Семейни разходи
- Californian
Семейни разходи
От любопитство питам, какви са разходите на едно семейство с 1/2 деца в Торонто.
Да кажем ако имат една кола, и ипотека към банката за 300хил долара и къща която струва да кажем 600хил която е наполовина изплатена.
1) месечна вноска по ипотека (1500долара, толкова ли е?)
2) Кабелна и интернет - 90 долара
3) Два гсм-а за 100 долара месечно
4) Храна към 800долара месечно
5) застраховка на кола 200долара(толкова ли е?)
Нека не включваме непредвидените разходи.
Всичко излиза към 2,7-3хил долара така ли?
Да кажем ако имат една кола, и ипотека към банката за 300хил долара и къща която струва да кажем 600хил която е наполовина изплатена.
Re: Семейни разходи
Да, грубо погледнато такива са разходите.Californian написа:От любопитство питам, какви са разходите на едно семейство с 1/2 деца в Торонто.
Естествено като казваш "кабелна", зависи дали имаш предвид basic пакета или най-скъпия, който включва каналите с нови филми без реклами. Същото за телефона - само минути или включени 6GB data? Кола - Тойота Корола или Мерцедес кабрио - в единия случай може да е много повече от $200. Не забравяй че освен ипотеката имаш и property tax, който е грубо 1% от данъчната оценка на къщата - т.е. ако е оценена на 600хил имаш $6000 property tax на година, което са едни 500 долара на месец допълнително.
Ти нали имаше семейство в Торонто, те не са ли ти казвали какви са им разходите?
Мдам, освен данък сгради при нас ток, газ, вода, смет са още едно 300-400 на месец. Бензин за две сравнително големи/жадни МПС-та ако ходите на работа и возите деца то градини/даскало/други мероприятия - хайде още 300-400. Айде и 300-400 за суиминг/балет/сокър/пиано/хокей.... Бейбиситъри, дрешки, тва онова... под 5К просто не виждам как.
- Californian
Благодаря ви Марто, Митето.Marto написа:Мдам, освен данък сгради при нас ток, газ, вода, смет са още едно 300-400 на месец. Бензин за две сравнително големи/жадни МПС-та ако ходите на работа и возите деца то градини/даскало/други мероприятия - хайде още 300-400. Айде и 300-400 за суиминг/балет/сокър/пиано/хокей.... Бейбиситъри, дрешки, тва онова... под 5К просто не виждам как.
Нем, за съжаление. Пък и ми е малко неудобно да питам директно.
И аз така, както и да го гледам под 5к не го виждам.
Всичко стана на въпрос, защото дочух, че било 3к, но ние в евтиния Тексас харчим 2,2к планирани и към 2,7-3к с не точно планираните месечни разходи(примерно стол от икеа и притрябва на жена ми, нещо друго и т.н).
И си викам на акъла, да бе няма начин в евтиния "селски" Тексас да е толкова живота както и в Торонто.
Но моите родители ми спореха, че имало семейства които харчили 3к месечно и аз просто не повярвах, защото все пак аз изплащам 100к ипотека към банката не 300к и нагоре... пък дори и да махнеш ипотеката.
Просто Канада си мислех, че е по-скъпа. От това което казва Марто(моите представи са същите) излизна, че е точно както си го мислех.
Застраховката на 2 коли кросс за мен и жена ми за всяка ми излиза 55 месечно(общо и за 2те коли и двама човека), пък знам, че в Канада е скъпо.
Отделно и бензина месечно ни е 100-120долара, за 2 коли, а там е толкова за 1 кола сигурно. Друго е 3долара и малко за галон, друго сигурно 1,2долара за литър......
- Californian
тук е 2,5-3процента ама накрая пак излиза по-малко за средна хубост къща по тукашните и тамошни стандарти 700к към 150-200к тук.miteto написа:Да, грубо погледнато такива са разходите.Californian написа:От любопитство питам, какви са разходите на едно семейство с 1/2 деца в Торонто.
Естествено като казваш "кабелна", зависи дали имаш предвид basic пакета или най-скъпия, който включва каналите с нови филми без реклами. Същото за телефона - само минути или включени 6GB data? Кола - Тойота Корола или Мерцедес кабрио - в единия случай може да е много повече от $200. Не забравяй че освен ипотеката имаш и property tax, който е грубо 1% от данъчната оценка на къщата - т.е. ако е оценена на 600хил имаш $6000 property tax на година, което са едни 500 долара на месец допълнително.
Ти нали имаше семейство в Торонто, те не са ли ти казвали какви са им разходите?
Тексас е известен с високите данъци сгради, но пък за сметка на това няма щатски данък доход и т.н.
Виж, хората знаят 2 и 200. С 3К сигурно може да се мине, но с по-малко жилище, без много глезотии като ресторанти и с возене на градския транспорт.
Виж, хората знаят 2 и 200. С 3К сигурно може да се мине, но с по-малко жилище, без много глезотии като ресторанти и с возене на градския транспорт.
За здравни застраховки колко плащате?Californian написа:Благодаря ви Марто, Митето.Marto написа:Мдам, освен данък сгради при нас ток, газ, вода, смет са още едно 300-400 на месец. Бензин за две сравнително големи/жадни МПС-та ако ходите на работа и возите деца то градини/даскало/други мероприятия - хайде още 300-400. Айде и 300-400 за суиминг/балет/сокър/пиано/хокей.... Бейбиситъри, дрешки, тва онова... под 5К просто не виждам как.
Нем, за съжаление. Пък и ми е малко неудобно да питам директно.
И аз така, както и да го гледам под 5к не го виждам.
Всичко стана на въпрос, защото дочух, че било 3к, но ние в евтиния Тексас харчим 2,2к планирани и към 2,7-3к с не точно планираните месечни разходи(примерно стол от икеа и притрябва на жена ми, нещо друго и т.н).
И си викам на акъла, да бе няма начин в евтиния "селски" Тексас да е толкова живота както и в Торонто.
Но моите родители ми спореха, че имало семейства които харчили 3к месечно и аз просто не повярвах, защото все пак аз изплащам 100к ипотека към банката не 300к и нагоре... пък дори и да махнеш ипотеката.
Просто Канада си мислех, че е по-скъпа. От това което казва Марто(моите представи са същите) излизна, че е точно както си го мислех.
Застраховката на 2 коли кросс за мен и жена ми за всяка ми излиза 55 месечно(общо и за 2те коли и двама човека), пък знам, че в Канада е скъпо.
Отделно и бензина месечно ни е 100-120долара, за 2 коли, а там е толкова за 1 кола сигурно. Друго е 3долара и малко за галон, друго сигурно 1,2долара за литър......
Bulgayrian
Ти имаш ли деца?
Ако не - за да е коректно сравнението, добави си по $1,116 на месец за дете.
http://money.cnn.com/2013/08/14/pf/cost-children/
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
- Californian
Имам......Val написа:Ти имаш ли деца?

Сега ще разгледам линка.
- Bistra
- Напуснал форума
Да си призная честно, не знам. Съпругът ми се занимава със сметките. Парите ни стигат, обаче. Дори ни остават. 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Тоест 60к годишно за семейство. Когато и двамата работят е съвсем достижимоMarto написа:Мдам, освен данък сгради при нас ток, газ, вода, смет са още едно 300-400 на месец. Бензин за две сравнително големи/жадни МПС-та ако ходите на работа и возите деца то градини/даскало/други мероприятия - хайде още 300-400. Айде и 300-400 за суиминг/балет/сокър/пиано/хокей.... Бейбиситъри, дрешки, тва онова... под 5К просто не виждам как.
И в крайна сметка не е важно колко харчиш, а за какво си ги похарчил и колко ти остават

За жалост не е 1.20 $ за литър а последния месец играе от 1.43 до 1.52 $ за литър (остров Монреал)Californian написа: Отделно и бензина месечно ни е 100-120долара, за 2 коли, а там е толкова за 1 кола сигурно. Друго е 3долара и малко за галон, друго сигурно 1,2долара за литър......
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Тексаски, ти ако питаш само от едното любопитство - добре, ама ако си се замислил да идваш насам май няма смисъл за теб. Повечето неща са малко по-скъпи в Канада, а на всичкото отгоре заплатите в IT като цяло са по-ниски отколкото в Щатите.
Калифорния, га че ли от Луната падаш
Човек се простира според чергата си. Да кажеш да си някоя новобранка, ама ти май сеир искаш да гледаш тука

Човек се простира според чергата си. Да кажеш да си някоя новобранка, ама ти май сеир искаш да гледаш тука

Пише че се мести към Seattle и вероятно иска да се убеди че където и да се премести в щатите все ще е по-евтино от Канада за да е сигурен че решението е правилно. Това никой не го поставя под съмнение и няма никакъв смисъл да се обсъждат отново и отново разликите САЩ - Канада. Едва ли ще са много хората да кажат колко точно струва живота при тях защото ще е почти същото с това колко получават и такива въпроси обикновено се пропускат.