Bistra написа:Тази година като бяхме на почивка в Доминиканската република, в хотела правиха презентация на продавани от тях кондоминиуми. Та ...изгледахме я, не заради друго, ами защото това което показваха като планове, беше доста интересно от професионална гледна точка, знаете със съпруга ми работим в архитектурни бюра... [/color]Всъщност те си бяха къщи semi-detached в затворен комплекс с всички възможни екстри. После се разговорихме с канадци и американци, посетили същата тази презентация. Те казаха...В тези държави не можеш един хляб да излезеш да си купиш, ако нямаш някой местен, който да ти пази гърба, просто защото ще те убият, ако заподозрат, че не си от тях. А то е много трудно да се отгатне, че не си.analgin написа:На времето проверявах дължимите данъци на юг от Канада и се спрях на Панама, вторият ми избор беше Доменикана. Проблем е транспорта до мястото което избрах в Панама - директен полет има само венъж в седмицата и при това от Торонто, когато сложа всичко на кантара съм доволен, старците не мръзнат и децата заминават там при първа възможност.
Като инвестиция немога да кажа, че е рентабилно поради факта, че не желая сульо и пульо да използват леглото ми. Отадавал съм го само на познати. За моргич и дума не може да става, в брой само. Парите се превеждат на сметката на нотариуса в американски долари, никой не се интересува от произходът им.![]()
Да не говорим, че цената беше съизмерима с тази на скъп кондоминиум в Монреал....Да допуснем, че утре стане военна хунта, което не е изключено в тези държави...Е, спокойно можеш да кажеш чао на имота си (не дай си боже и на старците, и на децата които си пратил на почивка там) и да пиеш една голяма кристална чаша студена вода. По- на юг, от който и да е border of USA, аз лично не препоръчвам да се купува, ако ще самолетите да са на всеки 15 минути!
BTW, Да им беше купила един имотец в България, поне да не се мъчат старците на чужд език! И пътуването и стандартът на живот предполагам са същите, така че не си заслужава гимнастиката просто! А относно сигурността - България печели.
Точно за това си загубихте половин ден от ваканцията - от професионална гледна точка

А аз що си мисля, че отидохте заради безплатните ваучери дето ви дадоха за някоя еднодневна локална екскурзия. Загубихте си половин ден от 6-те, за да изкрънкате $150 - голема далавера

И нерде Доминиканската, нерде Панама или Еквадор - в последните две даже и да си местен, само да имаш един рус косъм по главата, те убиват от упор