Здравейте!
Чувствам се като пълен идиот, затова реших да помоля за помощ. Изчетох темата Изпращане на дипломи за приравняване в Канада и независимо от това пак не ми става ясно какво точно трябва да изпратя. В Канада съм от 2.5 години и останах тук с работно разрешително след обучение в колеж. Още от България носех със себе си дипломи в оригинал, плюс нотариално заверени техни копия с апостили и оригинални преводи с куп печати и заверки. Регистрирах се с WES (след доста четене, явно толкова съм разбрала), платих, и получих референтен номер. Непосредствено преди да изпратя наличните документи най-накрая успях да се свържа с отдел клиенти на WES само за да ми кажат, че няма да ми приемат документите, и че мога да ги изпратя на своя отговорност, но да не очаквам да си ги получа обратно. Въпросът ми е, предвид че съм в Канада в момента, какви документи точно трябва да подготвя и изпратя на WES за приравняване на дипломи за Express Entry? И евентуално как?
Това, което имам в себе си е:
1. Диплома за висше образование + приложение към дипломата (в оригинал в твърдата корица).
2.
Копие на дипломата за висше образование - нотариално заверено, с печат и марки от МОН и Directorate Consular Relations, и апостил на гърба (Сonvention de la Нaye 1961).
3. Превод на Диплома за висше образование на бланка и с печат от преводаческа агенция, с печат от Ministry of Foreign Affairs, марки и печат от Directorate Consular Relations (копието и преводът за закачени един за друг с печат помежду им, който ги обвързва).
4.
Копие на приложение към диплома за висше образование - нотариално заверено, с печат и марки от МОН и Directorate Consular Relations, и апостил на гърба (Сonvention de la Нaye 1961).
5. Превод на приложение към диплома за висше образование на бланка и с печат от преводаческа агенция, с печат от Ministry of Foreign Affairs, марки и печат от Directorate Consular Relations (копието и преводът за закачени един за друг с печат помежду им, който ги обвързва).
6.
Оригинал на Академична справка към диплома за висше с превод и същите печати, марки и апостили посочени за документите по-горе.
Дамата от Отдел Клиенти към WES ми обясни, че документите ми, в този им вид, няма да бъдат приети.
Къде греша? И... моля, ако някой има възможност и опит, да ми обясни (стъпка по стъпка) като на пълен дебил...
Предварително благодаря