Моля за консултация относно емиграция в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
TSVETAN

Моля за консултация относно емиграция в Канада

Мнение от TSVETAN »

Здравейте и за много години!
За първи път пиша тук, пиша Ви от България.
Моля ви за професионална консултация или контакт на човек, или сериозна фирма относно емиграция в Канада.
Чета официалният емиграционнен сайт на Канада, но бих искал да се консултиран с някого относно възможностите ми и по коя програма да кандидатствам.
Тази година завършвам МВА програма от Великобритания с насоченост Финанси като по бакалавър съм Социален работник, специалност Социални дейности от български университет (без стаж по специалността).
Опитът ми предимно е голями международни компании в търговската сфера и маркетинга

Благодаря Ви и всичко добро, наздраве!
Аватар
Koko

Re: Моля за консултация относно емиграция в Канада

Мнение от Koko »

TSVETAN написа:Здравейте и за много години!
За първи път пиша тук, пиша Ви от България.
Моля ви за професионална консултация или контакт на човек, или сериозна фирма относно емиграция в Канада.
Чета официалният емиграционнен сайт на Канада, но бих искал да се консултиран с някого относно възможностите ми и по коя програма да кандидатствам.
Тази година завършвам МВА програма от Великобритания с насоченост Финанси като по бакалавър съм Социален работник, специалност Социални дейности от български университет (без стаж по специалността).
Опитът ми предимно е голями международни компании в търговската сфера и маркетинга

Благодаря Ви и всичко добро, наздраве!
Нямаше нужда да пускаш темата няколко пъти.
В този форум можеш да чуеш различни мнения по въпроса, но консултация от типа който търсиш едва ли някой може да ти даде, а както предполагам сам се досещаш консултация във фирма няма да е без пари.
Поне според мене отговорите ги има в официалния сайт, все пак можеш ли да уточниш две неща:
- знаеш ли френски?
- този въпросен опит от международни компании в каква област е имаш ли необходимите документи за да го докажеш като такъв?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
TSVETAN

Мнение от TSVETAN »

Благодаря за отговора!
Нямам нищо против да си платя за професионална консултация от фирма в България или чужбина, просто не намирам такава, а мненията са субективни и всеки един случай е строго индивидуален при кандидатсване и затова търся специалист в тази област.
Френски не зная, а компаниите в които съм работил са търговска и маркетинг дейност в Шел, Газпром, както и имам опит в САЩ, и разбира се че опита може да се докаже.

Моля за контакти ако знаете за такива в България или чужбина.

Поздрави
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

TSVETAN написа:Благодаря за отговора!
Нямам нищо против да си платя за професионална консултация от фирма в България или чужбина, просто не намирам такава, а мненията са субективни и всеки един случай е строго индивидуален при кандидатсване и затова търся специалист в тази област.
Френски не зная, а компаниите в които съм работил са търговска и маркетинг дейност в Шел, Газпром, както и имам опит в САЩ, и разбира се че опита може да се докаже.

Моля за контакти ако знаете за такива в България или чужбина.

Поздрави
Без френски по процедурата за провинция Квебек няма как да стане.
По отношение на стажа - не е лошо да провериш дали и на кой НОК по канадските стандарти отговаря, това ще ти даде отговор на въпроса дали би имал шанс по федералната процедура.
Правил ли си тестовете - и по двете процедури - в официалният сайт дали покриваш изискванията?

Фирми-посредници които се занивамат с подготовката на документи за имиграция би трябвало да могат да се намерят из нета, но трябваш да внимаваш на какви точно мошенници ще попаднеш, както и предполагам че подобна фирма най-вероятно би се ангажирала не просто да ти даде консултация, а да им станеш клиент за цялата процедура, което вероятно би струвало и по-скъпо.

Не на последно място - след като завършваш добро образование в Обединеното кралство и имаш стаж от големи и реномирани комапнии - не си ли мислил за вариант да си търсиш работа в Европа?

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
TSVETAN

Мнение от TSVETAN »

Благодаря за информацията!
За Квебек знаех че без Френски няма смисъл и теста го показа, а по федералната теста е ОК, но в момента по федерал скиллд набират предимно инженери, не и с моите образования и опит.
Канадската Експириенс Класс програма мисля че е подходяща за мен, като видях че приема Социални работници и разни икономически специалности.
Имам опит с такива програми когато кандидатствах за разрешително за работа във Великобритания и беше много по-лесно и ясно като процедура стъпка по стъпка и обем документи и успешен край. За Канада е много по-сложно и според мен и нямам нищо против да стана постоянен клиент на някоя консултантска компания за целия процес ако ме определят с големи възможности за успех и цената е разумна разбира се, но май няма читави и ще имам предвид за измамите. (по принцип не е трудно според мен за някоя фирма с опит да предвиди човека дали става за дадена програма или не и ако шансовете са големи да се продължи). В момента имам приятел който така си подготвя документите за зелена карта с консултант и според мен прави правилно ако иска резултатът да е максимален, другото си е проба и късмет. (въпреки това най вероятно и аз ще се пробвам сам с помощта на форума и познати ако намеря с информация)
Относно Европа, не съм се отказал разбира се, но моето лично мнение е че няма толкова възможности колкото в САЩ или Канада както за работа и развитие така и относно заплащането дори и в Лондон, който е на върха, дори изпреварва Ню Йорк по инвестиции четох наскоро. В Германия, Франция или др. отново без език е почти невъзможно, т.е. разликата е че САЩ и Канада имат 10-15 града с въможностите на Лондон в Европа, където конкуренцията е по-голяма от тази в Ню Йорк. Другото предпочитание е лично като харесвам повече северно-американският динамичен начин на живот, с възможност за местене в друг град при по- добра офрета за работа, с повече пространство и доста по евтин живот от отолкото малките пространства, малките апартаменти и къщи и като цяло доста по-скъпата Европа.

Поздрави
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

TSVETAN написа:Канадската Експириенс Класс програма мисля че е подходяща за мен, като видях че приема Социални работници и разни икономически специалности.
Тази програма е за хора, които вече са живяли и работили/учили в Канада. Приложима е най-вече за хора с работни визи.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ly-who.asp"

Ако си намериш работа в Канада по една от специалностите, изброени в линка и се задържиш 12 месеца на нея, тогава ще имаш право да кандидатстваш по тая програма.
TSVETAN

Мнение от TSVETAN »

Благодаря!
Да така е, сега прочетох. Ами според мен, изглежда че не съм подходящ кандидат за нито една програма на този етап или поне работа трябва да си намеря от тук, което е май почти невъзможно.
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

Цветане,

Разбирам че сега се ориентираш какви следващи житейски стъпки да предприемеш, но честно да ти кажа аз бих останал в Лондон на твое място - супер голям град с много възможности. Имам приятел там, не се оплаква. Верно, апартамента ти няма да е в Канари Уорф в началото, но и тука апартамента ти няма да е в Брайдъл Пат или Файненшъл Дистрикта (говорейки за Торонто), нито ще имаш голям апартамент като дойдеш. Да не говорим че Лондон е само на 3ч полет от София и за някакви стотинки ще скачаш да се видиш с приятелите и семейството в БГ.

Имаш работна история в големи компании казваш - това е плюс. Аз бих останал в Лондон. Ако дойдеш тук, само ще си оръсил още пари за имиграцията. Торонто е най-големия град тук, не съм гледал колко е голям спрямо Лондон, но ако искаш възможности, тук са, може и Монреал (нямам опит за там). Да Ню Йорк е по-голям с повече възможности, но то е друга тема. Във всеки случай, ако не можеш да се справиш с живота в Лондон, не съм сигурен колко ще успееш тук, ако се целиш в големите градове. Конкуренцията на всякъде е силна - грубо казано, просто на всеки час един самолет изсипва една камара нови имигранти а темпа на отваряне на нови работни места не е чак толкова бърз. Но това всеки сам си преценява.

Това го приеми като приятелски съвет. Посъбери още информация за живота тук, направи си списък с целите ти и в таблица си подреди кои от тях се покриват от Лондон, кои от Торонто/Монреал, сложи и други държави и накрая тегли чертата.

Поздрави
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
TSVETAN

Мнение от TSVETAN »

Много Благодаря, много!!!
оценявам всяка една написана дума и всеки един нормален човек би трябвало да привема съвети.
Разбрах че имам шанс (може би голям) само за Квебек, но тепърва трябва да уча френски, документите и чакане около 2 години
(за нищо розово), дали си заслужава, честно казано хич не ми се захваща, другото е съдба може би :) и късмет.
Относно това къде- мое мнение без да ангажирам с него е че в Европа живеят 300 млн. и всичко знаещо (от най добрите университети) и можещо от Европа и не само е в Лондон, който се пука по шевовете и хората се блъскат по улицата (в буквалният смисъл на думата), а в метрото трябва да има и тъпкач вече като в Япония. В Канада са около 40 милиона и поне знаещото и можещо е в няколко града. Времето е определено важно. И в Канада и Англия е еднакво кофти спред мен, но въпреки че бях във Флорида 6 месеца - и слънцето, ходенето на плаж и играенето на тенис на корт през нощта поне на мен ми писна.
И мисля че просто човек включаейки и себе си, там където намери работата на живота си, където изкарва добри пари и намери човека на живота си няма значение къде ще е. (има, но по-малко, въпреки че живях малко и съм фен на САЩ)
Мисля да пробвам пък времето и живота ще покаже, но със сигурност не мисля че човек нещо изпуска и трябва да дерзае за замине за някъде, в смисъл моята философия на живот е че човек навсякъде трябва да умее да живее (на думи е по-лесно разбира се) и че всичко е 50/50 печелиш но и губиш и това с тегленото на чертата съм го правил и не му излиза сметката именно поради това 50/50 :)

Много поздрави и наздраве от София е една българска Загорка :)
borismorev

Мнение от borismorev »

Tsvetan, аз само няколко неща ще ти кажа за USA, които според мен трябва да си ги включиш в списъка за-против спрямо Лондон/Европа като цяло.
1. Много е далече и е доста по-скъпо да се прибереш до България. Ако си привързан към семейство и приятели, който са в БГ си е проблем
2. В USA могат да те уволнят без предизвестие и без никаква причина. Още сащия ден. Това в Европа не може да стане.
3. Здравно осигуряване. Ако нещо ти се случи в Америка е страшно, цените са в пъти по-високи от Европа, а специално в UK доколкото си спомням всичко е безплатно.
4. Много неща уж са по-евтини в USA от Европа, но имаш други разходи като задължителна кола за всеки член от семейството, а за имотите колко са по-скапи (не че в Париж или Лондон не са) и са им високи данъците да не говорим.
5. Образованието на децата ти ще ти струва стотици хиляди долари, ако искаш да учат в по-нормални гимназии и университети
Решенията винаги са трудни, накрая винаги едно печелиш, друго губиш.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Само да напомня че получаването на ПР статут в Канада, след успешно приключила имиграционна процедура, не дава никакви права за работа в САЩ. Едва след получаването на канадско гражданство нещата в известна степен се променят.

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Че то авторът имаше питане за Канада изначало. Както винаги в този форум, темата отиде в десета глуха, след като излиза някой и започва да обажда колко гадно е в САЩ спрямо Европа. :D
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"