Неделно четиво
Re: Неделно четиво
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
- Bistra
- Напуснал форума
До третия ред го издържах. Постижение...Юпиии!
Струва си, Спир-чо, щото ако останеш рискуваш да заприличаш на този от аватара ти.

Струва си, Спир-чо, щото ако останеш рискуваш да заприличаш на този от аватара ти.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
Ta по този повод нещо. На една позната синът е от дълги години в Канада ( горе-долу дошъл на възрастта на моя - 2 годинки). Българският не му е на супер ниво, но говори прилично. Та да продължа. Решил нашият да види каква е хавата в България (вече пораснал, разбира се). Отишъл там и решил да посети столична дискотека. На вратата и пазел нек'ъв неандерталец (фейс кънтрол...да ме 'звинява Павелчо, му викаме ний). Като видял наш'то момче му измучал "Чупка!"...Да, ама аз обясних вече по-горе проблемите с българския. Логичният въпрос от наша страна бил: "Какво значи - "Чупка"?"...Отговорът не закъснял. Бабаитинът извадил един пищов от колана си, насочвайки го в лицето на момчето, му изревал: "Ей, т'ва значи "Чупка!"...
В заключение: Нашият герой не си помисля вече дори като турист да посети Родината.
Така че сори, Спиро, ама т'ва е! Не можеш да ми предизвикаш носталгията с дискотечни клубове през едновремешни петъци, просто щото тук ний си имаме по-хубави и петъци, и клубове.

В заключение: Нашият герой не си помисля вече дори като турист да посети Родината.
Така че сори, Спиро, ама т'ва е! Не можеш да ми предизвикаш носталгията с дискотечни клубове през едновремешни петъци, просто щото тук ний си имаме по-хубави и петъци, и клубове.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Пак някакви писаници от хора, които никога не са живяли и работили в чужбина. И които са ходили само на екскурзии до Виена и на море в Кушадась. И като почнат да се правят на експерти- майко мила. Аз живях и работих няколко месеца в Прага. И колкото повече стоях там толкова повече Прага ми заприличваше на София. В началото всичко е различно, лъскаво, културно. Но след време почваш да им виждаш кирливите ризи и да разбираш, че и там има подобни на нашите чалгари, а пияниците в пражките кръчми не са по-свестни от нашите. И в техните дискотеки може да те понатупат. А в метрото навсякъде надписи предупреждават хората да се пазят от джебчии. А в България животът също става като в чужбина. Всеки ден от Перник и Радомир хора идват на работа в София и пътуват в пиковите часове по един час и повече. Явно хората от по-възрастното поколение си нямат представа от това как живеят младите. И че не всеки отива в чужбина да бере портокали. Има и програмисти, които изкарват по 100 000 евро на година. И в София 1000 лева вече не са заплата. И в края на краищата всеки решава къде да отиде да работи и да живее. Има хора, които от USA отиват да живеят в Канада, други пък от Канада в USA. В Германия живеят французи, испанци, холандци...... В Швейцария отиват да живеят германци. Всеки отива там, където е преценил за себе си, че ще живее добре и ще може да се реализира. И всичко е на индивидуална основа, никой не може да решава за другите около него и да им дава някакви "универсални" рецепти за живота. Такива рецепти няма.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Жоро, много точно казано. Хората са различни, причините за емиграция също, невъзможн о е да се обобщава. Пък и в нещно време, особено в Европа , хората не имигрират, а само мигрират
Е това ми е много странно с кой е бил в един апартамен , ако си с непознати как ще им се моткаш по гащи, то неприятно. Пак обобщение, свикнали били в България, той е свикнал, това не означава,че всички намират за нормално да се мотат полу голи пред непознати.

Например докато в България сме свикнали да ходим по гащи от спалнята до банята, в Колумбия ми направиха забележка за това.
Е това ми е много странно с кой е бил в един апартамен , ако си с непознати как ще им се моткаш по гащи, то неприятно. Пак обобщение, свикнали били в България, той е свикнал, това не означава,че всички намират за нормално да се мотат полу голи пред непознати.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Bistra написа:Това е специално за Мухича. Ами много хубаво го беше казал професор Брадистилов, Бейби: "Докато има телета, ще има и касапи."
Добра майка ли съм, като оставам в България...
agent Ozo написа:май 16, 2014
Автор: Наталия Александрова

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Живеем в страната на подобията
Автор:
Интервю на Владислав Христов и Стилян Манолов с Палми Ранчев
май 20, 2014
Автор:
Интервю на Владислав Христов и Стилян Манолов с Палми Ранчев
май 20, 2014
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
agent Ozo написа:май 16, 2014
Автор: Наталия Александрова
Писмо до новия живот
20 май 2014 г.
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
Ох, тия хора с тия писма... как не се измориха , тоя тип са най недоволни като емигрират.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- Bistra
- Напуснал форума
На това му се вика "Синдром на литератора". (добре, че съм си щастливо простаче)IRA написа:Ох, тия хора с тия писма... как не се измориха , тоя тип са най недоволни като емигрират.

А твоето е синдром на вибратора - след като не можеш да получиш оргазъм другаде, пишеш тук 24/7 - гарантиран клаймаксBistra написа:На това му се вика "Синдром на литератора". (добре, че съм си щастливо простаче)IRA написа:Ох, тия хора с тия писма... как не се измориха , тоя тип са най недоволни като емигрират.

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Много точно наблюдение..IRA написа:Ох, тия хора с тия писма... как не се измориха , тоя тип са най недоволни като емигрират.
Събирачът на дневници
ЛЕА КОЕН
ПО ДЕЙСТВИТЕЛНИ ФАКТИ

„Онова, което намирам,
ме научава какво да търся“
Гастон Башлард,
френски философ от
първата половина на ХХ век
ЛЕА КОЕН
ПО ДЕЙСТВИТЕЛНИ ФАКТИ

„Онова, което намирам,
ме научава какво да търся“
Гастон Башлард,
френски философ от
първата половина на ХХ век
венсеремос, другари!
венсеремос, другари!
'капитализма е най- доброто организирано пръстъпление, което най- вече блести с прекрасната си ковра, наречена демокрация'!!
1910 година
нема, да ви кажа автора!
едни книжки

1910 година
нема, да ви кажа автора!
едни книжки

венсеремос, другари!
венсеремос, другари!