yahoo написа:agent Ozo написа:Говорим всъщност за тези, които са нито риба нито рак т.е. не са достатъчно богати за да могат да си позволят 25, 30 или 40 CAD/ден за детска градина, но и не са достатъчно бедни за да им плаща детски държавата и да им връща раликата над 7 CAD за градината.
Е, няма как да им се помогне на тези хора. Просто ще трябва да се отдалечат от границата в доходите, независимо в коя посока.

Отиди например на този калкулатор:
http://www.budget.finances.gouv.qc.ca/B ... glais.html"
и задай доход например $40,000 две деца при 40 CAD на ден за всяко и ще видиш че след компенсациите тези хора които си мислиш че не могат да си позволят 40 CAD на ден реално ще платят 6.13 CAD от джоба си, останалото пак ние го плащаме. Затова и през няколко месеца се откриват нови частни градини и все повече хора които не можеха да се вредят в тези за $7 и са с ниски доходи виждат че и в частните за тях пак ще е евтино. Не се учудвам че вече парите за субсидии и компенсации не достигат. Достатъчно съм толерантен към нуждаещите се, но не съм съвсем съгласен голяма част от хората да живеят на гърба на другите.
Реално, това което си мисля, е че изобщо не съществува подобна група от хора. Казаното е с насмешка, сарказъм го наречи, ако искаш.

И твоя пример го доказва нагледно. Тези с годишен доход $40,000 от примера ти, ако приемем, че изпълняват едното условие, то те не изпълняват условието да са достатъчно богати за да не им връща държавата разликата над $7 в дневната такса за градината на детето.
Който е по-навътре в нещата, знае че разликата или по-точно част от нея (между 26% и 75%) се изплаща и на родители с доходи над $100,000. Детски също се отпускат и на семйства с високи доходи. Прагът на доходите за семейство, при който детските достигат базовата годишна сума от $651 за 1 дете е $87,951. Ако са 2 деца, то базовата сума е $1,252 а годишния доход $101,901. Ето ти и една обобщена табличка със сумите за 2014 г:
Та не само хората с $40,000 ами и тези с $175,000 изпълняват условието да получава детски. А това автоматично ги изключва от групата хора, които визирам с примера си.
Така, че просто няма такава група от хора, които да са в положението хем да не получават детски, хем да не могат да си позволят частна градина.