Търся си работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
pumpy

Re: Търся си работа

Мнение от pumpy »

domino написа:
Koko написа:Някой сме минали по този път – до получаването на членство в професионална асоциация – и без да сме взимали социални помощи, а с работа денем и учене вечер, пък и изискванията на асоциацията включват освен да си вземеш изпитите, също така да имаш няколко години трудов стаж по специалността, а те няма как да бъдат придобити ако си на социал или работиш обща работа.
Съгласен съм! Това обаче не ви дава право да се отнасяте пренебрежително към хората минали по друг път. Или греша?
И ние не го правим. Ние само твърдим, че има и друг път освен "социал+черно+учене+спокойствие".
Няма само черно и бяло, но за съжаление някои искат да внушат, че ЕДИСТВЕНИЯ, успешен и СПОКОЕН начин е горепосочения. И всичко останало е за парвенюта, заможни еврейски деца, наследници на апартаменти и изедници на работническата класа.
succes

Мнение от succes »

Някой знае ли точно по проценти за какво отиват данъците?
Например 1% за defence,
1% за мед,осигуряване,
1% за пенсия,
97% за социално слабите?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

analgin написа:Ти не си прекарана, защото взимаш заплата от евреина (незнайно защо те държи още без да си продуктивна), а влагаш енергията си във форума (генерираш "безплатно" овър трафик с бессмислените си мнения, който Пламен трябва да плаща)
А сега де - енигма! :o Кой е пък този Пламен? Евреин? Босът ми не е евреин.Ти как прецени, че съм непродуктивна? Изпълнявам си поставените задачи навреме. Това е важното! :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

IRA написа:
eva-vet-eva написа:Е, значи добре съм била тръгнала по кривия път, средностатистически специалист съм, нямало е да ме забележат в миш-маша. Учила съм на спокойствие( не точно „детенцето„), ченето ще го слагам в чашка след около 25 години(баси, колко много още требе да работя, че и да плаяам данъци) по сегашната пенсионна програма(ако е още на 65 год. за женско)за Канада. Добре, че съм се „прецакала„ по тоя начин, че да ми е по-лесно. Аре, отивам да изкарам около 300 кинта бруто, че да им платя данъците, имам да връщам за социала и работата на черно. ;)
В момента е 67 за всички, няма значение пола. Докато ние се пенсионираме ще е мин. 70 години.
Не е за всички, аз ще се пенсионирам в момента в който децата ми са постъпили в университет - от този момент (скоро ще да е) се чуствам свободен и ще мога да правя само това което ми харесва. На пенсия от държавата не разчитам.
pumpy

Мнение от pumpy »

IRA написа: Още пък повече, да се самоизтъкваш.
Значи: "аз бях на социал+работа на черно+време за семейството+учене и стигнах до ордера за толкова години" не е самоизтъкване.
Обаче следното: "работех на бяло, учех през нощта и станах първеню" е ????

Really :o
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Bistra написа:Кой е пък този Пламен?
Бившият собственик на форума. Аналгина явно не е наясно, че от доста години Коко плаща трафика и изобщо хостването на форума.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Към Пумпи. Важи и за двата случая.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

pumpy написа:
Значи: "аз бях на социал+работа на черно+време за семейството+учене и стигнах до ордера за толкова години" не е самоизтъкване.

Дам, отношението е повече от гадничко!
Ти си положил усилия над нормалните възможности очевидно. После те изкарват по-черен от дявола за това. Не ме питай, защо минах от сериозното към несериозното обясняване. Очевидно на хората, които вървят по трудния път, форум не им е нужен, защото те знаят какво искат и как да го постигнат.
Между другото уравновиловката на мненията и самочувствията беше приоритет на комунистите. Ако не си с тях или им засягаш драгоценното Eго, значи си парвеню. Е да, ама не!
Ира, това е форум. Всеки споделя личен опит. Само че някои смятат, че опитът им е безценен и недай си боже някой да е на противното мнение. Надали някой друг е отнесъл повече обиди от мен. И що, да се чудиш направо?! :D
Извинявам се за натоварения трафик! Спирам, спирам! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А мен никой не ме е убиждал, да се чудиш защо. :rofl:

Много ми е интересно, кой ли пък изкарах по черен от дявола?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
IFF

Мнение от IFF »

Bistra написа:
pumpy написа:

Дам, отношението е повече от гадничко!
Ти си положил усилия над нормалните възможности очевидно. После те изкарват по-черен от дявола за това. Не ме питай, защо минах от сериозното към несериозното обясняване. Очевидно на хората, които вървят по трудния път, форум не им е нужен, защото те знаят какво искат и как да го постигнат.
Между другото уравновиловката на мненията и самочувствията беше приоритет на комунистите. Ако не си с тях или им засягаш драгоценното Eго, значи си парвеню. Е да, ама не!
Ира, това е форум. Всеки споделя личен опит. Само че някои смятат, че опитът им е безценен и недай си боже някой да е на противното мнение. Надали някой друг е отнесъл повече обиди от мен. И що, да се чудиш направо?! :D
Извинявам се за натоварения трафик! Спирам, спирам! :D
Не скъпа, не си права. По простата причина че не можеш да се поставиш на мястото на другите, и поради заядливото си и пренебрижително отношение към тях. Такива като тееб, ако не бяха дошли наготово, в жилище без пари, с уредени разходи и т.н., съм сигурен че щяха да са първи на опашката за помощи. :puke: Нямаш право да говориш за труден път, защото не знаеш и не ти стига даже и въображение да си го представиш какво точно е това.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IFF написа: Не скъпа, не си права. По простата причина че не можеш да се поставиш на мястото на другите, и поради заядливото си и пренебрижително отношение към тях. Такива като тееб, ако не бяха дошли наготово, в жилище без пари, с уредени разходи и т.н., съм сигурен че щяха да са първи на опашката за помощи. :puke: Нямаш право да говориш за труден път, защото не знаеш и не ти стига даже и въображение да си го представиш какво точно е това.
А, защо, ако смея да попитам? :^)
Аз си бях направила сметката при тези условия.
Не можеш ли да си представиш, че ако трябваше да взимам помощи просто не бих дошла?
И отношението ми беше пренебрежително (в началото) само към определена личност, ако помниш. Та нейна беше крилатата мисъл пред канадски съдия при това..."Той ме обижда." На въпроса: "Какво е естеството на обидата?"
Следва отговор: "Аз му казвам, че нямам пари да си платя наема и той ми казва: Намери си работа!" :rofl: :D
Това че Линко и такива като теб се набиха между шамарите, защитавайки я, си е изцяло ваш проблем!
Айде, отиде трафикът у ряката! :D
Ира, не беше за теб персонално това в горният ми пост, уточнявам.
Аватар
domino

Мнение от domino »

analgin написа:
Koko написа:Някой сме минали по този път – до получаването на членство в професионална асоциация – и без да сме взимали социални помощи, а с работа денем и учене вечер, пък и изискванията на асоциацията включват освен да си вземеш изпитите, също така да имаш няколко години трудов стаж по специалността, а те няма как да бъдат придобити ако си на социал или работиш обща работа.
Коко те не могат да те разберат защото имат манталитета на горбетчий. Някой от тях още преизчисляват похарчените в бг левове. Повечето от тях никога не са били на театър, опера, не са гледали хокей на живо или пък да отделят пари за рок концерт на звезда от световна класа.
Мноооо сме тъпи нали !

П.С. Горбетчия се пише със "у". Не, че нещо, просто когато бързате да изтъкнете колко Вие сте умни, и колко ние сме прости, поне си оправяйте правописните грешки след това.
Последно промяна от domino на Сря Ное 26, 2014 7:34 pm, променено общо 1 път.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
succes

Мнение от succes »

domino написа:
analgin написа:
Коко те не могат да те разберат защото имат манталитета на горбетчий. Някой от тях още преизчисляват похарчените в бг левове. Повечето от тях никога не са били на театър, опера, не са гледали хокей на живо или пък да отделят пари за рок концерт на звезда от световна класа.
Мноооо сме тъпи нали ?

П.С. Горбетчия се пише със "у". Не, че нещо, просто когато бързате да изтъкнете колко Вие сте умни, и колко ние сме прости, поне си оправяйте правописните грешки след това.
Също и без "й" накрая.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Наред със споменатите до тук плюсове, още едно предимство на социала е, че дава право за кандидатстване пред Емплоа Кебек за оторизация за безплатно обучение в колеж. Освен че плаща програмата, за срока на обучение Емплоа-то отпуска и малка ежеседмична сума за разходи, свързани с обучението.
От тук насетне, който иска може да си доработва през уикенда, а нощните птици могат да бачкат на черно и по нощите през седмицата за да си докарат някой долар отгоре към социала и парите от Емплоа-то. Или пък просто за да се докажат пред Бистра, че не са баби. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Наред със споменатите до тук плюсове, още едно предимство на социала е, че дава право за кандидатстване пред Емплоа Кебек за оторизация за безплатно обучение в колеж. Освен че плаща програмата, за срока на обучение Емплоа-то отпуска и малка ежеседмична сума за разходи.....
С уточнението, че ЗАВИСИ от програмата....
Публикувай отговор