Те като ръждясат, няма да се отвинтват. Дано не е много скъп, даже и да трае дълго - повече от къщата няма нужда... при нас старите къщи ги бутат, когато всичко вече е за подмяна.
След кратко, но интензивно търсене намерих фирма, която продава дебела (g26) ламарина за $0.62 квадратната стъпка. Това е почти на половина от парите, които ми поискаха HomeDepot за тънка (g29) ламарина.
Доставката беше интересна - в 8 вечерта дойде един чисто нов (2 седмици) RAM и от него слезе една наточена, готина мацка с розова коса и 14 см токчета. Каза че след доставката отивала на заведение. Та това парче сложи кожени ръкавици и започнахме да сваляме с нея листовете по 4-5 на веднъж!?! Аз имам претенциите да съм доста силен, ама тази даже не залитна, въпреки, че токчетата и се забиваха в тревата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Tе тук са яки и "съскат". На баща ми къщата я зидаха една двойка. Той твърдеше ( не съм го видяла това чудо, но му вярвам по обясними причини), че не разполагали с подемник. Мацата се качвала по скелето и едновременно носела кофа пълна с тухли, а мъжът ги зидал. Така че не съм изненадана. Само едно ме учудва. Като ги знам какви са чистофайници и се къпят по 2 пъти на ден, да отиде така на заведение... А-блъд, сигурен ли си, че не и предложи да вземе душ след това?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Да, едно време подбора е поставял съвсем други изисквания към тукашния заселник... Аз предлагам и да не се стремим към равенство с жените, даже и да ни го предлагат. Не е възпитано да се брави бележка на дама, мъкнеща твърде бързо стоманените листове.
Tе тук са яки и "съскат". На баща ми къщата я зидаха една двойка. Той твърдеше ( не съм го видяла това чудо, но му вярвам по обясними причини), че не разполагали с подемник. Мацата се качвала по скелето и едновременно носела кофа пълна с тухли, а мъжът ги зидал. Така че не съм изненадана. Само едно ме учудва. Като ги знам какви са чистофайници и се къпят по 2 пъти на ден, да отиде така на заведение... А-блъд, сигурен ли си, че не и предложи да вземе душ след това?
нерде Ямбол,нерде стамбол
в северна америка строели къщи зидана зидария с тухли четворки.
абе инженерке съвсем си се смахнала в това индианско село
всичко е пирони и талашит,даже вар и киреч не ползват
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Външни стени - лят бетон двустранно изолиран, облечени с каменна зидария от всички страни. И така 3 етажа.
Вярно смахнато е. Жена да носи кофа пълна с камъни до третия етаж, катерейки се по скеле, ама такава е реалността и животът.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Bistra написа:Външни стени - лят бетон двустранно изолиран, облечени с каменна зидария от всички страни. И така 3 етажа.
Вярно смахнато е. Жена да носи кофа пълна с камъни до третия етаж, катерейки се по скеле, ама такава е реалността и животът.
камъни,тухли,велпапе
на това май му викат облицовка,а не зидария
и по какво я влачи тая облицовка след като няма външен асансьор или въжена линия.
ей така и прелита с кошницата с тухли като пеперудка до тртия етаж
съвземи се
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
Камъните се зидат, Специалисте по всичко!
4 инча каменна зидария как ше я закрепиш по височина, ако не я зидаш, моля, да чуем?!
Казах на ръце, катерейки се по скелето. Имаха само една лебедка, с която той си качваше кофите с циментовия разтвор. Не вярваш, че жена може да го направи ли, що ли?
Bistra написа:Камъните се зидат, Специалисте по всичко!
4 инча каменна зидария как ше я закрепиш по височина, ако не я зидаш, моля, да чуем?!
Казах на ръце, катерейки се по скелето. Имаха само една лебедка, с която той си качваше кофите с циментовия разтвор. Не вярваш, че жена може да го направи ли, що ли?
а ,вярвам.то в канада откачалки много.
ма каманите за които разправяш не се зидат ,а се лепят
и нали в началото беше градеж на къща/на баща ти/ с тухлена зидария,сега изведнъж се оказа талаишитена ;зидария; облицоваана с каменни плочи
неде Ямбол,нерде стамбол
Бате, айде да не си чешаме езиците! За композиция на стената виж предният ми пост. Къщата му е като бункер, брате, той ми говори за талашит! С талашит ти вариш компотето на двора, на кооперацията у Русе.
Не се лепят. Пак казвам, зидат се на редове като чат - пат се забиват метални клинове в бетона за укрепване на стената. Иначе има опасност да се килне напред.
Изглежда всеки говори за различно нещо и не можете да се разберете. Облицовката на дуплекс не е същото като това на къща. На къщите от последните десетилетия наистина се ползват бетонни тухли за облицовка които се зидат.