Позволи ми да ти дам един съвет.Аз пиша тук малко,но чета много и смея да твърдя,че съм добре запозната с процедурата.Преди да започнеш каквото и да е по тази процедура,седни и се запознай подробно с нея.Казвам ти го защото от последния ти пост разбирам,че не познаваш правилата добре.Никой не те задължава да се явиш на каквито и да е тестове,най-малко пък IELTS.В новия гид за имиграция изрично е подчертано,че теста не е задължителен в това число и TCFQ,но кандидатите,които не са предоставили такъв няма да им бъдат присъдени точки за език.Това е.Може да кандидатстваш без тест,ако точките ти стигат,което на практика разбира се е невъзможно.Но в закона за имиграцията на Квебек пише,че ако не ти стигат точките са длъжни да не отхвърлят молбата ти и да те поканят на събеседване.Колко изпълнимо е това от имиграционите служители на Квебек,това един Господ знае.Те си имат правила с които ние не сме запознати.Аз и за това не съм им писала нито веднъж и така стигнах до интервю,което надявам се ще е с положителен резултат за мен,но това ще узнаем след 3 седмици

От мен успех и най-вече търпение.Нещата се движат бавно,но се случват,а живота покрай нас си върви и трябва да му се наслаждаваме.