FSWP - 2014г.
Re: FSWP - 2014г.
ЗА МНОГО ГОДИНИ НА ВСИЧКИ! ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, УСПЕХИ В НАЧИНАНИЯТА ВИ ЖЕЛАЯ!
T.N.T., ето тук си проверяваш статуса - http://www.cic.gc.ca/english/my_application/status.asp"
НА първия въпрос отговоаряш - Which category did you apply for? - Permanent residence from outside Canada
На втория въпрос -
More specifically, which category of permanent residence from outside Canada did you apply for? - отговаряш или Provincial nominee program или Federal Skilled Worker - въпреки че си с оферта за работа, ти би трябвало да си по някоя от наличните програми.
После си въвеждаш някой от идентификационните номера на апликейшъна (има ти ги в поканите за медицински например) и виждаш статуса. След Медицинските при нас се забавиха 2 седмици, така че ти пожелавам подобен срок Не би трябвало да те бавят.
Успех!
T.N.T., ето тук си проверяваш статуса - http://www.cic.gc.ca/english/my_application/status.asp"
НА първия въпрос отговоаряш - Which category did you apply for? - Permanent residence from outside Canada
На втория въпрос -
More specifically, which category of permanent residence from outside Canada did you apply for? - отговаряш или Provincial nominee program или Federal Skilled Worker - въпреки че си с оферта за работа, ти би трябвало да си по някоя от наличните програми.
После си въвеждаш някой от идентификационните номера на апликейшъна (има ти ги в поканите за медицински например) и виждаш статуса. След Медицинските при нас се забавиха 2 седмици, така че ти пожелавам подобен срок Не би трябвало да те бавят.
Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
За много години, извинявам се, че чак сега пиша, но получих виза и до 2 седмици заминавам за Калгари. Благодаря на Леда и на другите които ми писаха на лични!!!
Супер!
Калгари е чудесно - малко студеничко, но има доста ски
Успех в начинанието!
Калгари е чудесно - малко студеничко, но има доста ски
Успех в начинанието!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Благодаря!!! Студа хич даже не ме плаши, малко ми е тъпо само че май няма много българи там, карай ще свикна. Вие къде ще ходите?
Чудим се още. Проучвам основно Онтарио. Но докато не купим билетите - you never know, you know...
Успех в Калгари! Може и ние да дойдем да покараме скички...
Успех в Калгари! Може и ние да дойдем да покараме скички...
Здравейте на всики. И аз се записвам в темата. Подадохме документи септември месец, получени са на 16.09. Постоянно проверявам докъде са стигнали с PER в международните форуми. Има някакво забавяне. След 4 месеца още не са ни изтеглили парите. До този момент (4 месеца) не би ли трябвало да получим вече някакъв отговор, та дори и отказ? Подал ли е някой документи през септември? Започвам да се притеснявам.
-
Здравейте,
@skwestarz : ние подадохме през септември, но до момента нямамме никакво инфо- нито PER , нито пари са теглени, нито пък ни връщат документите. Може ли да изпратиш инфо къде следиш за PER. Някъде ис форума има тракинг , но е толкова голяма таблицата , че едвам се отваря. И е пълна само с индиици , пакистанци, китайци и т.н.
На 04,01,2015 пуснахме и on-line документи. Много лесно става и е доста удобно особено като имаш всички документи.
@skwestarz : ние подадохме през септември, но до момента нямамме никакво инфо- нито PER , нито пари са теглени, нито пък ни връщат документите. Може ли да изпратиш инфо къде следиш за PER. Някъде ис форума има тракинг , но е толкова голяма таблицата , че едвам се отваря. И е пълна само с индиици , пакистанци, китайци и т.н.
На 04,01,2015 пуснахме и on-line документи. Много лесно става и е доста удобно особено като имаш всички документи.
Здравейте, partenieva!
Следя именно този дълъг списък:
"
Донякъде се успокоявам, че има и други, които все още очакват, но има и вече получили PER, подали през септември. Не знам дали мога да подам документи и по новата процедура, има ли такава пречка при положение, че в момента чакаме резултат? Всичките ми оригинали са при тях в момента (препоръки и т.н.) Мисля да изчакам още малко, преди да им пиша. Не знам защо е това забаване, а невидението е ужасно.
Следя именно този дълъг списък:
"
Донякъде се успокоявам, че има и други, които все още очакват, но има и вече получили PER, подали през септември. Не знам дали мога да подам документи и по новата процедура, има ли такава пречка при положение, че в момента чакаме резултат? Всичките ми оригинали са при тях в момента (препоръки и т.н.) Мисля да изчакам още малко, преди да им пиша. Не знам защо е това забаване, а невидението е ужасно.
Моля за вашия съвет. Минаха повече от 120 дни, откакто моите докумени са получени в CIC. Кредитната ми карта не е charged. Написах email на CIC. Ако документите бяха непълни или имам отказ дали вече не би трябвало да отговорят. Отчаяна съм.
-
Споко, и ние сме в същата ситуация
Здравейте,
днес си получихме документите обратно. Имаме отказ. Решението е взето на 20.11, но никой не ни изпратил емейл. Затова бяхме в невидение. Наистина жалко. Успех на всички!
днес си получихме документите обратно. Имаме отказ. Решението е взето на 20.11, но никой не ни изпратил емейл. Затова бяхме в невидение. Наистина жалко. Успех на всички!
skwestarz, ако не е някаква тайна - защо ви отказаха? Ако са ви отказали за някаква глупост, която бързо може да поправите и да пращате наново, пращайте по Express Entry.skwestarz написа:Здравейте,
Кандидатствах за NOC 2241 и стажът ми е при военните. Те могат да ми издадат бележка, че съм работила, но не и какви ми е били длъжностната характеристика, тъй като била с гриф. Написах обяснително писмо, в което обясних какво и как и че могат да се обадят в поделението (подадох данни и лице за контакт), но явно не са го взели под внимание. Жалко! От една страна е глупаво, защото работих 10 месеца в Канада като Electronic Technician и съм показала, че мога да работа по тази специалност дори и в Канада. Много ме е яд, но явно ще трябва да изчакам и да направя допълнителен стаж в България.Leda78 написа:ако не е някаква тайна - защо ви отказаха? Ако са ви отказали за някаква глупост, която бързо може да поправите и да пращате наново, пращайте по Express Entry.
Кандидатствах за NOC 2241 и стажът ми е при военните. Те могат да ми издадат бележка, че съм работила, но не и длъжностна характеристика, тъй като била с гриф. Написах обяснително писмо, в което обясних какво и как и че могат да се обадят в поделението (подадох данни и лице за контакт), но явно не са го взели под внимание. Жалко! От една страна е глупаво, защото работих 10 месеца в Канада като Electronic Technician и съм показала, че мога да работа по тази специалност дори и в Канада. Много ме е яд, но явно ще трябва да изчакам и да направя допълнителен стаж в България.Leda78 написа:ако не е някаква тайна - защо ви отказаха? Ако са ви отказали за някаква глупост, която бързо може да поправите и да пращате наново, пращайте по Express Entry.
-
Жалко наистина! И това при положение, че дори имаш канадски стаж... Честно казано и аз не съм изпращала длъжностна характеристика, но пък посочихме задълженията подробно в референцията от работодателя. Сега се питам дали няма да възникне същият като твоят проблем...
Все пак моето мнение е пускай по Express Entry.
Все пак моето мнение е пускай по Express Entry.
Application at CIO: 16 Dec 2014
CC charged: 9 Feb 2015
PER: 3 March 2015
Additional docs: 6 May 2015
CC charged: 9 Feb 2015
PER: 3 March 2015
Additional docs: 6 May 2015