При нас има развитие

Както съм писала и друг път,подадохме за втори път документи в края на юни 2013 година.Документите са получени на 02 юли в Монреал.От тогава до сега нямахме никаква информация какво се случва с кандидатурата ни.Междувременно през септември изтече чека.От септември досега звъня поне два пъти месечно,за да питам какво се случва,и винаги ми отговаряха с "Чакайте и не изпращайте нов чек,докато не получите референтен номер".Преди два дена се обадих,при което една ядосана дама отказа да ми даде каквато и да е информация,защото не съм водещият кандидат.Веднага след това позвъних отново и попаднах на изключително любезен господин,който след поредната проверка,която не даде никакъв резултат,се сети да попита дали кандидатурата е само за един човек или за семейство.След като потвърдих,че става въпрос за семейство и че аз съм придружаващият кандидат,провери по моето име и VOILA! имаме отворено досие на мое име(нямам представа защо са завъртяли кандидатурите ни,при условие,че мъжът ми е с приоритетна професия,а аз не съм;при мен единствено френският е на по-високо ниво)!Обясних му,че не сме уведомени за тази смяна на водещ и придружаващ кандидат и че не сме получавали нищо от тяхна страна.Не е ясно дали са изпратили нещо по пощата и ние не сме го получили или нищо не са изпращали,но вчера получихме по имейл искане за потвърждаване на актуален адрес.След като върнахме отговор, в рамките на деня получихме втори имейл,в който има искане за извършване на плащането в рамките на 90 дни.В имейлът пише също така ,че старият чек е изпратен по пощата,но без да става ясно дали е изпратен сега или по-рано.
Както и да е,важното е ,че имаме някакъв напредък,макар и малък.Сега остава да изпратим новото плащане и да очакваме акюзе.