Лъч светлина
Това,дискриминация ли е,или какво....???
estoyanova,написа:
Въпроса ми е :
- значи ,ако съм в Канада,и завърша,приравня образованието си съгласно вашите Канадски стандарти и изисквания,и след това кандидатствам за работа в тази област, то ако има китайци,пакистанци и т.н. , ще изберат тях /при равни други показатели / , а мен примерно,както и други БГ лекари, ще ни изхвърлят кандидатурите ?
Виждам,разбира се ,че ти даваш все пак някаква надежда,за възможно , макар и трудно даване на достъп, тук е и втория ми въпрос ,а имено:
-в какво,горе долу,се изразява тази трудност при/за даване на достъп ,след придобиване на право за практикуване на професията ?
Предварително Благодаря,за отговорите,не само от теб а и от всички останали имащи инфо по - въпроса.
estoyanova,не се заяждам,просто питам,питам,защото за мен е много важно да разбера,детайли от Канадската действителност имено в/за сферата за която пишеш /медицината /.......защото в медицината на Канада в момента цари хаос.
И как няма да е?След като лекуващите лекари обикновено са китайци,пакистанци и т.н.На БГ лекар дори и след като е завършил спрямо техният стандарт трудно се дава достъп.
Въпроса ми е :
- значи ,ако съм в Канада,и завърша,приравня образованието си съгласно вашите Канадски стандарти и изисквания,и след това кандидатствам за работа в тази област, то ако има китайци,пакистанци и т.н. , ще изберат тях /при равни други показатели / , а мен примерно,както и други БГ лекари, ще ни изхвърлят кандидатурите ?
Виждам,разбира се ,че ти даваш все пак някаква надежда,за възможно , макар и трудно даване на достъп, тук е и втория ми въпрос ,а имено:
-в какво,горе долу,се изразява тази трудност при/за даване на достъп ,след придобиване на право за практикуване на професията ?
Предварително Благодаря,за отговорите,не само от теб а и от всички останали имащи инфо по - въпроса.
-
- Обратна връзка:
Паскалев,
дръж все така. Няма нищо по-силно от силата на позитивното мислене! Не слушай никого - само собствения си разум и проверени приятели. Не общувай с хора, които за три-четири години тук не са постигнали нищо и само мърморят - от тях нищо няма да научиш. Имай кураж и вярвай в себе си! Канада е правилното място за такива хора. Виж моите постинги и ще ме разбереш.
Успех!
дръж все така. Няма нищо по-силно от силата на позитивното мислене! Не слушай никого - само собствения си разум и проверени приятели. Не общувай с хора, които за три-четири години тук не са постигнали нищо и само мърморят - от тях нищо няма да научиш. Имай кураж и вярвай в себе си! Канада е правилното място за такива хора. Виж моите постинги и ще ме разбереш.
Успех!
-
- Обратна връзка:
Прочетете следната статия и си помислете каква сила на духа и вяра в себе си трябва да има този човек, за да се пребори с условностите в обществото и в крайна сметка да постигне целта си.
Щеше ли да успее, ако се бе доверявал на "добронамерените" и "трезви" преценки на околните, които са го увещавали, че на неговите години това, дето си е наумил, е невъзможно?
http://www.standartnews.com/archive/200 ... 4206_5.htm
и малко интервю с него:
http://www.standartnews.com/archive/200 ... 4206_6.htm
Щеше ли да успее, ако се бе доверявал на "добронамерените" и "трезви" преценки на околните, които са го увещавали, че на неговите години това, дето си е наумил, е невъзможно?
http://www.standartnews.com/archive/200 ... 4206_5.htm
и малко интервю с него:
http://www.standartnews.com/archive/200 ... 4206_6.htm
Последно промяна от Alex_dim на Нед Сеп 19, 2004 9:32 pm, променено общо 1 път.
- bliasaka
- Блясъчко Мечтателник
Abe zashto tezi,koito sa oshte v BG ne vzemat nai-nakraia da si zatvoriat ustite i mnogo-mnogo da ne davat akali
Chakaite si vizite i stop talking.Komentarite za tova koe i kak e v Canada moje da gi duskutirate v kvartalnoto kafene.Ne tuk.Iasno li e?Pitaite kakvoto ne vi e iasno,pomnete si otgovorite i taka.

Chakaite si vizite i stop talking.Komentarite za tova koe i kak e v Canada moje da gi duskutirate v kvartalnoto kafene.Ne tuk.Iasno li e?Pitaite kakvoto ne vi e iasno,pomnete si otgovorite i taka.
alen_vid,
ами казват ти едно мазно "OOO I AM SO SORRY" и ти затръшват вратата. в същото време вземат някой тъп индиец дето не може да си каже името. чувал съм че тук индийците и китайците имат нещо едва ли не като квоти при наемането във фирмите поради факта , че са доста голяма сила и могат да влияят дори на изборите. примерно тука са 350000 в торонто.
ами казват ти едно мазно "OOO I AM SO SORRY" и ти затръшват вратата. в същото време вземат някой тъп индиец дето не може да си каже името. чувал съм че тук индийците и китайците имат нещо едва ли не като квоти при наемането във фирмите поради факта , че са доста голяма сила и могат да влияят дори на изборите. примерно тука са 350000 в торонто.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Браво Паскалев
Страшно се радвам за теб.
Общо взето доволните и позитивните хора тук са рядкост. Затова е добре че споделяш позитивизма си и с другите, които са още в България.
Да ти кажа, колкото повече време минава, толкова повече свиквам и ми харесва. Дори наскоро казах на един приятел, че ОБИЧАм КАНАДА.
Важното е да имаш вяра в себе си, да си следваш тселите и да оставиш кучетата да си лаят...
Много е важно разбира се да имаш и близки и верни другари.
Щото аз доста се опарих от литсемери и скучаещи интересчии, и сега комуникирам и се срещам само с 1 единствен човек, но и това ми стига. Повече не ми трябва.
Ели
Страшно се радвам за теб.
Общо взето доволните и позитивните хора тук са рядкост. Затова е добре че споделяш позитивизма си и с другите, които са още в България.
Да ти кажа, колкото повече време минава, толкова повече свиквам и ми харесва. Дори наскоро казах на един приятел, че ОБИЧАм КАНАДА.
Важното е да имаш вяра в себе си, да си следваш тселите и да оставиш кучетата да си лаят...
Много е важно разбира се да имаш и близки и верни другари.
Щото аз доста се опарих от литсемери и скучаещи интересчии, и сега комуникирам и се срещам само с 1 единствен човек, но и това ми стига. Повече не ми трябва.
Ели
Alina
Sasho, stiga *gluposti* - tova sa "urban legends"! I kak ne se nameri edin roditel da go potvyrdi kak si e vzel deteto nadrusano ot *detskata gradina*. Prosto ne razbiram kak move da ima hora, jiveeshti v canada, koito da viarvat v tova (osven ako ne viarvat i che elvis e jivsasho71 написа:... kak decata v detskata gradina "leko gi uspokoiavat" s analozi na morfina...

A inache, bravo na avtora na statiata, nikyde jivota ne e samo rozov, vajnoto e kak go vyzpriemash i kakvo izlychvash naokolo.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
абе човек,тук е най-добре да си мълчиш,и да слушаш какво приказват емигрантите на година и по-малко.Иначе ще те изкарат я от селски щат като мен,я недоучил-пак като менedelwais написа:Sasho, stiga *gluposti* - tova sa "urban legends"! I kak ne se nameri edin roditel da go potvyrdi kak si e vzel deteto nadrusano ot *detskata gradina*. Prosto ne razbiram kak move da ima hora, jiveeshti v canada, koito da viarvat v tova (osven ako ne viarvat i che elvis e jivsasho71 написа:... kak decata v detskata gradina "leko gi uspokoiavat" s analozi na morfina...)
A inache, bravo na avtora na statiata, nikyde jivota ne e samo rozov, vajnoto e kak go vyzpriemash i kakvo izlychvash naokolo.

- niki_70
- Експерт по жените
- Обратна връзка:
Za sujalenie ne sa "urban legends"! I ne stava vupros za detskata gradina a za uchilishte.Lekarstvata se davat ot roditelite po predpisanie na uchilishtnata komisia, a medizinskata sestra v uchilishteto moje po vsiako vreme da napravi kruvni testove za da proveri dali se vzimat ili ne.Pitai niakoi mesten kolega i toi shte ti potvurdi, vsichki znaiat za kakvo stava duma.Stava vypros za po-palavite , ne za vsichki detza.edelwais написа:Sasho, stiga *gluposti* - tova sa "urban legends"! I kak ne se nameri edin roditel da go potvyrdi kak si e vzel deteto nadrusano ot *detskata gradina*. Prosto ne razbiram kak move da ima hora, jiveeshti v canada, koito da viarvat v tova (osven ako ne viarvat i che elvis e jiv)