Знаете ли че...?!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
newcomer

Re: Знаете ли че...?!

Мнение от newcomer »

ти за плей мейтката на биг форум бгканада ли намекваш
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа:Значи, човекът съвсем целенасочено е напредвал в кариера, която не само физически го е отдалечила от българия, но дори документално се е отписал. Въпреки това го давате за пример за голям българин?!?

Спомням си култовата реплика: "Аз да съм гей?!? Изключено! Аз мога да имам по един буй във всяка ръка, да имам буй в устата си и пак няма да съм гей!"
Ама как можа да подложиш на съмнение българщината му!
Избрал да прави кариера с изконно традиционния български спорт сумо. :rock: :party:
Ми те и негрите така се спасяват от гетата - спортувайки. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

yahoo написа:3г. след като се е оженил за японка по закон може да получи японско гражданство
Това ме подсеща за легендарната песен на НЛО, в която Павел Поппандов пееше:
НЛО написа:Мъничка японка ще си взема,
всичко в моя дом ще е Хитачи!
Ще натрупам много, много йени,
повечко работят там обаче ...

:D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Bistra написа:
ivalin написа:... че всеки родил се в България си остава завинаги малко или много българин
Остава - трънки!

Остава, остава ! Доказателство за което е твоя трънлив изказ. ;-)

Озо, аз съм се срещал с генерал Делчев - разправяше как са строили чинията на Бузлуджа и какъв зор е било.
Иначе хората в Зарата си го уважават, има и паметна плоча. Нямам си идея какъв и колко именно е неговия принос но предполагам е бил свестен човек, факт е, че го уважават.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

С всичките от неговия ранг е било така, Оптикс. Всички са били професионалисти и изключителни ръководители. Никак не е лесно с такава пасмина от подчинени да спазваш огромни обеми на строителство и супер-съкратени срокове за работа. При това такива обеми и срокове, които са нужни на партията, а не на база реална ресурсна и всякаква обосновка. :)

Затова и измислиците на Стрина, че подобен човек не би могъл да се справи с един единствен строителен обект през 2004-2005 г. са толкова абсурдни, че повече няма накъде. Отделно от това, че възрастта им не би могла да им позволи да работят все още по това време. Независимо дали по строителните обекти или в офис.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

agent Ozo написа:
Bistra написа:Тази статия е пропагандна. До бюрото, в което работех, в България преди заминаването имаше една строителна фирма. Всъщност бяха по-скоро десарско котило на некъдърници останали в родината, като се има предвид, че по-кадърните се спасиха на запад или поне станаха депутати. Та имаше един бивш генерал от строителни войски, според мен назначен по партийно, пардон коза-ностра поръчение.
В началото го мъчиха като технически по обектите. После след като всички работници заплашихa, че ще напуснат, си го прибраха в офиса...уж да отговарял за проектирането. :tmi: Беше гьон на "n"- та степен, каквито са всички бивши соц. военни без изключение. Направо се чудех как може да е построил въобще нещо, ама даваха му и на него заплата като на свой кадър. :D
Поредната нагла и тъпа лъжа на Стрина. Няма как да е работел по това време в която и да е строителна фирма "бивш генерал от строителни войски", по простата причина, че те са били вече измрели или са си карали старините с военните си пенсии. След 1989 г. генералите в СВ бяха само 2-ма - предпоследният (до 1993 г.) и последният началник на строителни войски, поради силно редуциране на състава им. Нито един от тях двамата не е работел в измислената от Стрина фирма. А до 1989 г. в СВ имаше 10-на генерали, от които 7 командири на строителни дивизии (3 в София и по 1 в Плевен, Пловдив, Варна и Стара Загора). Тези 55-60-годишни тогава мъже, няма как на 75-80-годишна възраст да са работели все още по строителните обекти.

А иначе и аз познавам една страшно тъпа и надута пуйка от един българоканадски форум, която е завършила строително инжинерство в България, без никога да го работила това. Ама съм достатъчно умен да съобразя, че едва ли всички български строителни инжинери са тъпи и надути като нея. ;)
:rofl:

Ако не вярваш не стрина-излъжи на, питаш Пешо Лъжата... или питай баща и :D

В Бг е пълно със сгради, построени от СВ, които до ден днешен не са мръднали, включително и външната им мазилката им. За разлика от днешното строителство, което е вир-вода.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
kiro

Мнение от kiro »

"Поема за хлебарките" - Филм на Студия за научно-популярни и документални филми “Време” от началото на 80те години
http://www.youtube.com/watch?v=DUyRPCJIdOg"
Ще отговори на много въпроси и носталгични спомени за качеството на строеното от строителни войски. Доста критичен за времето си филм
Bulgayrian
pumpy

Мнение от pumpy »

kiro написа:"Поема за хлебарките" - Филм на Студия за научно-популярни и документални филми “Време” от началото на 80те години
Ще отговори на много въпроси и носталгични спомени за качеството на строеното от строителни войски. Доста критичен за времето си филм
Горкият творец - толкова разочарован, че творението му няма да изкара векове да краси града и душите на хората.....Аз ли съм изключително тъп или наистина е възможно хора да страдат по това време ????? Или това не са хора ?
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Очевадно, че е първото... хората са си просто хора, няма как да бъде иначе... явно проблема е в твоя телевизор... :lol:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

kiro написа:"Поема за хлебарките" - Филм на Студия за научно-популярни и документални филми “Време” от началото на 80те години
Ееех, отдавна не бях я чела тази тема, а тя взела, че станала много куул. Така-така! :y:
Ама то този военен направо Eнтелегент, бре!
Оная пенция Генералът да видите колко бе прост! Не помня как се казваше. (Трябва да се питам Щеря. Дано е взел от билката на Чеширския котарак и да помни. ;) ) Той се спомина впоследствие, ама му даваха заплата, главно за да ни досажда на нас след като го изгониха от строежа по искане на чуждестранния инвеститор. :lol:
Не, че нямаме аналогични примери и във форума де. |(
Ама, как не им е излязъл и крокодил направо, бре, при толкова вода! :D
Tук в Канада само при съмнение за плесени се обличат в костюми като при радиоактивно заразяване. :lol:

"Три хлебарки - три добри другарки,
посред тъмнината качват стъпалата.
Бързат все нагоре изпотени,
нищо че са изморени.
Качват те етаж подир етаж,
за душата търсят си гараж.
Трябва да спасяват кожа.
В клопка слагат им отрова.
Гладни, жадни, мършави, самотни...
Ах, горкичките животни!" :rock: :party: :D
Я, какъв талант! А те дадоха орден на Валери Петров. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Оптикс, в такава мизерия ли си живял бе , тук има скапани бетони и анцузи !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

optics написа:То всяко кътче е неповторимо. И румънското и гръцкото и т.н.
http://erodopi.eu/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1 ... %B8%D1%87/"
http://erodopi.eu/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1 ... B8-%D0%BF/"
http://erodopi.eu/20-%D0%BD%D0%B5%D0%B2 ... %82%D0%B5/"
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Само дето никого не мож излъга днес, че това е била действителността навсякъде.
С такива филми навремето убеждаваха реднеците какъв ужас е при соца. А пък комунистическата пропаганда ни убеждаваше, че всички американци спят под мостовете и по входовете на метрото със съответните кадри. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
kiro

Мнение от kiro »

agent Ozo написа:
Само дето никого не мож излъга днес, че това е била действителността навсякъде.
С такива филми навремето убеждаваха реднеците какъв ужас е при соца. А пък комунистическата пропаганда ни убеждаваше, че всички американци спят под мостовете и по входовете на метрото със съответните кадри. :)

Това е български документален филм, произведен от държавно студио, критикуващ държавното строителство. Всеки може сам да реши за себе си.
Bulgayrian
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

:x :geek:
Публикувай отговор