Дънинг обяснява:
"Това, което е любопитно е, че в много случаи, некомпетентността не прави хората дезориентирани, объркани или предпазливи. Вместо това, некомпетентните често са благословени с неуместна самоувереност, предизвикана от нещо, което те усещат като знание."
И още една интересна страна на ефекта:
"Един невеж ум не е абсолютно празен съд, а е пълнен с каша от неподходяща или подвеждаща житейска опитност, теории, факти, интуиции, стратегии, алгоритми, евристики, метафори и предчувствия, но за съжаление, на него му изглеждат полезни и точни знания." - казва Дънинг.
И ти за това ли толкова старателно се напъваш да дразниш другите...?! Първото ти изричение се нарича дебилщина, а второто садизъм.. давай смело по-нататък пък белким да видим до къде ще ти стигнат "възможностите"?!grozdan написа:Ми и аз. Както се казва: "оти да се косИм като че ми мине". Плюс това ядосването вреди на здравето на изпитващият го
Прехвълих го в другия крачол и сега ще ти кажа, че никога, ама никога не съм ви псувал тихичко...grozdan написа:ивалине, гледам, че умело прескачаш неудобните въпроси. Кажи, рече ли "Въй!" пред "ен-ди-ка-то на културата" или просто тихичко изпсува гадните шопи?
P.S. ето ти още една новина - пише се "изречение", въпреки, че ти го произнасяш "изричение". Да, да, знам, че шок за тебе, но пред правилата всички сме равни.
ще ги питам...Bistra написа:Добре дошъл в отбора на цървулите!
Aз на "фейца" пиша, както ми дойде...Понякога на английски или френски. Кой разбрал-разбрaл!