Какво ядохте за Thanksgiving?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)

Какво си сготвихте/ядохте за Thanksgiving?

Пуйка
9
29%
Шунка
0
Няма гласували
И двете
1
3%
Нищо особено, ден като ден.
21
68%

Общо гласове: 31
Аватар
Marto

Какво ядохте за Thanksgiving?

Мнение от Marto »

В САЩ Thanksgiving като че ли е по-важен празник отколкото тука и заради времето, което прекарах там не мога да си го представя без печена пуйка.

Та ми е интересно доколко се е наложила тази традиция във вашите домове.
Аватар
roumensp

Re: Какво ядохте за Thanksgiving?

Мнение от roumensp »

Тъпча се с мексиканска храна във Вегас. :D Но ако си бях в Канада щях да ям пуйка, както обикновено. Обикновено взимаме едни полу-приготвени от Сейфуей (поръчваш си) дето си вървят със стъфинга и всичко останало и само трябва да ги опечеш.
newcomer

Мнение от newcomer »

ние в българия пуйките ги ядеме януари когато стане киселото зеле
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Свински котлети с гъби. Ей, сега тъкмо сядаме. :rofl:
Месото на пуйката ми е сухо и избягвам да я готвя. Може би със зеле ще върви, но зеле сега няма за съжаление. :(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Става суха, щото по стар български обичай печеш и препичаш всичко докато стане на дъвка.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Marto написа:Става суха, щото по стар български обичай печеш и препичаш всичко докато стане на дъвка.
Сигурно. Сурово така и не се научих да ям, а моят мъж има особено отношение към (цитирам дословно) "накокошинени меса" :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
davidT

Мнение от davidT »

Marto написа:Става суха
Става суха,щото тая пласмаса е яла кой знае кви химий и колко месеци/години е била дълбоко замразена по витрините докато стигне в твоята фурна.

Обратното,както каза и батето,в бг ядем пресни и щастливи мисирки :D пасли свободно и на воля.С кисело зеленце стават хммм.....
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
IFF

Мнение от IFF »

Ябълки(мно-о-го набрахме), и след като бяхме цял ден по къра, си поръчахме пица :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

И щастлива, и нещастна все е жилава! Аре, чао! Аз отивам на танци. Тая седмица съм с 2 курса. :party: Яденето малко ме интересува.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:И щастлива, и нещастна все е жилава!
Глупости на търкалета. Не те знам какви боклуци си яла, но това няма нищо общо с истината. Като си вземеш сандвич с пуешко, жилав ли е ? :D
IFF

Мнение от IFF »

roumensp написа:
Глупости на търкалета. Не те знам какви боклуци си яла, но това няма нищо общо с истината. Като си вземеш сандвич с пуешко, жилав ли е ? :D
Не е жилав, ама по-добре да беше. Като бачках в пицарията, пърженото пиле много се дърпаше. После шефа почерпи опит от някъде и взе да носи нещо с вид на сол, слагаш 30 гр във водата, оставяш го да престои 2 часа, и после се топи в устата.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

roumensp написа:
Не, но е сух, поне за мен. Ако няма салата, сирене или бекон в добавка, не се яде направо. :sun:
tanyatais

Мнение от tanyatais »

По принцип в Англия няма този празник и пуйката се приготвяше за Коледа. Тази година ,като за 1ва година в Канада, си направихме 2 големи бутчета с част от гърди на барбекюто с боровинков сос, аспержи на пара с масло и салата от сушени боровинки, кълнове, стръкове младо броколи ,рукола , кейл зеле ,слънчогледови семена и дресинг от маково семе с мед .Не купихме пай с тиква .
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:По принцип в Англия няма този празник и пуйката се приготвяше за Коледа. Тази година ,като за 1ва година в Канада, си направихме 2 големи бутчета с част от гърди на барбекюто с боровинков сос, аспержи на пара с масло и салата от сушени боровинки, кълнове, стръкове младо броколи ,рукола , кейл зеле ,слънчогледови семена и дресинг от маково семе с мед .Не купихме пай с тиква .
на тая салата и казвам салата ,Зомби,
ха честито похамериканчване :D
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

И на теб ти е снесла Мухата Цецка ларви под кожата, май, май! |(
Гледах преди време някакъв репортаж за една горда катерачка на Килиманджаро - като се върнала тук, оперативно и извадили от тялото инсект голям като птичка - Якш! :doh: :doh:
Публикувай отговор