Препоръки и мнения относно зимни дрехи и обувки
- klisurov
- Обратна връзка:
Препоръки и мнения относно зимни дрехи и обувки
Идеята ми се породи от тази тема.
Не веднъж е коментирано, че е безсмислено да се носят дрехи и обувки от БГ, т.к. не са "пригодени" към условията тук.
Аз лично считам, че почти всяко яке с гъши пух/пера върши работа в Монреал.
Естествено, има и лидери, като например това или това (лично мнение, базирано на собствен опит).
Относно обувки, писал съм вече в другата тема: Обувки, в които краката ви да са винаги сухи и топли има, друг е въпроса, доколко са "представителни".
Не веднъж е коментирано, че е безсмислено да се носят дрехи и обувки от БГ, т.к. не са "пригодени" към условията тук.
Аз лично считам, че почти всяко яке с гъши пух/пера върши работа в Монреал.
Естествено, има и лидери, като например това или това (лично мнение, базирано на собствен опит).
Относно обувки, писал съм вече в другата тема: Обувки, в които краката ви да са винаги сухи и топли има, друг е въпроса, доколко са "представителни".
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- Victualia
- Обратна връзка:
Re: Препоръки и мнения относно зимни дрехи и обувки
klisurov, поздравления за темата! Надявам се да обменим полезна информация по въпроса, който става доста актуален за нас (с визите)

DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014
"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014
"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Още в началото требва да се разберем, че елегантни и представителни дрешки, които да ви държат топло при продължителен престои на открито през зимата няма!
След като сме постигнали съгласие по горната точка може да обсъдим това-онова...
Ето мойте 5стинки по темата:
- Не обличайте нищо памучно.
- Не обличайте нищо стегнато.
- Термо бельо - задължително.
- Ботуши без връзки, ципове и дрънкулки, задължително без подплата от вътре но с "вложка" която се вади и суши лесно.
- Задължително шапка ( най-голям процент от телесната топлина се губи от главата).
- Задължително ръкавици с един пръст.
- 4 слоя тънки дрехи ( термо бельо, леко поло, полар, леко непромокаемо и спиращо вятъра яке) е много по-добре от фланелка и отгоре яке за -50 градуса.
За сега не се сещам друго.
След като сме постигнали съгласие по горната точка може да обсъдим това-онова...

Ето мойте 5стинки по темата:
- Не обличайте нищо памучно.
- Не обличайте нищо стегнато.
- Термо бельо - задължително.
- Ботуши без връзки, ципове и дрънкулки, задължително без подплата от вътре но с "вложка" която се вади и суши лесно.
- Задължително шапка ( най-голям процент от телесната топлина се губи от главата).
- Задължително ръкавици с един пръст.
- 4 слоя тънки дрехи ( термо бельо, леко поло, полар, леко непромокаемо и спиращо вятъра яке) е много по-добре от фланелка и отгоре яке за -50 градуса.
За сега не се сещам друго.
Dead Eyes See No Future
- ablood
- Обратна връзка:
Другото как да е, ама това е прекалено.Rall написа: Ботуши без връзки
Освен, ако няма да стоиш на едно място връзките са изключително важни за ботушите. Ходейки с хлабави ботуши ти гарантира загуба на поне 1/4 от крачката поради плъзване вътре в ботуша и неефективност на глезена. Ако ходиш по лек баир, влачиш шейна, или тичаш нещата стават още по-зле. Никакво велкро, или ластици не могат да ти пристегнат крака, както едни връзки.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.

40 КИНТА!
Dead Eyes See No Future
- Bistra
- Напуснал форума
Aбсолютно съм съгласна. Галошковите ботуши са супер!
И аз имам такива, ама не ги ползвам за ходене на работа, а само на ски. Не са подходящи и за интервю.

И аз имам такива, ама не ги ползвам за ходене на работа, а само на ски. Не са подходящи и за интервю.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- klisurov
- Обратна връзка:
Rall, не ми се влиза в спорове, но
Мисля, че изключая случаите на
Аз лично ходя леко облечен, като наблягам да якето и обувките.
При малкия "панталон за сняг" е задължителен - без него не ги пускат да излизат междучасията.
Ако го облечем с четири ката дрехи, ще заври в клас.
Излиза, че за всеки, в зависимост от естеството на работата му е различно.
Като се замисля, и аз при инсталация зимата на открито съм с няколко ката дрехи (топъл панталон върху обичайния и втори пуловер),
но по технологични причини, инсталации на открито при температури под -5°С избягвам да правя.
Лично мнение за обувките - има три типа, наречени от мен условно:
"Галоши", като показаните от Rall,
"Туристически", като показаните от ablood и
"Елегантни", като тези.
За "галоши", от собствен опит мога да потвърдя, че показаните от Rall са читави.
Нямам мнение за показаните от ablood, но тези изкараха доста зими и при термометър показващ около -30°С.
За якето вече казах в темата за времето.
И двете ми якета, както и работното, а реално и на цялото семейство връхни дрехи са с гъши пух/перца.
Само за информация, в най-големия студ изкарах около час и половина на открито (даже нямаше къде и на завет да се скатая) с тънки чорапи, но с Chippewa Men's Sportility, дънки, тениска с пуловерче (не от най-дебелите), но с Kanuk и кожена (тип руска) ушанка.
Моят Kanuk има качука за дъжд и много висока, стигаща до очите яка.
Също така е много дълъг, стига почти до ръба на ботите.
Canada Goose е по-къс, но има качулка тип мравояд.
За в града предпочитам Kanuk, "елгантни" (за съжаление все още не съм попаднал на читави) боти и панталон.
За "излети" предпочитам Canada Goose, Chippewa Men's Sportility и втори чифт, по-дебели (с подплата) панталони.
Canada Goose става и за в града, защото е по-къс и не ми се мотка из краката, но качулката му е неудобна - като я сложиш, си като кон с капаци, като я свалиш, не можеш да закопчаеш якето до брадичката.
Дано всички тези писания са от полза някому, когата си избира яке.
Ако сега ми се налага да избирам, бих взел яке задължително с гъши пух/перца, дълго, с висока яка и със сваляща се (на цип) качулка тип "мравояд".
Chippewa Men's Sportility не бих ги сменил, защото не пропускат (газил съм и в киша), високи са, т.е. стават и за дебел сняг, от кожа са и въпреки че имат нарязвания, не са се срязали, а и това им е вече пети сезон.
За децата "галоши" на Sorel или Kamik.
По-добрата ми половинка за тежка артилерия също има "галоши", но за по-меко време има кожени (елегантни) боти и ботуши.
Мисля, че дамите тук биха били по-запознати от мен.
За мен остава открит въпроса за читави "елегантни" кожени боти
не е много подходящо за в "градски" условия: Пътуване с автомобил/метро/автобус, седене в офис, обикаляне по магазини и т.н.Rall написа:... 4 слоя тънки дрехи ( термо бельо, леко поло, полар, леко непромокаемо и спиращо вятъра яке) ...
Мисля, че изключая случаите на
за "градски" условия (Монреал), по-подходящи саRall написа:... продължителен престои на открито през зимата ...
Семейството ми имаме по два комплекта дрехи - ежедневни и за "излети".Rall написа:... фланелка и отгоре яке за -50 градуса ...
Аз лично ходя леко облечен, като наблягам да якето и обувките.
При малкия "панталон за сняг" е задължителен - без него не ги пускат да излизат междучасията.
Ако го облечем с четири ката дрехи, ще заври в клас.
Излиза, че за всеки, в зависимост от естеството на работата му е различно.
Като се замисля, и аз при инсталация зимата на открито съм с няколко ката дрехи (топъл панталон върху обичайния и втори пуловер),
но по технологични причини, инсталации на открито при температури под -5°С избягвам да правя.
Лично мнение за обувките - има три типа, наречени от мен условно:
"Галоши", като показаните от Rall,
"Туристически", като показаните от ablood и
"Елегантни", като тези.
За "галоши", от собствен опит мога да потвърдя, че показаните от Rall са читави.
Нямам мнение за показаните от ablood, но тези изкараха доста зими и при термометър показващ около -30°С.
За якето вече казах в темата за времето.
И двете ми якета, както и работното, а реално и на цялото семейство връхни дрехи са с гъши пух/перца.
Само за информация, в най-големия студ изкарах около час и половина на открито (даже нямаше къде и на завет да се скатая) с тънки чорапи, но с Chippewa Men's Sportility, дънки, тениска с пуловерче (не от най-дебелите), но с Kanuk и кожена (тип руска) ушанка.
Моят Kanuk има качука за дъжд и много висока, стигаща до очите яка.
Също така е много дълъг, стига почти до ръба на ботите.
Canada Goose е по-къс, но има качулка тип мравояд.
За в града предпочитам Kanuk, "елгантни" (за съжаление все още не съм попаднал на читави) боти и панталон.
За "излети" предпочитам Canada Goose, Chippewa Men's Sportility и втори чифт, по-дебели (с подплата) панталони.
Canada Goose става и за в града, защото е по-къс и не ми се мотка из краката, но качулката му е неудобна - като я сложиш, си като кон с капаци, като я свалиш, не можеш да закопчаеш якето до брадичката.
Дано всички тези писания са от полза някому, когата си избира яке.
Ако сега ми се налага да избирам, бих взел яке задължително с гъши пух/перца, дълго, с висока яка и със сваляща се (на цип) качулка тип "мравояд".
Chippewa Men's Sportility не бих ги сменил, защото не пропускат (газил съм и в киша), високи са, т.е. стават и за дебел сняг, от кожа са и въпреки че имат нарязвания, не са се срязали, а и това им е вече пети сезон.
За децата "галоши" на Sorel или Kamik.
По-добрата ми половинка за тежка артилерия също има "галоши", но за по-меко време има кожени (елегантни) боти и ботуши.
Мисля, че дамите тук биха били по-запознати от мен.
За мен остава открит въпроса за читави "елегантни" кожени боти

Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Koko
Koko
Невероятно, прекарал съм 3 зими в Монреал и НИКОГА не съм се замислил какви обувки нося през зимата. Никога не ми е било и студено. А доколкото си спомням едно лято се разхождах и без обувки под дъжда
Но темата е интересна: от мъжки кожени боти до смучене на "смазани от обувки крака"....

Но темата е интересна: от мъжки кожени боти до смучене на "смазани от обувки крака"....
- optics
- Модератор
Клисуров,
не си от мойта партия.
Аз елегантни наричам точно тия дето ги е пуснал Блъда. Апа като видя да пише Гортекс - мед ми капе на сърце
Тъй като нямам нужда от толкова високи тука, си ходя целогодишно с гортексови маратонки.
Което пък не е само феномен на мекия климат, както посочва Пумпи. Един мой приятел който е някъде от 15 години в Торонто казва - зимата я изкарвам по маратонки и кола.
не си от мойта партия.

Аз елегантни наричам точно тия дето ги е пуснал Блъда. Апа като видя да пише Гортекс - мед ми капе на сърце

Тъй като нямам нужда от толкова високи тука, си ходя целогодишно с гортексови маратонки.
Което пък не е само феномен на мекия климат, както посочва Пумпи. Един мой приятел който е някъде от 15 години в Торонто казва - зимата я изкарвам по маратонки и кола.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Една препоръка за "пуловерите": Никакви качулки през зимата!
Ако якето ви е добро, когато го закопчаете яката ви уплътнява точно врата. Ако сте с качулка или не може да закопчаете якето, или прябва да я натъпчете под него, което мен лично много ме дразни.

Ако якето ви е добро, когато го закопчаете яката ви уплътнява точно врата. Ако сте с качулка или не може да закопчаете якето, или прябва да я натъпчете под него, което мен лично много ме дразни.
Може ли препоръка за хубава марка парка , може би по-скоро от дамите , с пълнеж от гъши пух или пера, ама естествен, но да не е канук.
Не ми харесват моделите им, искам нещо хем елегантно, хем топло, за градски условия и не за дълъг престой на открито.
Аз лично си купувах до сега от един магазин Manteaux http://www.manteaux.com/fr/
Има страхотни модели, но не съм виждала с естествен пух, сякаш.
Не ми харесват моделите им, искам нещо хем елегантно, хем топло, за градски условия и не за дълъг престой на открито.
Аз лично си купувах до сега от един магазин Manteaux http://www.manteaux.com/fr/
Има страхотни модели, но не съм виждала с естествен пух, сякаш.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
- Люта чушка ®
Миналия сезон в Atmoshpere sports имаше добри попадения на Geox, и за радост - без гнусните кожички и пухчета по ръба на качулката.
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Стига сме си правили оглушки...
- ablood
- Обратна връзка:
Ах как гадно влизат в очите!
- optics
- Модератор
или -- да сложиш и двете качулки.ablood написа: Ако сте с качулка или не може да закопчаете якето, или прябва да я натъпчете под него, което мен лично много ме дразни.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- optics
- Модератор
Ето ги и мойте препоръки (тривиални и уж очевидни но много хора ги пренебрегват, включително и родени и израсли на съответното място).
Вземете си нещо подходящо за вашия климат. Ако е повече сух студ - пухено яке и дебели обувки. Ако е повече дъжд - непромокаемо яке и непромокаеми обувки. Тъй като (почти) никъде не е само едното или другото - май трябва 2 вида
Непромокаемото яке трябва да може да "диша". Ако е тип "мушамичка", не става за почти нищо, може би единствено за работник на шосето който държи знак "stop" от едната страна и "slow" от другата.
Вземете си нещо подходящо за вашия климат. Ако е повече сух студ - пухено яке и дебели обувки. Ако е повече дъжд - непромокаемо яке и непромокаеми обувки. Тъй като (почти) никъде не е само едното или другото - май трябва 2 вида

2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel