Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Търся си работа

Мнение от Bistra »

newcomer написа: когато основната ти клиентела са нуждаещи се новодошли българи които рядко се задържат по вече от година в блоковете ти явно номера минава
Батка, не пиши подвеждащи глупости! За една година условията за наемане са същите като за 5 години.
Освен, ако твоят приятел, ай няма да казвам кой (че Митю ще ме банне), не го прави? :^)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

miteto написа:Как точно мислиш, че става тоя номер? Нали всеки който рентва, изписва годишната сума за наем в данъчната декларация накрая на годината? Където описва кой е наемодателя и каква точно сума наем е платена? Това минава между капките 1-2 години при някой, който дава мазе под наем. Някой, който дава цели блокове изгаря при първата данъчна провека и връща с лихвите.
Батето вади спомени от преди 10 години. На времето си спомням, че консиержа на блока ни разбаваше едни бележки за данъците с някакви суми дето нямаха много общо с това дето плащахме, а на всичко от горе даваше бележка само ако си поискаш, нямало нужда според него :rofl: . Като сменихме жилишето пък въобще не ни дадоха бележка, защото сме били напуснали.
Сега може и по сериозно да е .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
newcomer

Мнение от newcomer »

IRA написа:
miteto написа:Как точно мислиш, че става тоя номер? Нали всеки който рентва, изписва годишната сума за наем в данъчната декларация накрая на годината? Където описва кой е наемодателя и каква точно сума наем е платена? Това минава между капките 1-2 години при някой, който дава мазе под наем. Някой, който дава цели блокове изгаря при първата данъчна провека и връща с лихвите.
Батето вади спомени от преди 10 години. На времето си спомням, че консиержа на блока ни разбаваше едни бележки за данъците с някакви суми дето нямаха много общо с това дето плащахме, а на всичко от горе даваше бележка само ако си поискаш, нямало нужда според него :rofl: . Като сменихме жилишето пък въобще не ни дадоха бележка, защото сме били напуснали.
Сега може и по сериозно да е .

а представи си какво е било преди 20 години.даже и да си поискаш бележка НЯМА
ква бележка бе ,ти да живееш в блока ми ли си дошъл или бележки да ти издавам
айде въз
и рефюджито дето чака съда да му даде статут ПР само бележки са му в главата
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
domino

Мнение от domino »

succes написа:
domino написа:
IRA написа:В момента в голимите строителни фирми си има криза в Монтреал. Всяка седмица уволняват поне по 10 човека. Свършва ти проекта и край изхвърчаш. Това са много хора с години опит на пазара за труд. Никак няма да е лесно на някой новодошъл да си намери работа.
В моята област, окачени фасади има работа, но оня ден научих ,че едната фирма си мести техническия персонал в Торонто. Изнасят се хората към английските части. Snc Lavalin уволняват в Монреал, а наемат в Торонто.
Ира а благодаря ти много за това инфо!
домино, ти стр. инженер ли си?
Да. И аз, като много други тук.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: а представи си какво е било преди 20 години.даже и да си поискаш бележка НЯМА
айде въз
Това ми звучи подобно на...Представяш ли си, преди 20 години те спира митничарят на американско-мексиканската граница...А ти си натъпкал камиона до половината с нелегални емигранти, другата половина с марихуана...И той ти вика: "Инспекция!"
"К'ва инспекция, бе, айде въз?!" :rofl: :D
Бате, в Кебек винаги е имало Régie du longement - светая светих за всички бъмове. Няма как да стане, Пиле, колкото и да ти се ще! ;)
Пак повтарям. Да не би твоят приятел, дето едно време ми задаваше все въпроси да прави така? Щото ако прави, лошо, ама много лошо! 8)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
newcomer написа: а представи си какво е било преди 20 години.даже и да си поискаш бележка НЯМА
айде въз
Това ми звучи подобно на...Представяш ли си, преди 20 години те спира митничарят на американско-мексиканската граница...А ти си натъпкал камиона до половината с нелегални емигранти, другата половина с марихуана...И той ти вика: "Инспекция!"
"К'ва инспекция, бе, айде въз?!" :rofl: :D
Бате, в Кебек винаги е имало Régie du longement - светая светих за всички бъмове. Няма как да стане, Пиле, колкото и да ти се ще! ;)
Пак повтарям. Да не би твоят приятел, дето едно време ми задаваше все въпроси да прави така? Щото ако прави, лошо, ама много лошо! 8)

ако не ми вярваш ,че навремето така са забогатявали много ленд лордове укривайки приходи от наеми питай баща си
той ще ти го потвърди
ма няма лошо.тъй мрели,тъй ги ровели
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:ако не ми вярваш ,че навремето така са забогатявали много ленд лордове укривайки приходи от наеми питай баща си
той ще ти го потвърди
Казваш, точно на него са му споделяли?
Хъм, интересно! Той е бил рефюджи. Ще го питам!
А аз си мислех, че са забогатявали от разликата между покупна и продажна стойност на бизнеса. Толкова ми била икономическата грамотност! :$
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
newcomer написа:ако не ми вярваш ,че навремето така са забогатявали много ленд лордове укривайки приходи от наеми питай баща си
той ще ти го потвърди
А аз си мислех, че са забогатявали от разликата между покупна и продажна стойност на бизнеса. Толкова ми била икономическата грамотност! :$
също може да го питаш за някои хватки за укриване на приходи от рента с цел неплащане на данъци
като ленд лорд той трябва да ги знае

scoubidou

Мнение от scoubidou »

newcomer написа:
Bistra написа:
той ще ти го потвърди
също може да го питаш за някои хватки за укриване на приходи от рента с цел неплащане на данъци
като ленд лорд той трябва да ги знае
Недей така, който не е бил на социал е чист като момина сълза, и акото му мирише на рози :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Надали! Пък и защо да го питам? Аз не съм лендлорд и нямам намерение да ставам. Да го пита някой, който има нужда, ама много да внимава как задава въпросите, защото ние уважаваме закона. ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:rofl: :lol:
Батка я дай адреза на тея блокове да ги проверим набръжки ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

scoubidou написа:Недей така, който не е бил на социал е чист като момина сълза, и акото му мирише на рози :lol:
Искаш екстракт за лично ползване ли? :rock: :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа::rofl: :lol:
Може ли аз? Собствениците им са руснаци. :rofl:
newcomer

Мнение от newcomer »

myhata II написа::rofl: :lol:

https://www.google.bg/maps/@45.4642881, ... !2e0?hl=bg"

ма блокчетата отдавна са продадени и всякакви следи уличаващи предишния им собственник в данъчни измами отдавна са заметени

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Батката ги е проверил. :) Мух, пак си назад с мат'ряла, а ужким всичко ти обаждаха? ;)
Публикувай отговор