УЧРЕДЯВАНЕ НА БГ ОБЩНОСТ в гр. Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
anito
Мразим да мислим

УЧРЕДЯВАНЕ НА БГ ОБЩНОСТ в гр. Квебек

Мнение от anito »

И тук ще се опитаме да се организираме...
По-старопристигналите имигранти организират първа среща на 28.09.2003г. от 14 часа, 160 рю Сен Жозеф. Ще се ползва залата на църквата, но срещата си е чисто светска.
Всички са добре дошли.

Останалите ни пожелайте успех в начинанието :lol:
Обичам да преча
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Успех! Дано намерите много и сериозни съмишленици! Анито, напиши после 2-3 изрения как е протекла срещата.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Мерси! Много няма да са съмишлениците, защото като цяло сме много малко тук, но ако успеем да се съберем по-голямата част, ще е много хубаво.
Да уточня -аз не съм сред организаторите. Това е инициатива на хора, пристигнали тук преди 10-12 год. Радват се на "новата вълна" и се надяват да излезе нещо.
Обичам да преча
mira

Мнение от mira »

Много се радвам!!! Дано имаме късмет да се присъединим и ние към вас и дано е по- бързо. Успех!!!
petya

Мнение от petya »

Поздрави за инициативата и от мен.
Ние решихме да се установим в гр. Кебек.
Пристигаме на 30 СЕП

:? :)
Alina

Успех и от мен

Мнение от Alina »

Много се радвам че и в Квебек се заформя българска общност. Аз почти веднага след интервюто си бях взела решението, че ще се установя точно в град Квебек. И страшно се радвам, че и децата ми ще имат възможност да научат добре български и да комуникират и с други хора на майчиният си език. "Децата" са по-скоро в кавички, защото още ги няма, но някой ден като се появят, много държа да знаят моят роден език. И съм решила в къщи да им говоря само на български.

Благодаря ви приятели, че ви има!!! :) :) :)

Алина
Alina
pumpy

Мнение от pumpy »

звучи супер. и аз съм се замислил за villе de Quebec, та само да дойдат пустите визи ще се присъединя към вас с голяма радост.
todor73

Мнение от todor73 »

bienvenue lio a tous. istinata e che quebec "grada goliama" dava naistina po-dobri chansove za pqrvonachalno ustanoviavane na hora ot bg ama ne na tezi ot goliamoto "dobroutro". deto sa na ti s ezika ili s mnogo kesh. primerno triabva da se hodi do maxi i navrqstane s torbite ...i s avtobus :oops: semeistvo s dve deca i na cofi 800-900 + 500 za decata. 1300- 1400 na mesec i ste si kato sem quebekari na social. 600-650 za kvartira i vi ... ostavat da pqlnite hladilnika dogore plus malko za glezene, . pas mal ah. az pone takova nesto ne vidiah v bg i sqm ben contant. sega che ama ... s avtobus do maxi, sled edna godina vsichko ste e zabraveno i che ste mislite comme lio, dali ste moga da si ida do bg, znachi che veche ste na drugo nivo ... i to samo za edna godina. :D.
tova e za varianta samo na social, az zasega zastoto ne me e ogrialo drugo smiatam samo v merna edinica social = pret + bourse + ili - 200cad. tova sa cifrite s koito boravim nie vse oste nerealiziralite se :oops: v inqche davasti neobiatni vqzmojnosti za realizacia strana :wink: .
daniel

Мнение от daniel »

tova na4inanie si e naistina pohvalno!!!
i nie sme se zapytili da doidem tam pri vas i po na6i smetkai pristigame na 22.10.03.
Mojete li da ni posyvetvate kyde da se ustanovim i kak, v pyrvite dni na pristiganeto za6toto nqmame nikakvi poznati v Quebec city?

pozdravi!
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Поздравления!!!
И аз съм с дестинация ville de Quebec, а освен мен и със сигурност още поне трима. Много ще се радвам ако се организираме и си спретнем една общност.
Между другото бях на срещата в София с представителите на Квебек и съм изумен от големият им мерак да ни агитират да отиваме там. Естествено не вярвам напълно на тези статистики, които ни представиха/едва ли не няма кой да работи и само чакат някой, в частност ние, да отидем и да заемем хубавите длъжности/, но въпреки това е изумително, че тези хора са се вдигнали от другия край на света и са организирали такова мероприятие. Това според мен не е без значение. Разбира се каквото и да разправят някои, аз мисля, че Квебек-град е добър избор поне за начало.
И пак между другото мадам Бурже е супер гадже :lol:
anicata

Мнение от anicata »

И пак между другото мадам Бурже е супер гадже

Liubo,mnogo si prav. Az biah na sreshtata s edin gospodin , i na nego napravo mu padna shapkata.Jalko che kaza nai-malko neshta tochno tia. Aide zaminavaite vie sega ,shte razkazvate ,a nie deto sme za naprolet samo shte 'popivame' info.

Niakoi pitashe kak da si nameri kvartira tam .Eto davam email-a na madamata ,koiato shte se zanimava s bg-ta ,pishete i.Taman shte proverim dali e verno tova ,koeto kazaha che ako pishete i iskate ,tia moje da vi nameri takava. Az sega sashto shte pisha s mnogo vaprosi ,da vidim.......louise.gagne@mrci.gouv.qc.ca

Aide s zdrave!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Не мога да повярвам, че такава навалица ще стане тук. :wink:
Aйде bienvenue a toutes et a tous!
Обичам да преча
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

daniel написа:tova na4inanie si e naistina pohvalno!!!
i nie sme se zapytili da doidem tam pri vas i po na6i smetkai pristigame na 22.10.03.
Mojete li da ni posyvetvate kyde da se ustanovim i kak, v pyrvite dni na pristiganeto za6toto nqmame nikakvi poznati v Quebec city?

pozdravi!
Ето какво ми даде г-н Кутюр от МРСИ (следващия път, като му се обадя за инфо за моите "компатриоти", сигурно вече на кафе ще ме покани :wink: ):

www.motedoyon.com

МРСИ това ползвали, когато им се налага да настаняват имигранти. На 5 мин от тях е. Близо до центъра. Удони автобуси.

Засега толкова. Утре ще питам и Мултиетника.

И вземете прочетете инфото във Форума де. :evil: Канука даде бая адреси, Тошко скоро ги цитира същите...
Обичам да преча
Аватар
dobri4uk

o6et edin zariben )))

Мнение от dobri4uk »

Az sum ot tia deto biaha na ruba dali da e Montreal ili Quebec I MOGA DA KAJA VE4E SUS SUGYRNOST 4E IDVAM V QUEBEC !!!!! MOJE I DA SUM SE POVLIAL OT SRE6TATA V SUBOTA, NO NE 4AK DOTAM(vijdal i 4uval sum kakvo li ne), 4E DA MISLIA 4E VSI4KO E ROZAVO KAKTO GO PREDSTAVIHA QUEBECA-ta ! Vupreki vsi4ko 6te doida tam za6toto mi haresva grada i smitam 4e za semeistvoto mi 6te e po-dobre tam! 4akaite edno DOBRI4KO" kopele " sled nova godina :wink: :beer:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

ДА НИ Е ЧЕСТИТО!
ДРУЖЕСТВОТО Е ВЕЧЕ ФАКТ!
Направихме най-важното: събрахме се и проведохме учредителната сбирка. Супер неформално, кратко и ясно :lol:
Председател е г-н Веселин Бранев.
Предстои регистриране пред властите и остава да започнем да работим: целите са си хубави и реални като за начало.
Следваща сбирка: 01.11. - Голяма Задушница.
Всички, които ще пристигнат дотогава, са дорбре дошли, ако преди това не са влезли във връзка с някой от нас.

Адресът е същия:
160, rue St-Joseph

За да "проникнете" в залата, заобиколете сградата, носеща номер 160, за да минете отзад. Входът е там.
За часът ще ви информираме допълнително. Също и за друга инфо относно дружеството.
Обичам да преча
Заключено