Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Канадски простотии

Мнение от Bistra »

Kpetrov написа:Ха ха ха, за това не се бях сещал, че може да го правят.
Че сменят етикети на стоката съм чувал, но това не.
Чети по-внимателно "Далаверуда", пардон БГ-Канада, та да научиш трикове за забогатяване, тогава. |(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Това с връщането на амбалажа ми напомни за един култов епизод на Сайнфелд:

http://yadayadayadaecon.com/clip/76/"
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Мухахах, добро !
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Това с връщането на амбалажа ми напомни за един култов епизод на Сайнфелд:

Гледал ли си Curb Your Enthusiasm, мен ме кефи доста повче от Seinfeld ? В предпоследния сезон може да видиш и героите от Seinfeld, опитваха се да правят reunion.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Масовото назначаване в много търговски обекти персонал на парт-тайм, в по-голямата му част, само и само да не се охарчи бизнесмена с изплащане на здравни бенефити, които не са кой знае колко. В резултат се задържат само по-некачествени хора, работата не върви, щото има голямо текучество, и тнт.
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

YOUPPI написа:На бременни жени място никой никъде не отстъпва :puke:
И ти ли не отстъпваш? Срамота...
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

roumensp написа:
Marto написа:Това с връщането на амбалажа ми напомни за един култов епизод на Сайнфелд:

Гледал ли си Curb Your Enthusiasm, мен ме кефи доста повче от Seinfeld ? В предпоследния сезон може да видиш и героите от Seinfeld, опитваха се да правят reunion.
Като живях в САЩ имах ХБО и го гледах редовно. Лари Дейвид е Джордж в риъл лайф и ега ти сбъркания :rofl: :y:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

"Метенето" на улици и пътеки с блоуер, духачка. Боклука отива върху съседното пропърти или зелена площ, улици. Може би става за сняг като е сух само.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Реклами на правителството (без значение кое) по телевизията.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не помня споменахме ли следното:

При търсене на място в паркинг, особено когато е по-пълно, като забележат че някои се прибира към колата си, спират и започват да го чакат за да влязат в неговото място. Отзад се натрупват коли понякога съм виждал до десетина и всички чакаме наглото копеле дето нито си гледа в задното огледало нито въобще му дреме за опашката, а чака ли чака. За мен това е допустимо само на изключително задръстени паркинги, като например на висящия мост Капиляно във Ванкувър. За съжаление се случва много често и на паркинги на грошърита дето отдалеч се вижда че ИМА още места малко по-нататък, а също и по градски многоетажни паркинги където е априори ясно че места ИМА.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Regina couple orders $140 Super Bowl pizza from Windsor, Ont. A Regina resident has already placed her pizza order for Super Bowl Sunday - and the pie is coming from more than 2,300 km away with a delivery charge of $84.
grozdan

Мнение от grozdan »

Имейл с няколко въпроса. Записани с точки. Получава се отговор с две думи само на последния въпрос.

Е, толкова ли е трудно да се отговори точка по точка :@
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

grozdan написа:Имейл с няколко въпроса. Записани с точки. Получава се отговор с две думи само на последния въпрос.
Е, толкова ли е трудно да се отговори точка по точка :@
Перфектен пример ! Изключително обидно, защото внушава, че всичките ти други въпроси са кретенИя която няма какво да се обсъжда. Горе-долу в 95% процента от случаите когато съм питал по точки ми се отговаря в разказвателен стил, при което задължително се забравя нещо.

Второ - обидно е когато технически (или друг) съпорт дето работата му е да отговаря на въпроси, да отговори по-кратко отколкото са самите въпроси.
Във форум е абсолютно обратното - тъй като отговарящият НЕ Е ДЛЪЖЕН, питащият трябва изчерпателно и еднозначно да формулира въпроса така че да осигури предпоставка за кратък, но удовлетворителен отговор.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Изискването за гарантор при изкарване на паспорт.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

A, сетих се за нещо във връзка с прословутото Canadian Experience дето го искат работодателите. Понякога е простотия, но наскоро по радиото говориха по въпроса, особено когато става дума за неразбиране между колеги поради разлика в езика и културните норми.

Един от примерите, нещо което изглежда е доста срещано явление е следния:

Мениджър Майк: "Good effort on this report, thank you. However, if I were you, I would make the following changes: a, b, c..."

Подчиненият нов имигрант: "А, харесало му е значи." И забравя :rofl:
Заключено