Адвокат

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
the_coach

Re: Адвокат

Мнение от the_coach »

valio_photo написа:Здравейте, искам да ви питам дали знаете някой адвокат който да е запознат с канадските закони. На мед изследвания ми откриха че имам хроничен хепатит Б. От Румъния ме накараха да направя допълнителни изследвания, всичко е в норма, но въпреки това ни отказаха визи. Искам да се посъветвам с адвокат дали не мога да заведа дело срещу канадците. Благодаря ви предварително.
Аз имах проблеми с медицинските. Някой румънски лекар беше видял някакво петно на белите ми дробове, че после ми искаха проба от храчка (която аз не дадох, поради простата причина, че здрав човек няма как да даде храчка), но аз им дадох повторен рентген. При влизането ми в Канада имиграционния офицер ми каза, че съм под наблюдение и че трябва да се свържа с туберкулозна клиника. Няколко дни след влизането ми в Канада получих писмо, че съм влязъл в държавата с диагноза "Неактивна туберкулоза". Хората си държаха на пробата от храчка, в крайна сметка им дадох само плюнки. Направиха ми и нов рентген. Впоследствие се срещнах с канадски лекар, който отговаряше за моя случай, човека ми каза, че този който ми е поставил тази диагноза трябва да си унищожи докторската диплома. И с това случая се приключи. Тук системата е такава, че не можеш да прескачаш, трябва да си извървиш стъпките. Приеми нещата от тази гледна точка. От мен имаш подкрепа :y:
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Marto написа:Това е една от най-лошите причини да ти откажат виза и съм сигурен, че се чувстваш ужасно. Модераторите, благодаря, че изтрихте мнението на един простак в тази тема.

valio_photo, да заведеш дело "срещу канадците" (в смисъл като някакъв иск срещу държавата) по принцип можеш, но то е обречено на провал.

От друга страна можеш - и доста хора са го правили - след изчерпването на административните опции за апел, да заведеш съдебно обжалване във Федералния Съд на Канада. Това ще струва хиляди долари хонорари (а ако се стигне на втора и трета инстанция, десетки, ако не и повече, хиляди). Имай предвид, че дори и при успех там, често решението на съда е друг имиграционен офицер да разгледа твоя случай, тоест има риск да отидеш от трън на глог.
Чети внимателно какво пише Марто ! Ако не разбираш, попитай го на лични, много добър човек е и можеш да му вярваш :y:
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

ablood написа:Интересно как стои въпросът с ново кандидатстване?
Скъсаните по други причини могат да кандидатстват отново. Ако причините за отпадането им са коригирани - минават.
Блъда винаги има алтернативи :y: Е....понякога са малко първосигнални, но все пак се опитва да помогне :y:
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

pumpy написа: Аз нещо не разбирам проблема, а от там и съответното възможно решение:
- човек не може да е болен от хроничен хепатит Б: можеш да си носител на вируса на хепатит Б и това е до живот - оздравяване няма, освен по разни хомеопатични форуми; Освен да си носител можеш и да имаш възпаление на черния дроб - то може да е остро или хронично - излекуването от това е относително, тоест и то не се случва. Можеш да го носиш много години, докато и ако един ден черния ти дроб просто откаже.
От това последното идва и проблема на канадците: те отказват визи ако здравословното ти състояние е/би предизвикало големи разходи за системата. Доколко твоето състояние в момента и/или в бъдеще би го направило е друг въпрос, но по него на имиграционния не му се разсъждава.........
Моите уважения към зъболекаря Д-р Пумпалов. Ама вие докторите много неща не разбирате. Според едни доктори аз трябваше да съм умрял преди около 7 години от рак на черния дроб :D Да го духат, жив и здрав съм :D
Та как изобщо да сме сигурни дали Вальо Фотото има хроничен хепатит ???
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

ablood написа:
никой написа:В краен случай пиши ми на лични мога да ти дам сайт в който отговарят на директни въпроси за Канада.Всякакви и обосновани отговори дават.На английски е сайта и хората са страшно коректни.
Ако говориш за http://www.roadtocanada.com/ миналата година модераторът ми отговори много изчерпателно и компетентно на въпроса ми за емиграцията на майка ми (с паркинсон). И абсолютно невярно. Добре, че не му се вързах и продължихме с рогите напред.

:y:
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Павел написа:По-добре простак, който дава най-верния отговор с най-малко думи, отколкото плагиат, дето само баламосва.
Поредния случай при който потърпевшият не иска да чуе истината, защото не му е изгодна.
В Канада, за разлика от Бг (където до скоро получаването на гражданство зависеше само от един-единствен човек - заместника на Първанов - Ангел Марин) има правила и закони и с рушвет не става.
Ако питащият си беше направил труда да прочете това: "Though medical examinations are generally confined to a standard physical exam including blood and urine tests and x-rays, prior medical records as well as the applicants' mental state are examined.

Applicants may be denied a Canada Immigration (Permanent Resident) Visa solely on medical grounds, if:
Their condition would endanger the health or safety of the Canadian population at large; or
Their admission might cause excessive demand on existing social or health services provided by the government. *

When determining whether any person is inadmissible on medical grounds, the medical officer is obliged to consider the nature, severity or probable duration of any health impairment from which the person is suffering as well as other factors, such as:
Danger of contagion;
Unpredictable or unusual behaviour that may create a danger to public safety; and
The supply of social or health services that the person may require in Canada and whether the use of such services will deprive Canadian nationals of these services.
* The excessive demand component is waived under the Family Sponsorship category of Canada immigration for the spouse, common-law partner, conjugal partner and dependent children of the Sponsor. The Sponsored person(s) still may be refused if their condition is considered to be a danger to Canadian public health or safety." щеше да разбере, че шансовете му да осъди канадците за дискриминация (дискриминация? я пак!) клонят под нулата. Също щеше да разбере, че при спонсориране спонсорираният обикновено минава метър и може да получи емигранска виза дори и със здравословен проблем; т.е. ако заболяването е било налице преди стартиране на процедурата, е могъл да не подава заедно с жена си и ако тя се е била класирала, е могла да го спонсорира по-късно.

Обаче със сигурност Вальо фотото такъв отговор не иска да чуе. Нека послуша окуражаващите го да търси адвокати - ще намери достатъчно хиени, които ще му обещаят, че ще преместят земята заради него, при първоначална вноска от няколко бона, която само ще прибави към досегашната загуба.

http://www.canadavisa.com/immigration-m ... ility.html"
Все си мислех, че българите във Ванкувър сме все готини, ама Павчо разваля дисциплината. Хауърд Стърн да не е зациклил нещо :D
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

fighter написа:
Павел написа:По-добре простак, който дава най-верния отговор с най-малко думи, отколкото плагиат, дето само баламосва.
Поредния случай при който потърпевшият не иска да чуе истината, защото не му е изгодна.
В Канада, за разлика от Бг (където до скоро получаването на гражданство зависеше само от един-единствен човек - заместника на Първанов - Ангел Марин) има правила и закони и с рушвет не става.
Ако питащият си беше направил труда да прочете това: "Though medical examinations are generally confined to a standard physical exam including blood and urine tests and x-rays, prior medical records as well as the applicants' mental state are examined.

Applicants may be denied a Canada Immigration (Permanent Resident) Visa solely on medical grounds, if:
Their condition would endanger the health or safety of the Canadian population at large; or
Their admission might cause excessive demand on existing social or health services provided by the government. *

When determining whether any person is inadmissible on medical grounds, the medical officer is obliged to consider the nature, severity or probable duration of any health impairment from which the person is suffering as well as other factors, such as:
Danger of contagion;
Unpredictable or unusual behaviour that may create a danger to public safety; and
The supply of social or health services that the person may require in Canada and whether the use of such services will deprive Canadian nationals of these services.
* The excessive demand component is waived under the Family Sponsorship category of Canada immigration for the spouse, common-law partner, conjugal partner and dependent children of the Sponsor. The Sponsored person(s) still may be refused if their condition is considered to be a danger to Canadian public health or safety." щеше да разбере, че шансовете му да осъди канадците за дискриминация (дискриминация? я пак!) клонят под нулата. Също щеше да разбере, че при спонсориране спонсорираният обикновено минава метър и може да получи емигранска виза дори и със здравословен проблем; т.е. ако заболяването е било налице преди стартиране на процедурата, е могъл да не подава заедно с жена си и ако тя се е била класирала, е могла да го спонсорира по-късно.

Обаче със сигурност Вальо фотото такъв отговор не иска да чуе. Нека послуша окуражаващите го да търси адвокати - ще намери достатъчно хиени, които ще му обещаят, че ще преместят земята заради него, при първоначална вноска от няколко бона, която само ще прибави към досегашната загуба.

http://www.canadavisa.com/immigration-m ... ility.html"
Все си мислех, че българите във Ванкувър сме все готини, ама Павчо разваля дисциплината. Хауърд Стърн да не е зациклил нещо :D

Грешиш - готините са само от Варна :D
С кое точно развалям диспциплината? :^)
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Павел написа: С кое точно развалям диспциплината? :^)
Да ти кажа честно, малко си грубичък :D Всъщност достаъчно, че да не хващат "дикиш" съветите ти, па макар били те и полезни ;)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

fighter написа:
Павел написа: С кое точно развалям диспциплината? :^)
Да ти кажа честно, малко си грубичък :D Всъщност достаъчно, че да не хващат "дикиш" съветите ти, па макар били те и полезни ;)
Груб може да означава (брутално) откровен, прям. Всеки умен човек би трябвало да вярва точно на такива грубияни като мен, а не на мазни политици или адвокати, примерно. Ако някой тъпанар харесва да чува само това, което му е изгодно, си е за негова смета и аз точно си го премествам :D
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

fighter написа:
valio_photo написа:Здравейте, искам да ви питам дали знаете някой адвокат който да е запознат с канадските закони. На мед изследвания ми откриха че имам хроничен хепатит Б. От Румъния ме накараха да направя допълнителни изследвания, всичко е в норма, но въпреки това ни отказаха визи. Искам да се посъветвам с адвокат дали не мога да заведа дело срещу канадците. Благодаря ви предварително.
Аз имах проблеми с медицинските. Някой румънски лекар беше видял някакво петно на белите ми дробове, че после ми искаха проба от храчка (която аз не дадох, поради простата причина, че здрав човек няма как да даде храчка), но аз им дадох повторен рентген. При влизането ми в Канада имиграционния офицер ми каза, че съм под наблюдение и че трябва да се свържа с туберкулозна клиника. Няколко дни след влизането ми в Канада получих писмо, че съм влязъл в държавата с диагноза "Неактивна туберкулоза". Хората си държаха на пробата от храчка, в крайна сметка им дадох само плюнки. Направиха ми и нов рентген. Впоследствие се срещнах с канадски лекар, който отговаряше за моя случай, човека ми каза, че този който ми е поставил тази диагноза трябва да си унищожи докторската диплома. И с това случая се приключи. Тук системата е такава, че не можеш да прескачаш, трябва да си извървиш стъпките. Приеми нещата от тази гледна точка. От мен имаш подкрепа :y:
М/у другото, до съвсем наскоро на работещите в здравни заведения в БК е трябвало всяка година да се прави ТБ тест и ако драскането на ръката е отчитало положителна проба поради факта, че организма има изградени антитела (примерно при хора, на които като деца е правена BCG ваксина (в Бг му казват бе-це-же), са ги карали да правят допълнително и X-Ray снимка. По последни изледвания обаче, дори рентеновата снимка не е много рилаябъл и това изискване към здравните работници е отпаднало. Та си мисля, дали и ти не си минал метър, щото рентгена не е показал нищо?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

fighter написа: Хауърд Стърн да не е зациклил нещо :D
Той се опитва да му подражава....Ми като си няма собствен стил. :emo:
И аз имах петна по дробовете на рентгеновата снимка. Нямаше как да е другояче само месец преди изследванията бях изкарала тежка бронхопневмония. Не са ме карали да давам храчки, обаче. Мисля, че дори и снимката не повтарях. Размина се само с обяснение.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Павел написа: Та си мисля, дали и ти не си минал метър, щото рентгена не е показал нищо?
Можеш да кажеш, че съм минал метър, ако съм болен. А аз никога не съм имал проблеми с белите дробове, дори в момента мога ти пробягам 10 км. Идеята ми е за малоумните лекари и техните грешки. Та и автора на темата не сме сигурни дали наистина има хроничен хепатит или на някой доктор му де привиждат разни неща.
Публикувай отговор