Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Търся си работа

Мнение от ablood »

Ти никога няма да си разкриеш самоличността.

Нито достойнство, нито топки. Само мизерии за криене.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
domino

Мнение от domino »

ablood написа:Домино, от телефона ми е много неудобно да поствам множествени цитати, пък и нямам толкова време. Просто прегледа кво сме писали с Пумпи, Бистра, боеца...
Няма проблем Аблоод! И аз съм се заровил в едни гадни сметки тука и не мога много да следя темата.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
domino

Мнение от domino »

ОК. Брейк. Обедна почивка. Гледам какво съм пропуснал и ... "О фриволна грухталност! " "Разбира се !" От Бистра. Сега остава да уточниш кои точно социалджии не са достойни за уважение.

Пумпи респект към теб. Спомням си, че навремето четох някъде твоята история, която много ме впечатли. Може и да уважавате социалджиите до небесата, но четейки темата човек въобще не остава с такова впечатление. Напротив. Дори на моменти имаш усещането, че стигмата стига и до хората, които познават такива хора, защото виждате ли - движат се в кофти среда. За мен може да си говорите каквото си искате. Но имам приятели, включително в този форум, които са минали по този път и които са ми много близки до сърцето; и които са дошли с нищо, като вас; и са постигнали много и то с много труд; и когато чета как всичко мацате с една четка, без да уточнявате, че има и други социалджии, които все пак заслужават уважение ... ми ... как се казваше ..."пада пердето". Възможно е просто аз да не ви разбирам добре. Както казва fighter, някои мнения са двусмислени. Въпреки всичко (както се казваше в онзи виц ) в мен остава едно съмнение ...
Последно промяна от domino на Пет Ное 28, 2014 3:16 pm, променено общо 2 пъти.
внук на Леон
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ще те трийнат пак, Mуx. Патладжаните ги давам само на кьополу. :D
Ами, домино, ще ти фриволно грухна пак. :D Аз не съм фина като пумпи.
Как да уважавам човек, който плаче, че е крайно нуждаещ се, крие си спестяванията в сейф и използва системата за да си заделя ... за апартамент в България? А кажи сега, че не си го прочел! :D
Казват, че сред циганите по българските земи също имало заможни, ама те си се редят чинно за помощи. В манталитета им е. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
domino

Мнение от domino »

Ти що не казваш, че си била стр. инженер? Сиреч, наше момиче. А аз те мислих за от онези гадните архитекти, дето все ти слагат врата, където ти трябва колона, и прозорец, където ти трябва шайба. Е ся как да споря с теб, като моят втори златен принцип е, никога да не споря с колежки?
внук на Леон
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:Ще те трийнат пак, Mуx. Патладжаните ги давам само на кьополу. :D
Как да уважавам човек, който плаче, че е крайно нуждаещ се, крие си спестяванията в сейф и използва системата за да си заделя ... за апартамент в България? А кажи сега, че не си го прочел! :D
Казват, че сред циганите по българските земи също имало заможни, ама те си се редят чинно за помощи. В манталитета им е. ;)
е друго си е да имаш два блока и да отдаваш безотчетно апартаментите под наем
няма касова бележка,няма приходен ордер,няма нищо
парата кеш ъндър дъ тейбъл
така се крият данъци
и се чудя защо след като такива злоупотреби с големи суми остават ненаказуеми,защо ако ползваш някакво социално подпомагане и имаш някой скътан долар в сейф за черни дни да е морално укоримо
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Никой никъде не се реди, превеждат ти ги в банковата сметка :rofl:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В момента в голимите строителни фирми си има криза в Монтреал. Всяка седмица уволняват поне по 10 човека. Свършва ти проекта и край изхвърчаш. Това са много хора с години опит на пазара за труд. Никак няма да е лесно на някой новодошъл да си намери работа.
В моята област, окачени фасади има работа, но оня ден научих ,че едната фирма си мести техническия персонал в Торонто. Изнасят се хората към английските части. Snc Lavalin уволняват в Монреал, а наемат в Торонто.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
domino

Мнение от domino »

IRA написа:В момента в голимите строителни фирми си има криза в Монтреал. Всяка седмица уволняват поне по 10 човека. Свършва ти проекта и край изхвърчаш. Това са много хора с години опит на пазара за труд. Никак няма да е лесно на някой новодошъл да си намери работа.
В моята област, окачени фасади има работа, но оня ден научих ,че едната фирма си мести техническия персонал в Торонто. Изнасят се хората към английските части. Snc Lavalin уволняват в Монреал, а наемат в Торонто.
Ира а благодаря ти много за това инфо!
внук на Леон
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

newcomer написа:
така се крият данъци
Как точно мислиш, че става тоя номер? Нали всеки който рентва, изписва годишната сума за наем в данъчната декларация накрая на годината? Където описва кой е наемодателя и каква точно сума наем е платена? Това минава между капките 1-2 години при някой, който дава мазе под наем. Някой, който дава цели блокове изгаря при първата данъчна провека и връща с лихвите.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:е друго си е да имаш два блока и да отдаваш безотчетно апартаментите под наем
така се крият данъци
и се чудя защо след като такива злоупотреби с големи суми остават ненаказуеми,защо ако ползваш някакво социално подпомагане и имаш някой скътан долар в сейф за черни дни да е морално укоримо
Някой здраво те е излъгал, ама както и да е!
За всеки апартамент се пише лийз. Освен това, когато плащаш на някого с чек сумата е лесно проследима.
Чековете и да ги държиш в сейф - полза никаква!...Ама какво съм седнала да ти обяснявам. Ти нали се фукаше навремето с триплекс, който си давал под наем. Би трябвало да си в час с нещата. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
succes

Мнение от succes »

domino написа:
IRA написа:В момента в голимите строителни фирми си има криза в Монтреал. Всяка седмица уволняват поне по 10 човека. Свършва ти проекта и край изхвърчаш. Това са много хора с години опит на пазара за труд. Никак няма да е лесно на някой новодошъл да си намери работа.
Ира а благодаря ти много за това инфо!
домино, ти стр. инженер ли си?
newcomer

Мнение от newcomer »

miteto написа:
newcomer написа:
така се крият данъци
Как точно мислиш, че става тоя номер? Нали всеки който рентва, изписва годишната сума за наем в данъчната декларация накрая на годината? Където описва кой е наемодателя и каква точно сума наем е платена? Това минава между капките 1-2 години при някой, който дава мазе под наем. Някой, който дава цели блокове изгаря при първата данъчна провека и връща с лихвите.
когато основната ти клиентела са нуждаещи се новодошли българи които рядко се задържат по вече от година в блоковете ти явно номера минава
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

scoubidou написа:Никой никъде не се реди, превеждат ти ги в банковата сметка :rofl:
Ето, домино, четеш ли?! Дори и минимално усилие не прави да се нареди на опашка, пък и да го уважавам...Ай, сиктир! :lol:
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Bistra написа:
scoubidou написа:Никой никъде не се реди, превеждат ти ги в банковата сметка :rofl:
Ето, домино, четеш ли?! Дори и минимално усилие не прави да се нареди на опашка, пък и да го уважавам...Ай, сиктир! :lol:
Що така, нали сме колеги, трябва да се уважаваме :lol:
Публикувай отговор