Търся си работа
- klisurov
- Обратна връзка:
Re: Търся си работа
Хубаво де, темата нали е "Търся си работа".
Търся си работа, на бяло.
Ако е за техник, да е от $19.50/час нагоре + бенефити.
Ако е за младши инженер, офертите да са от $29.90/час нагоре (дъмпинг правя) + бенефити.
Някакви оферти? Или можем само да дуднем. Нещо не виждам оферти в съответния раздел
Преди време пуснах инфо и един българин започна (на чек). Той напусна, но българите и сега сме трима. Кофтито е, че проекта свършва.
BTW може и да ми намерите работа, като ми изпращате клиенти. В този случай, аз плащам min $50 в брой (който желае, може да си ги декларира).
Търся си работа, на бяло.
Ако е за техник, да е от $19.50/час нагоре + бенефити.
Ако е за младши инженер, офертите да са от $29.90/час нагоре (дъмпинг правя) + бенефити.
Някакви оферти? Или можем само да дуднем. Нещо не виждам оферти в съответния раздел
Преди време пуснах инфо и един българин започна (на чек). Той напусна, но българите и сега сме трима. Кофтито е, че проекта свършва.
BTW може и да ми намерите работа, като ми изпращате клиенти. В този случай, аз плащам min $50 в брой (който желае, може да си ги декларира).
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- ablood
- Обратна връзка:
Ако не беше цитирал само половината ми пост щеше да има съвсем друг смисълklisurov написа:Потомственото социалкаджийство е запазена марка на кебекуато.ablood написа:Защото местните са тъпаци, а източните емигранти са открили топлата вода?
Ако искаш, да те запозная с някои да разбереш, как се живее без хладилник

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- klisurov
- Обратна връзка:
Знам ... но познавам новодошли имигранти, минали през МакДо, но нито един местен тинейджър ... което не значи, че не си прав.ablood написа:Ако не беше цитирал само половината ми пост щеше да има съвсем друг смисълklisurov написа:Потомственото социалкаджийство е запазена марка на кебекуато.ablood написа:Защото местните са тъпаци, а източните емигранти са открили топлата вода?
Ако искаш, да те запозная с някои да разбереш, как се живее без хладилник
Както и съм срещал местни потомствени социалкаджии (социал + кеш), но нито един БГ такъв ... което не значи, че не си прав.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Koko
Koko
- MrGeek
- Путлер Капут
Гледам вечната и неувяхваща тема за социала за пореден път е започнала да преминава границата на поносимото. Смятам при следващата персонална атака към този или онзи с фиксиране върху личния живот да затворя темата и да я пратя в боклука с евентуална почивка за провинените (това съвсем сериозно).
Сега по темата, относно споменатото по-горе вадене на пейчекове аз съм най-лесен. Пейчекове не взимам, но за сметка на това авоарите са ми публична тайна - наскоро Forbes ме поставиха за пореден път на първо място с текуща стойност на авоарите от $82.1 милиарда. Който не вярва да посети сайта на Forbes. Освен това работа на черно не давам и никога не съм давал. От друга страна обаче не знам колко народ съм експлоатирал, трябва да са стотици хиляди. Иначе докато пишех тези редове авоарите ми докараха доход от $780 хилки. Абе венсеремос!
Сега по темата, относно споменатото по-горе вадене на пейчекове аз съм най-лесен. Пейчекове не взимам, но за сметка на това авоарите са ми публична тайна - наскоро Forbes ме поставиха за пореден път на първо място с текуща стойност на авоарите от $82.1 милиарда. Който не вярва да посети сайта на Forbes. Освен това работа на черно не давам и никога не съм давал. От друга страна обаче не знам колко народ съм експлоатирал, трябва да са стотици хиляди. Иначе докато пишех тези редове авоарите ми докараха доход от $780 хилки. Абе венсеремос!

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
- ablood
- Обратна връзка:
Клисуров, един местен тинейджър започва в Макдоналдс на минимална не за да прави кариера там (знам, че има изключения), а за да стъпи на килимчето и да събере референции. Този унизителен труд е признак на старание и се гледа с одобрение.
Един новопристигнал е на подобно ниво в кариерата, като местен тинейджър, за това не го слагам в едно с дъртите бъмове.
Оправданието, че на новопристигналите им трябват спешно приходи е банално. Бачкаторска работа за 10-12 на чек се намира безпроблемно още със слизането от самолета. Докато дойде първият чек от социала, на бяло вече си показал колко струваш и правиш следващата крачка, която социаладжията ще направи след години, когато първият вече се нанася в "бараката".
Не говорим за хора, които вече да се ориентирали към социален ДЕП, или са наясно, че нямат шанс за кариера.
Един новопристигнал е на подобно ниво в кариерата, като местен тинейджър, за това не го слагам в едно с дъртите бъмове.
Оправданието, че на новопристигналите им трябват спешно приходи е банално. Бачкаторска работа за 10-12 на чек се намира безпроблемно още със слизането от самолета. Докато дойде първият чек от социала, на бяло вече си показал колко струваш и правиш следващата крачка, която социаладжията ще направи след години, когато първият вече се нанася в "бараката".
Не говорим за хора, които вече да се ориентирали към социален ДЕП, или са наясно, че нямат шанс за кариера.
90% от бъмовете, са почвали във Макдоналдс !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Моят мъж започна с подреждане и поливане на саксийки в Рено Депо.
1 месец работи тази работа, точно преди да си намери работа по специалността. Голям бъм си отгледах в къщи, ще знаеш!

А пропуснах да спомена, че парите не сме си държали никога в сейф. Още от началото си открихме и двамата банкови сметки и ни връчиха по една кредитна карта...Абе, като за цървули с две думи!

1 месец работи тази работа, точно преди да си намери работа по специалността. Голям бъм си отгледах в къщи, ще знаеш!

А пропуснах да спомена, че парите не сме си държали никога в сейф. Още от началото си открихме и двамата банкови сметки и ни връчиха по една кредитна карта...Абе, като за цървули с две думи!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Бистра, обикновенно семейните хора си откриват "Joint account" "compte conjoint", та явно не е бъм щом не желае да има обща сметка с теб (явно е запознат с рисковете)Bistra написа:Моят мъж започна с подреждане и поливане на саксийки в Рено Депо.![]()
1 месец работи тази работа, точно преди да си намери работа по специалността. Голям бъм си отгледах в къщи, ще знаеш!![]()
А пропуснах да спомена, че парите не сме си държали никога в сейф. Още от началото си открихме и двамата банкови сметки и ни връчиха по една кредитна карта...Абе, като за цървули с две думи!![]()
- ablood
- Обратна връзка:
Аз започнах като чистач. Жена ми като касиерка в Staples. И двамата се облагодетелствахме от това стъпване на килимчето.Bistra написа:Моят мъж започна с подреждане и поливане на саксийки в Рено Депо.![]()
1 месец работи тази работа, точно преди да си намери работа по специалността.
И аз си спомням като пристигнах и депозирах от България в ТД 50 хиляди долара, почнаха веднага да ме ухажват и да ми се натискат за кредитни карти и заеми .....Bistra написа:Моят мъж започна с подреждане и поливане на саксийки в Рено Депо.![]()
1 месец работи тази работа, точно преди да си намери работа по специалността. Голям бъм си отгледах в къщи, ще знаеш!![]()
А пропуснах да спомена, че парите не сме си държали никога в сейф. Още от началото си открихме и двамата банкови сметки и ни връчиха по една кредитна карта...Абе, като за цървули с две думи!![]()
Кой за каквото е учил и какви са му приоритетите в живота скъпа ми цървулеса Бистра !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Питане към Бистра:
Как например се обличат децата в семейството при разделени сметки?
Моето предположение е, че ти си отговорна за лявите чорапи, а той за десните. Вярно ли е или има някава формула за якета, обучение .... , ежедневно ли му пишеш чекове или на определен период от време?
Моето предположение е, че ти си отговорна за лявите чорапи, а той за десните. Вярно ли е или има някава формула за якета, обучение .... , ежедневно ли му пишеш чекове или на определен период от време?
- Bistra
- Напуснал форума
Хах...никога не сме имали обща сметка. Казах, открихме си сметки, не сметка!analgin написа: Бистра, обикновенно семейните хора си откриват "Joint account" "compte conjoint", та явно не е бъм щом не желае да има обща сметка с теб (явно е запознат с рисковете)

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
Децата се обличат според зависи, кой е на кеф да плаща. Е, в края на седмицата се изръсих аз например за доста скъпа рокля на щерката. Това не пречи обаче той да и купи обувки, чанта etc., каквото си харесаш. Какво значение има дали сметките са разделени или общи? Пиша му чекове, когато се налага. Той се грижи основно за "осчетоводяването" на семейния бюджет. Аз просто нямам нерви.analgin написа:Питане към Бистра:

Ми ти още работиш като чистач бе мъжки, и това след 10 години в Канадаablood написа:Аз започнах като чистач. Жена ми като касиерка в Staples. И двамата се облагодетелствахме от това стъпване на килимчето.Bistra написа:Моят мъж започна с подреждане и поливане на саксийки в Рено Депо.![]()
1 месец работи тази работа, точно преди да си намери работа по специалността.

Ситуацията не се ли е променила последните 5-10 години ( примерно променен коефициент мин. заплата / покупателна способност )? Защото, доколкото разбирам, сега няма никакъв смисъл да се захваща работа на мин. заплата още от летището - хем няма да имаш пари, хем няма да имаш време. Ако си на социал пари пак няма да имаш, но поне ще имаш време, и ако го използваш разумно може доста да дръпнеш.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон