Защо обичам Хауърд Стърн - в края на далечната 96 той интервюира Пол Макартни, в което интервю стана на въпрос за Майкъл Джаксън - според Пол - брилянтен бизнесмен (Пол разказа как Майкъл го е изхитрил и е купил каталога на Бийтълс), нещо което ми се запечати в съзнанието. По това време се чудех къде да инвестирам 10 бона, които бях заделил настрана. Като редовен клиент на BOFA имах право на среща с персонален адвайзър по всяко време и ме представиха на една акула (евреин, no offence

), която беше сложила на бюрото си негова снимка пред собствената му Сесна

). По това време акциите на Апъл бяха много надолу и го попитах, дали няма да е добра идея да купя от тях. Той се изсмя и каза с ирония - ами ако искаш купи, за да правиш компания на Майкъл Джаксън и да инвестираш в една умираща компания

... Tогава се сетих какво Пол беше казал за Майкъл и като вироглав риск-тейкър не го послушах и няколко месеца по-късно ги инвестирах точно там - около 5$ на парче. Де да имах тогава 20 излишни бона
По времето на дот.кома всяко едно магаре, включително и аз, правеше луди печалби - затваряш очи, избираш сток, купуваш и след един месец парите са се утроили. Всички си бяхме въобразили, че много разбираме, а всичко беше късмет и улучване на момента. Един приятел тегли заем 30 бона, които за по-малко от година станаха 650 000 и въпреки че му казвах да продаде поне половината, не ме послуша, щото искаше да направи милион и чак тогава. След като балона се спука му останаха 6 хиляди.
Обикновено адвайзърите към банките чарджват повече от тези, работещи към финансови компании.
Ако финансовите адвайзъри бяха такива майстори, за каквито се представят, щяха за няколко години да станат мултимилионери и да се пенсионират на Хаваите, а не да работят до 70.
Всеки да си прави изводите, да си опича акъла и най-важното - да не бъде грииди