзи (надхвърлящи "the annual Vancouver rainfall")

Къв ти е проблема не ми е ясно? Не ти харесва тук, не живееш тук. от къв зор си се разциврил?
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не знам какъв му е проблема, но аз спирам да му обръщам внимание, особено след като не ми отговори колко пъти е ходил в Свиленград.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Между другото в Хонолулу, столицата на Хавай, който неслучайно е наричан paradise, но най-вече заради климата си, има 170 дъждовни дни в годината, т.е. повече от Ванкувър. Могат само да завиждат на Долно Уйно и Свиленград ... :D

http://www.bestplaces.net/climate/city/hawaii/honolulu"
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

roumensp написа:Между другото в Хонолулу, столицата на Хавай, който неслучайно е наричан paradise, но най-вече заради климата си, има 170 дъждовни дни в годината, т.е. повече от Ванкувър. Могат само да завиждат на Долно Уйно и Свиленград ... :D

http://www.bestplaces.net/climate/city/hawaii/honolulu"
До колкото си спомням, на Кауай валеше още повече, което обяснява по-малката му популярност от Свиленград :rofl:

От началото на тази година във Ван май не е падало под 11 градуса и много се съмнявам слънчевите дни да са били по-малко от тези в Бг. Дори малките деца масово играят навън по къси ръкави.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Дет' има един лаф - "в тоя ред на мисли" - Акака фолс - много мокро място, аууууу !

Изображение
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
speedy

Мнение от speedy »

Якетата "Канадска гъска", носени масово от средностатистическите офисни служители, които си подават носа навън за не повече от 5 минути, докато притичат от колата или метрото до работата.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

speedy написа:Якетата "Канадска гъска", носени масово от средностатистическите офисни служители, които си подават носа навън за не повече от 5 минути, докато притичат от колата или метрото до работата.
Че тва не е канадска простотия, това си е пример за успешен канадски бизнес :D
Просто се базира на суетата на хората за "марково", както задължителното купуване на последен модел Айфон и прочее.

П.С. Разбрах кво имаш предвид, де ;)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:
speedy написа:Якетата "Канадска гъска", носени масово от средностатистическите офисни служители, които си подават носа навън за не повече от 5 минути, докато притичат от колата или метрото до работата.
Просто се базира на суетата на хората за "марково", както задължителното купуване на последен модел Айфон и прочее.

Абе при вас в Торонто студът май е много зле, тука тези якета не ги виждам толкова често. Виж, японските туристи в Йелоунайф до един са екипировани с тях, но пък те са маниаци на тема мода и марки.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marto написа:
miteto написа:

Абе при вас в Торонто студът май е много зле, тука тези якета не ги виждам толкова често. Виж, японските туристи в Йелоунайф до един са екипировани с тях, но пък те са маниаци на тема мода и марки.
От 1-2 седмици насам е колосален студ, но иначе в Едмънтън е значително по-студено от Торонто, погледни годишни статистики за зимните месеци.
Тези якета са въпрос на гъзария сред младежта и както каза speedy предимно от хора които изкарват макс 5 минути на открито.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Превод на парична сума (която не е налична в брой) между две от най-първите канадски банки става с чакане на две опашки в два клона, издаване на чек, с активното участие на бранч-мениджърите, носене в другата банка и след това очакване да стане 3 - 5 бизнес-дни. Мисля нарочно е направено да е трудно и бавно.

Хората за секунди превеждат милиони на Каймановите острови...
Embrace your climate change!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

7George написа:Превод на парична сума (която не е налична в брой) между две от най-първите канадски банки става с чакане на две опашки в два клона, издаване на чек, с активното участие на бранч-мениджърите, носене в другата банка и след това очакване да стане 3 - 5 бизнес-дни. Мисля нарочно е направено да е трудно и бавно.

Хората за секунди превеждат милиони на Каймановите острови...
За секунди не мога, но за минути превеждам с INTERAC e-Transfer.

miteto написа:От 1-2 седмици насам е колосален студ, но иначе в Едмънтън е значително по-студено от Торонто, погледни годишни статистики за зимните месеци.
Не е за мъже при вас, аз продължавам да си ходя със зимно яке, въпреки че лалетата в двора цъфнаха тая седмица.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

miteto написа: Просто се базира на суетата на хората за "марково", както задължителното купуване на последен модел Айфон и прочее.
Па те якетата на цена са си като айфон !
:o :o :o

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

optics написа:Дет' има един лаф - "в тоя ред на мисли" - Акака фолс - много мокро място, аууууу !

Изображение
С тоя метален парапет малко са позагрозили пейзажа - преди 15 години беше дървен и се връзваше по-добре.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Вчера една дръпната, след като червената светлина се смени със зелена за ляв завой, тръгна с почти свирене на гуми, след което в средата на кръстовището, без абсолютно никаква причина, наби спирачки, та всички зад нея щяха да набият един в друг.

За протокола, сега някои могат да ми кажат райсист, но никога рейсист :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Може и да не си расист (да ти опресня българския), но си длъжен да спазваш дистанция, ако си бил зад нея, стига да не искаш да я усетиш много близо до себе си в един момент. Светофара да свети квото си ще. При вас във Ван движението е доста нервно, динамично, и не се изчаквате. Като съм идвал ми направи впечатление, че пешеходците се изчакват само да ти минат през(пред) лентата, след тва колите моментално са на ред. В Калгари ги изчакват да си минат през цялото (дясно) платно за движение, преди да потеглят. В Нюфаундланд ги изчаквахме от тротуар до тротуар на цялата улица - нямаше за къде да се бърза, пък и как да покажеш тонове от учтивост...
Embrace your climate change!
Заключено