harimaska, съжалявам, ако съм те подвела - никой не е казвал, че ще спират процедурата. Всъщност като се замисля, никой нищо не е казвал

няма никаква официална информация - т.е. тонич е прав - ако искаш да говорим за факти, няма какво да се каже - чакаме до 31ви март и толкоз.
Но ако искаш да обсъждаме хипотези - аз лично нямам против.

Аз смятам, че е полезно. Някак имаш подготвена стратегия, ако уцелиш някое от обсъдените развития на нещата. А пък ако не уцелиш - все пак не пречи. А и в самото обсъждане излиза често любопитна информация. Но мисля, че излизаме оф топик на обявената тема. Все пак ще кажа какво мисля, а модераторите, ако смятат, че е за друга тема, ще преместят мнението и темата...
СПОРЕД МЕН (а НЕ според факти и официална иформация) - по принцип вариантите към момента са 3:
1. да я паузират процедурата, ако не са готови с промените - така направиха при Федералната, но пък от друга страна Квебек, като не бяха готови с новите промени миналата година март месец, просто си удължиха настоящата процедура до август, когато обявиха нови условия. Така че никой не знае как ще постъпят, ако не са готови.
2. да оставят нещата, както са към момента - все пак последните им промени бяха доста скоро - август месец...
3. да направят нови промени - това също е доста възможно - от една страна, за да забързат нещата и да премахнат backlog-a, а от друга страна - не мисля, че тяхната процедура върви в тяхна полза. А защо така мисля? - ето защо:
1. успаеваамеост и постигане на таргетите им - някъде бях чела статистика, че в Онтарио имигрантите сав пъти повече от в Квебек, при положение, че имаш процедура и политика за привличане на имигранти. И тъй като в някаква друга тема гледах таргетите за годината по различните процедури (някъде във форума за Федералната беше) - таргетът по Федералната беше в много пъти по-малък от този за Квебек... На линка, който пуснах има успеваемост към момента - ами от отворени 20 000, подали 6250... не е добре за процедурата, т.е. малка част от заминаващите покриват критериите - аз така си го обяснявам. Това, предполагам, е поради високото ниво на езика, което изискват, за да получиш каквито и да е точки. НО аз лично не мисля, че ще намалят изискванията по езика. Може би ще променят тежестта на различните критерии, за да осигурят по-голяма достъпност за процедурата, но не мисля, че ще отстъпят от езика, тъй като той е ключов за адаптацията.
2. Тези, които все пак заминават - не се заселват в Квебек реално... Т.е. процедурата продължава да е неуспешна в това отношение. НО не мисля, че могат да задължат хората да се заселват в Квебек - все пак Канада е една, въпреки различните си провинции.
Та именно заради горните два основни проблема, според мен промени пак ще има, но какви... никой не може да каже. Аз залагам на удължаване на срока на настоящите условия + незначителни промени след още няколко месеца.