myhata II написа:kiro написа:Zacks написа: З
Kiro - надявах се някой от точно тези много Българи да се включат и да изразят мнение. Ако имаш познати или информация от втора, трета ръка и т.н. ще те помоля да споделиш.
Каква точно позиция търсиш и в каква компания? Както ти казах, най-лесно става ако имаш MBA, добре да е, но не е задължително да е от Канада. Ако имаш опит в международна компания, това също ще ти помогне да намериш работа с българска диплома.
Zacks написа:Признават ли нашият опит, както и дипломите /ако са приравнени естествено/? Колко е трудно в действителност ?
За неразбралите ,Закс и за касиер не става, ако преди това не е изкарал некое курсче в Канада за такъв !
Този път си прав! За касиер се изисква специална подготовка /да познаваш фалшиви валути например/ и аз наистина не ставам

/пак да сравня с БГ/
Благодаря на всички, които се опитват да помогнат - някой искренно, други заядливо, но всички се опитват да помогнат.
Знам, че ще бъде трудно и както каза Коко, най-трудното е веднъж да вляза в системата.
Нямам MBA, но имам поне магистърска степен със седем години опит зад гърбът си.
В България съм започнал от нула и съм достигнал добра позиция, та мисля, че и там мога да го направя.
Имам профил в Linkedin при това доста подробен на Англ. и Френски.
Тези неща обаче не са достатъчни. Знам и какви сертификати трябва да изкарам, но те са за мениджърските позиции, а не за фронт офис, кредитни специалисти и т.н.
Ако някой има или може да ми даде конкретен контакт да го направи.
Ако не, благодаря Ви за разсъжденията, но мисля, че съм голям човек и до голяма част от тях достигам и сам.
Относно финансовите отдели в големи фирми - добра идея е, но вероятно за там искат отново сертифицирани финансисти т.е. CFA или друго подобно.
Благодаря Ви отново