Психолог и психотерапевт в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
rossrocks

Психолог и психотерапевт в Канада

Мнение от rossrocks »

Здравейте.
Има ли психолози или психотерапевти практикуващи професията си в Канада? Ако да какви са условията, има ли разлика в "тяхната" и "нашата" подготовка и лесно ли се адаптира новодошлия към техните привички и начин на работа. Почетох из нета и се оказа, че е нужно психолозите да се регистрират в нещо, като нашето "Дружество на психолозите в България" но в Канада всяка провинция си има свое дружество. Освен това се иска PhD за да прилагаш терапия на хора, а минималното е магистър. Задължително се иска опит над 2 год. и пр.

Писах тук там и чакам отговор, но ми се иска да видя има ли хора вече минали по този път.

Поздрави
Аватар
optics
Модератор

Re: Психолог и психотерапевт в Канада

Мнение от optics »

rossrocks написа:Здравейте.
Има ли психолози или психотерапевти практикуващи професията си в Канада? Ако да какви са условията, има ли разлика в "тяхната" и "нашата" подготовка и лесно ли се адаптира новодошлия към техните привички и начин на работа. Почетох из нета и се оказа, че е нужно психолозите да се регистрират в нещо, като нашето "Дружество на психолозите в България" но в Канада всяка провинция си има свое дружество. Освен това се иска PhD за да прилагаш терапия на хора, а минималното е магистър. Задължително се иска опит над 2 год. и пр.
Писах тук там и чакам отговор, но ми се иска да видя има ли хора вече минали по този път.
Поздрави
Познавам 2-ма. Единият учил в България, другият в UK. Първия не работи по специалността, вторият да. Перфектното знаене на езика е много важно, но мисля че не е единственият проблем в първия случай.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
rossrocks

Мнение от rossrocks »

optics написа:
rossrocks написа:Здравейте.
Поздрави
Познавам 2-ма. Единият учил в България, другият в UK. Първия не работи по специалността, вторият да. Перфектното знаене на езика е много важно, но мисля че не е единственият проблем в първия случай.
Разбирам. А дали е удобно да попитам, този вторият, потребител ли е на форума или пък дали мога да се допитам до него за някои основни неща. Или пък вие да разкажете малко за работата му и негови впечетления, ако е споделял такива. Не си правя илюзии, че ще стане това, което съм наумила - да ми хрумне че искам в Канада, че и да си работя по специалността и БУМ! Това ще е мноооого муден процес, език, приравняване, но ако нещата ми вървят по план една PhD степен в Канада би помогнала много. Вие знаете, защо човек взема решение да замине някъде надалеч, особено ако е отговорен за деца и пр. Хайде стига мемоари.

Поздрави.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

rossrocks написа: Разбирам. А дали е удобно да попитам, този вторият, потребител ли е на форума или пък дали мога да се допитам до него за някои основни неща. Или пък вие да разкажете малко за работата му и негови впечетления, ако е споделял такива. Не си правя илюзии, че ще стане това, което съм наумила - да ми хрумне че искам в Канада, че и да си работя по специалността и БУМ! Това ще е мноооого муден процес, език, приравняване, но ако нещата ми вървят по план една PhD степен в Канада би помогнала много. Вие знаете, защо човек взема решение да замине някъде надалеч, особено ако е отговорен за деца и пр. Хайде стига мемоари.
Поздрави.
Не е във форума, знам че се занимава с рисърч (т.е. не с клиенти) но не сме се виждали от 3 години.
Ако формулираш ясни въпроси на които може да се отговори кратко, мога да се опитам да намеря начин да ги препратя.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор