Защо да е тъпня? Аз съм "за" с двете ръце!
Е, за такива като батето, дето не живеят в Канада.
Ми не трябва да им се подновяват паспортите. За какво са им като не ги ползват?!
Етикетът е нещо, без което не може, колкото и да не ни харесва.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
ablood написа:Мен ме дразни задължителната фалшива загриженост How are you? Сякаш им пука.
Това си е част от поздравяването и изобщо не е за да ти даде повод да започнеш да се оплакваш. Очаква се единствено положителен отговор и връщане на учтивоста.
Наскоро правих нещо в един бетонен блок, което трябваше да започне с няколко часа интензивно къртене с Jack Hammer. Разтресох сериозно цялата сграда за половин ден.
Администрацията беше предупредена и за да не им звънят десетки съседи с оплаквания сложили табелка в асансьора:
"Ремонт... контрактор... вибрации... шум... бла бла... Ще направим ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО да протече най-бързо и тихо. "
Естествено под" всичко възможно" се разбира "абсолютно нищо". Дори не ми се обадиха за детайли. Оставиха ме да къртя колкото си искам.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
В последно време се дразня на непоемането на отговорност и неспособността им да взимат решения: "Амииии, ще говоря с моя тийм", "Ще предам на моя мениджър" и всякакви други такива увъртания. Съответно и "Главния" се е барикадирал с два взвода рецепционистки, секретарки и гласови съобщения.
За сравнение - в USA не е така. Там като става въпрос за бизнес и пари, решенията могат да се взимат на момента, дори понякога в противовес със собствените им правила.
Една простотия, която много ме дразни тук ежедневно е тръгването на светофар. Не мога да си обясня, защо почти всички тръгват с ускорението на охлюв, болен от хроничен запек. При това говорим за автомобили със среден обем на двигателя от поне 3 (три) литра и средна мощност над 200 к.с. В мнозинството от случаите става въпрос за Аудита с големи турбодвигатели и напомпани БМВ-та, в немалко от случаите М-модели с чудовищни двигатели. Е как по дяволите можеш да тръгваш с такова нещо на светофар с ускорението на колоездач? Многократно съм виждал тежки камиони в съседната лента, които (благодарение на факта, че са професионалисти) изпреварват дългата колона от напомпани БМВ-та и Аудита. Това последното е другото дразнещо нещо - колона от мощни автомобили, наредили се в лентата съседна на тази с камиона, поради презумцията, че последния уж се движи бавно. Е да, ама като тръгнат всички едвам-едвам, камиона ги изпреварва и отпрашва преди катилите изобщо да се сетят, че трябва да натиснат педала за газ.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
MrGeek написа: Не мога да си обясня, защо почти всички тръгват с ускорението на охлюв, болен от хроничен запек. При това говорим за автомобили със среден обем на двигателя от поне 3 (три) литра и средна мощност над 200 к.с
Ами според мен причините са (главно) две..
1. Хората които карат такива автомобили обикновенно не бързат за работа а отиват на Фитнес/Голф/Тенис и т.н.
2. Нюкамърс от Ейжъ които още се учат да разграничават сприрачката от газта.
1. Хората които карат такива автомобили обикновенно не бързат за работа а отиват на Фитнес/Голф/Тенис и т.н.
2. Нюкамърс от Ейжъ които още се учат да разграничават сприрачката от газта.
Тия от втората група са ясни (лошото е, че са мнозинство, но това е друга тема). Обаче тия от първата не ги разбирам. Всички ходим на голф, тенис, ски, фитнес и каквото там се сетиш различно от работа и тук не става въпрос по принцип за бързане (или изобщо за характерното по някои балкански ширини чувство за неприкосновеност по отношение на физичните закони), а просто за тотално неадекватно управление на расов автомобил. Как може нещо, което има 300 конски сили под капака да се изнася половин минута от кръстовище (като след теб минават още само три-четири коли преди да се смени сигнала) и защо по дяволите изобщо си взел такъв автомобил, след като не знаеш и не умееш да го управляваш, да не говорим за тоталното отсъствие на каквото и да било удоволствие от шофирането на нещо такова, за което немските първокласни дизайнери и инженери са се бъхтали с години.
Да не говорим за другата идиотщина - някаква катастрофа (дори прост фендър бендър) в насрещното на моста. Разбира се нормално е да се очаква зверско задръстване в посоката на самата катастрофа. Обаче какво става с обратния поток, където няма абсолютно никакви проблеми? Изненада - всички почти спират на моста за да гледат какво става от другата страна, при което автоматично се образува същото такова задръстване и в незасегнатата посока.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.