Знае ли някой от вас дали канадските имиграционни власти приемат сертификат от "Кембридж" и дали при подаване на документи за федералната процедура искат сертификат или после на самото интервю ?
Благодаря и успех на всички !

Приемат само CELPIP: Canadian English Language Proficiency Index Program и IELTS: International English Language Testing System, като имат изискване за минимум владеена на езика, което трябва да е над средното. Ето и линка за повече инфо => http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... esting.asp"myhata II написа:Здравейте всички кандидат имигранти, имам към вас един въпрос
Знае ли някой от вас дали канадските имиграционни власти приемат сертификат от "Кембридж" и дали при подаване на документи за федералната процедура искат сертификат или после на самото интервю ?
Много благодаря за бързия отговор !Feel_free написа:Приемат само CELPIP: Canadian English Language Proficiency Index Program и IELTS: International English Language Testing System, като имат изискване за минимум владеена на езика, което трябва да е над средното. Ето и линка за повече инфо => http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... esting.asp"myhata II написа:Здравейте всички кандидат имигранти, имам към вас един въпрос
По федералната няма интервю и оригиналният сертификат трябва да бъде пратен заедно с всички документи.
Няма за каквоmyhata II написа:Много благодаря за бързия отговор !Feel_free написа:Приемат само CELPIP: Canadian English Language Proficiency Index Program и IELTS: International English Language Testing System, като имат изискване за минимум владеена на езика, което трябва да е над средното. Ето и линка за повече инфо => http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... esting.asp"myhata II написа:Здравейте всички кандидат имигранти, имам към вас един въпрос
По федералната няма интервю и оригиналният сертификат трябва да бъде пратен заедно с всички документи.![]()
А ИЕЛТС имат ли регистър и в състояние ли са да ми извадят дубликат ако се изгуби по пощата оригиналното копие ?
Благодаря !
Това есе май ни поизпоти всичкиCveti_ написа:За есето специално,писах за шума от уличния трафик,шума от заведения,шума от липсата на изолация в старите сгради ,но честно казано незнам какво се е получило...
Писах си бе .И по двата въпроса.За втория вярно не ми достигна малко време ама , чак пък 2 ?!?!?!.Нямам логично обяснение.Тъкмо чета процедури за обжалване на резултати и се чудя има ли смисъл , или да пускам и да се надявам , че ще гледат всеки модул поотделно.tonny написа:hopeless какво ме направи бе, не мислех че пишат изобщо такива оценки. Нищо ли не написа. Другите ти модули си супер, защо така слабо на писането.![]()
Cveti_ ако си по федералната и ти ще трябва да се потрудиш сериозно за по високи оценки.
Брат имал си < 250 и <150 думи.Нема друго какво да еhopeless написа:Писах си бе .И по двата въпроса.За втория вярно не ми достигна малко време ама , чак пък 2 ?!?!?!.Нямам логично обяснение.Тъкмо чета процедури за обжалване на резултати и се чудя има ли смисъл , или да пускам и да се надявам , че ще гледат всеки модул поотделно.tonny написа:hopeless какво ме направи бе, не мислех че пишат изобщо такива оценки. Нищо ли не написа. Другите ти модули си супер, защо така слабо на писането.![]()
Cveti_ ако си по федералната и ти ще трябва да се потрудиш сериозно за по високи оценки.
Аз също нямам обяснение.Единственото ,за което се сещам е , че втория таск може би е малко по-къс от 250 думи , поради липса на време.За писмото съм сигурен , че е поне 200 думи .Другия вариант е да съм имал страшно много правописни грешки , ама чак пък толкова. Доброто в случая е че точки се дават на всеки отделен компонент и ако правилно съм трансформирал IELTS в CLB получавам от 3 до 5 точки, което май е достатъчно за първите 57 точки .tonny написа:Аз не мога да проумея как може на фона на такива хубави оценки на другите модули да имаш 2 на писане ?!
Оценките от другите модули означават, че знаеш добре езика като за чужд език. Смисъл знаеш думи и граматика. Какво трябва да напишеш та да ти пишат 2. Нещо цялостно има сгрешено не знам, дори аз предните пъти като бях писал пълни глупости имах 5. Затова се чудя как може да ти пишат такава оценка. Звъни и питаи или искаи преразглеждане може да има грешка нещо при нанасянето.
Сега се порових и открих това за оценка 2:
таск 1-
•answer is barely related to the task
•has very little control of organisational features
•uses an extremely limited range of vocabulary; essentially
•no control of word formation and/or spelling
•cannot use sentence forms except in memorised phrases
таск 2-
•barely responds to the task
•does not express a position
•may attempt to present one or two ideas but there is no
development
•has very little control of organisational features
•uses an extremely limited range of vocabulary; essentially
•no control of word formation and/or spelling
•cannot use sentence forms except in memorised phrase
По квебекарската програма смятаме да кандидатстваме.Там не знам за такова изискване за минимум 6 на всеки компонент(дано не бъркам).И за да получим сертификат трябва да съберем 57 първоначално.tonny написа:Защо 57 точки и нали знаеш, че ти искат минимум 6 на всички компоненти.