Имиграция в Оуквил, ОНТ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
newcomer

Re: Имиграция в Оуквил, ОНТ

Мнение от newcomer »

Захари Стоянов написа:Браво, гледай колко идеи.
"разходих" с със streetview и не виждам огромни ралики. Оставам с впечатлението, че разликата между горната и долната средна класа в онтарио е това че горната плаща по скъпо за същите неща, коиот ползва и ниската ср. класа.

Значи влак 45 - 40 мин, кола 1ч20мин ако ще е в Торонто. Да оачквам ли и по високи цени на хранителни продукти и пр в ОКВЛ в сравнение със МССГа?

абе пич ти в канада ли живееш в момента или се каниш да се заселваш.
май второто по нориентираните ти приказки.
уточни статуса си в момента да ни е по лесно да ти отговаряме.
за мен лично дислоцирай се за началото в някоя нашенска махала/косбърн - пейп например/ за начало,огледай се ,ослушай се откъде минава влака и тогава си мисли за събърбите.
е мухата няколко години живя там и не умря,що да не можеш и ти.
аз лично съм ходил на гости в оуквил за 3 дни.ок е,знам за какво става дума ,ама ми се струва ,че не е за теб
що си мисля ли.ми щото си нямаш хал хабер кво кво е.говориш за някви 42 мин и час и 15 кво си видял в нета което издава ,че си нямаш и пнятие за кво иде реч.
ко ше живееш в оуквил по добре си намери работа в с катрин или ниагара фалс,ше стигаш по бързо отколкото до ЦН таур
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Захари Стоянов написа:Да оачквам ли и по високи цени на хранителни продукти и пр в ОКВЛ в сравнение със МССГа?
newcomer написа:абе пич ти в канада ли живееш в момента или се каниш да се заселваш.
май второто по нориентираните ти приказки.
уточни статуса си в момента да ни е по лесно да ти отговаряме.
Да наистина, откъде ще се местиш? От България или друг град в Канада?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

От друг град в Канада, което прави заглавието на темата учудващо, тъй като това не е имиграция.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
speedy

Мнение от speedy »

optics написа:От друг град в Канада, което прави заглавието на темата учудващо, тъй като това не е имиграция.
На мен ми звучи като имиграция от юг, но все пак авторът на "Записките..." може да уточни. :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Захари Стоянов написа:Браво, гледай колко идеи.
"разходих" с със streetview и не виждам огромни ралики. Оставам с впечатлението, че разликата между горната и долната средна класа в онтарио е това че горната плаща по скъпо за същите неща, коиот ползва и ниската ср. класа.

Значи влак 45 - 40 мин, кола 1ч20мин ако ще е в Торонто. Да оачквам ли и по високи цени на хранителни продукти и пр в ОКВЛ в сравнение със МССГа?
Мисля че е излишно да ти казвам колко голям град е Торонто, въпросните времена за пътуване предполагам са до Даунтаун, където е и жп гарата, но много зависи в коя част на града ще работиш всъщност и тези времена за пътуване може да се окажат силно занижени, особено през зимата.
оне според мене дългото пътуване от и до работа обезсмисля намиранета на квартира в хубав, но твърде отдалечен квартал. Все пак и в Голямо Торонто има хубави квартали и от тази гледна точка може би е по-добре първо да знаеш къде ще работиш, а след това да си търсиш хубаво място за живеене.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Захари Стоянов

Мнение от Захари Стоянов »

Места се от друг град и от друга провинция. По принцип основните възможности за работа ми са в МКМастер, Бърлингтън и Торонто, но все още не съм се решил къде ще е. От "такава точка зрение" ОКВЛ ми се стори центррално разположен измежду наличните опции. Наистина не знам нищо за ТО и района и ще бъде съвсем ново за мен. Дори и магазините за хранителни стоки не заня кои са. Затова за мен си е чиста имиграция, макар и с налична работа.
И тук ще си позволя да задам един въпрос, който предполагам има много верни отговори, но бих оценил гледната точка на всеки. Ориентировъчно, с колко пари на месец се справя едно семейство в ОН, и зоната на ТО? Семейство което издържа деца, подържа една волга и една лада, може да отиде веднъж в годината на почивка и вероятно, ама не задължително изплаща неголяма къща.
Захари Стоянов

Ще добавя, че задавам този върпос, защото отдалече, без да съм запознат, груба калкулация на известнеи ми цени подсказва, че под наем ще ни трябват минимум 4 000 на месец чисти, за да си посрещнем разходите само. Нещо което ми се стори доста в сравнение с други места, но надвам се бъркам.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Захари Стоянов написа:и вероятно, ама не задължително изплаща неголяма къща.
Ако идваш от някой град, различен от Ванкувър или Калгари, цените на къщите в метро Торонто (GTA) ще те шокират, а на всичкото отгоре Oakville е едно от най-скъпите предградия на GTA.
Другото скъпо нещо в GTA са автомобилните застраховки - отново ще има шок (освен ако не идваш от Ванкувър, ама нашите са по-високи и от ванкувърските де). Останалите неща - Волги, домати, зарзавати, галоши и пардесюта - цените не са много по-различни отколкото в другите градове в Канада.
Захари Стоянов написа:Ще добавя, че задавам този върпос, защото отдалече, без да съм запознат, груба калкулация на известнеи ми цени подсказва, че под наем ще ни трябват минимум 4 000 на месец чисти, за да си посрещнем разходите само. Нещо което ми се стори доста в сравнение с други места, но надвам се бъркам.
Баба знае 2, а знае и 200. Дай подробна разбивка на калкулацията, че да ти дадем жокер дали е точна. Едно семейство може да избутва с $2000, а на друго може и $12000 на месец да не му стигат.
Аватар
kiro

Мнение от kiro »

Захари Стоянов написа:Ще добавя, че задавам този върпос, защото отдалече, без да съм запознат, груба калкулация на известнеи ми цени подсказва, че под наем ще ни трябват минимум 4 000 на месец чисти, за да си посрещнем разходите само. Нещо което ми се стори доста в сравнение с други места, но надвам се бъркам.
Не се обиждай, но малко неориентиран ми се струваш за човек, идващ с осигурена работа в Торонто. Или си от много скоро в Канада, незнам ..

Според мен забрави да си купиш къща с две коли в западните предградия още с пристигането ти от друга провинция. Но всъщност не ти знам материалното положение, така че всичко е възможно.

Ето ти реалистичен вариант

- апартамент в близост до магистрала QEW под Хай Парк в Торонто - $1750
http://toronto.craigslist.ca/tor/apa/4759042586.html"
- ново строителство, две бани, две спални, басейни - масейни, изглед към езерото, паркове итн.
- на 30-45 мин от даунтаун с градски транспорт
- ако пътуваш сутрин към Оквил/Бърлингтън, си в посока обратна на трафика, така че може и да не си прекараш живота на магистралата
- жена ти може да работи в Торонто и да пътува с градски транспорт

Другите разходи сам може да си ги сметнеш
Bulgayrian
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Понеже торонтянци мълчат, да се обадя аз, без да съм живял там, но нещата се приближават до тукашните цени в значителна степен.

Та, не бъркаш: с 4 хилки месечно ще може да си покривате само текущите основни разходи за: наем на жилището, храна, изплащане и подръжка на кола (коли), застраховки, други транспортни разходи (карти), здравни вноски, бензин, ток, телефони, интернет, кабел. И (почти ) няма да ви остават за: джобни, дрехи, обзавеждане, училищни разходи, пътувания по страната и чужбина, хобита, удоволствия и развлечения, други екстри и непредвидени разходи. Целете се в 5 - 6 хиляди минимални доходи месечно за 4-членно семейство, за района дето сте се насочили.
Embrace your climate change!
Захари Стоянов

7George написа:Та, не бъркаш: с 4 хилки месечно ще може да си покривате само текущите основни разходи за: наем на жилището, храна, изплащане и подръжка на кола (коли), застраховки, други транспортни разходи (карти), здравни вноски, бензин, ток, телефони, интернет, кабел. И (почти ) няма да ви остават за: джобни, дрехи, обзавеждане, училищни разходи, пътувания по страната и чужбина, хобита, удоволствия и развлечения, други екстри и непредвидени разходи. Целете се в 5 - 6 хиляди минимални доходи месечно за 4-членно семейство, за района дето сте се насочили.
:y:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Тва не е ли малко каруцата пред магарето?
Намислям си квартала и разходите и после си търся работа дето да ги покрие ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:Тва не е ли малко каруцата пред магарето?
Намислям си квартала и разходите и после си търся работа дето да ги покрие ?
Ами аз точно така направих (каруцата пред магарето): избрах си квартал и купих жилище, пък после почнах да си търся работа. Можех да си го позволя, защото горе-долу имах представа къде и за колко мога да си намеря работа.
Не забравяй, че питащият вече живее в Канада и може да не напуска текущата си работа и да се премества, докато не намери работа, която го удовлетворява като заплащане и местоположение.
Публикувай отговор