IRA написа:
Аз пък само такива познавам. Били са на социал докато са учили за изпитите към ордерите.
Wow!
Това ли е "якото дръпване" в сравнение с напредващите на бяло?
Това ли ти е най-добрият пример? Да излезе цялото семейство на социални помощи за 1-3 години, та да можеш да се ориентираш и влезеш в ордер?!?
Знам, че при различните професии е различно, но при много от тях влизането в ордер е елементарно (зависи от професията и от човека), или абсолютно излишно.
Въпросът въобще не се изчерпва с влизането в ордера, в който може и въобще да не влизаш, и пак да работиш като инженер. Въпросът е в това, че за да работиш като стр. инженер (проектант примерно) в Канада, трябва да знаеш канадските норми. Знаеш ли колко страници са това? Приблизително 1 000 за бетон, 1 000 за стомана и 1 000 за дърво. Сложи още едни 1 000 за NBCC и земетръс. Това е минимумът. След това сложи още едни 5 000 страници ако искаш да си що-годе добър инженер. Сега ми кажи кога ще усвоиш всичко това докато работиш 7,5 или 8 часа на минимал? За това ти трябва време. Докато си на социал поне имаш някакво време. И пак няма да можеш да ги усвоиш, но поне ще започнеш. Въпросът въобще не се изчерпва с просто влизане в тъпия ордер. Въпросът е като застанеш пред мониторите да можеш да направиш бързо проекта. За това, след това, ще ти плащат заплата, доста по-голяма от минималната. Съответно данъците, които ти ще плащаш ще са доста по-големи. Съответно в пъти и с лихвите ще върнеш на държавата парите, които си получил в началото, докато си бил на социал ( или ... как беше "лежал и отделял"? ).
П.С. На мен това въобще не ми е най-добрият пример.
Последно промяна от domino на Сря Ное 26, 2014 6:48 pm, променено общо 3 пъти.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Bistra написа:Важното е да си първи, но не отзад-напред!
Като се замисля, е по-добре да си първи, но точно отзад-напред
А нямаш проблем! Излизаш на социал и всяка година си ходиш до България, да се похвалиш колко си преуспял, живеейки в Канада. Кой те знае толкова далеч?!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
IRA написа:
Аз пък само такива познавам. Били са на социал докато са учили за изпитите към ордерите.
Wow!
Това ли ти е най-добрият пример? Да излезе цялото семейство на социални помощи за 1-3 години, та да можеш да се ориентираш и влезеш в ордер?!?
Знам, че при различните професии е различно, но при много от тях влизането в ордер е елементарно (зависи от професията и от човека), или абсолютно излишно.
Въпросът въобще не се изчерпва с влизането в ордера, в който може и въобще да не влизаш, и пак да работиш като инженер. Въпросът е в това, че за да работиш като стр. инженер (проектант примерно) в Канада, трябва да знаеш канадските норми. Знаеш ли колко страници са това? Приблизително 1 000 за бетон, 1 000 за стомана и 1 000 за дърво. Сложи още едни 1 000 за NBCC и земетръс. Това е минимумът. След това сложи още едни 5 000 страници ако искаш да си що-годе добър инженер. Сега ми кажи кога ще усвоиш всичко това докато работиш 7,5 или 8 часа на минимал. За това ти трябва време. Докато си на социал поне имаш някакво време. И пак няма да можеш да ги усвоиш, но поне ще започнеш. Въпросът въобще не се изчерпва с просто влизане в тъпия ордер. Въпросът е като застанеш пред мониторите да можеш да направиш проекта. За това, след това, ще ти плащат заплата, доста по-голяма от минималната. Съответно данъците, които ти ще плащаш ще са доста по-големи. Съответно в пъти и с лихвите и ще върнеш на държавата парите, които си получил в началото, докато си бил на социал ( или ... как беше "лежал и отделял"? ).
Е, анжък де! Аз като ви казвам, че сте баби, не вярвате! Моят мъж учеше през нощта...нормите.
Само за още един такъв съм чувала тук във форума - пумпи, ама той реши да дава отбой и да разваля дисциплината.
Съответно, съответно, съответно... манджа с грозде!
Колко "професори" познавам, дето учиха първо, второ, трето и накрая се върнаха в България, щото пак ги недооцениха, ако знаеш!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Някой сме минали по този път – до получаването на членство в професионална асоциация – и без да сме взимали социални помощи, а с работа денем и учене вечер, пък и изискванията на асоциацията включват освен да си вземеш изпитите, също така да имаш няколко години трудов стаж по специалността, а те няма как да бъдат придобити ако си на социал или работиш обща работа.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
eva-vet-eva написа:Е, значи добре съм била тръгнала по кривия път, средностатистически специалист съм, нямало е да ме забележат в миш-маша. Учила съм на спокойствие( не точно „детенцето„), ченето ще го слагам в чашка след около 25 години(баси, колко много още требе да работя, че и да плаяам данъци) по сегашната пенсионна програма(ако е още на 65 год. за женско)за Канада. Добре, че съм се „прецакала„ по тоя начин, че да ми е по-лесно. Аре, отивам да изкарам около 300 кинта бруто, че да им платя данъците, имам да връщам за социала и работата на черно.
В момента е 67 за всички, няма значение пола. Докато ние се пенсионираме ще е мин. 70 години.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Koko написа:Някой сме минали по този път – до получаването на членство в професионална асоциация – и без да сме взимали социални помощи, а с работа денем и учене вечер, пък и изискванията на асоциацията включват освен да си вземеш изпитите, също така да имаш няколко години трудов стаж по специалността, а те няма как да бъдат придобити ако си на социал или работиш обща работа.
Коко те не могат да те разберат защото имат манталитета на горбетчий. Някой от тях още преизчисляват похарчените в бг левове. Повечето от тях никога не са били на театър, опера, не са гледали хокей на живо или пък да отделят пари за рок концерт на звезда от световна класа.
Ордерът не дава автоматично работа. При нас младши архитекти почват на по-ниска часова ставка от старши техници. Добре че не са нашенци и не знаят заплащането на колегите си, че веднага ще се откажат!
Bistra написа:Е, анжък де! Аз като ви казвам, че сте баби, не вярвате! Моят мъж учеше през нощта...нормите.
Само за още един такъв съм чувала тук във форума - пумпи, ама той реши да дава отбой и да разваля дисциплината.
Колко "професори" познавам, дето учиха първо, второ, трето и накрая се върнаха в България, щото пак ги недооцениха, ако знаеш!
И аз съм, учела след работа, ама не съм работила в завод и никога не бих, едно е да учиш след като цял ден си висял на бюро, дуго е след като си блъскал като хамалин.
IRA написа:
Wow!
Въпросът въобще не се изчерпва с влизането в ордера, в който може и въобще да не влизаш, и пак да работиш като инженер. Въпросът е в това, че за да работиш като стр. инженер (проектант примерно) в Канада, трябва да знаеш канадските норми. Знаеш ли колко страници са това? Приблизително 1 000 за бетон, 1 000 за стомана и 1 000 за дърво. Сложи още едни 1 000 за NBCC и земетръс. Това е минимумът. След това сложи още едни 5 000 страници ако искаш да си що-годе добър инженер. Сега ми кажи кога ще усвоиш всичко това докато работиш 7,5 или 8 часа на минимал. За това ти трябва време. Докато си на социал поне имаш някакво време. И пак няма да можеш да ги усвоиш, но поне ще започнеш. Въпросът въобще не се изчерпва с просто влизане в тъпия ордер. Въпросът е като застанеш пред мониторите да можеш да направиш проекта. За това, след това, ще ти плащат заплата, доста по-голяма от минималната. Съответно данъците, които ти ще плащаш ще са доста по-големи. Съответно в пъти и с лихвите и ще върнеш на държавата парите, които си получил в началото, докато си бил на социал ( или ... как беше "лежал и отделял"? ).
Е, анжък де! Аз като ви казвам, че сте баби, не вярвате! Моят мъж учеше през нощта...нормите.
Е па оно, не моЙ се мерим ние простите с мЪжо ти!
Ти откъде си направи извода, че спя нощно време? Аз не съм на социал. Работя по специалността си от летището. А и защо си мислиш, че всички които са на социал спят нощно време?
Последно промяна от domino на Сря Ное 26, 2014 7:41 pm, променено общо 3 пъти.
внук на Леон
Bistra написа:Ордерът не дава автоматично работа. При нас младши архитекти почват на по-ниска часова ставка от старши техници. Добре че не са нашенци и не знаят заплащането на колегите си, че веднага ще се откажат!
Ти не си прекарана, защото взимаш заплата от евреина (незнайно защо те държи още без да си продуктивна), а влагаш енергията си във форума (генерираш "безплатно" овър трафик с бессмислените си мнения, който Пламен трябва да плаща)
Koko написа:Някой сме минали по този път – до получаването на членство в професионална асоциация – и без да сме взимали социални помощи, а с работа денем и учене вечер, пък и изискванията на асоциацията включват освен да си вземеш изпитите, също така да имаш няколко години трудов стаж по специалността, а те няма как да бъдат придобити ако си на социал или работиш обща работа.
Съгласен съм! Това обаче не ви дава право да се отнасяте пренебрежително към хората минали по друг път. Или греша?
внук на Леон
Съгласен съм! Това обаче не ви дава право да се отнасяте пренебрежително към хората минали по друг път. Или греша?
И на мен ми е това мисълта.
Още пък повече, да се самоизтъкваш.