Адвокат
-
Адвокат
Здравейте, искам да ви питам дали знаете някой адвокат който да е запознат с канадските закони. На мед изследвания ми откриха че имам хроничен хепатит Б. От Румъния ме накараха да направя допълнителни изследвания, всичко е в норма, но въпреки това ни отказаха визи. Искам да се посъветвам с адвокат дали не мога да заведа дело срещу канадците. Благодаря ви предварително.
Re: Адвокат
Това е една от най-лошите причини да ти откажат виза и съм сигурен, че се чувстваш ужасно. Модераторите, благодаря, че изтрихте мнението на един простак в тази тема.
valio_photo, да заведеш дело "срещу канадците" (в смисъл като някакъв иск срещу държавата) по принцип можеш, но то е обречено на провал.
От друга страна можеш - и доста хора са го правили - след изчерпването на административните опции за апел, да заведеш съдебно обжалване във Федералния Съд на Канада. Това ще струва хиляди долари хонорари (а ако се стигне на втора и трета инстанция, десетки, ако не и повече, хиляди). Имай предвид, че дори и при успех там, често решението на съда е друг имиграционен офицер да разгледа твоя случай, тоест има риск да отидеш от трън на глог.
valio_photo, да заведеш дело "срещу канадците" (в смисъл като някакъв иск срещу държавата) по принцип можеш, но то е обречено на провал.
От друга страна можеш - и доста хора са го правили - след изчерпването на административните опции за апел, да заведеш съдебно обжалване във Федералния Съд на Канада. Това ще струва хиляди долари хонорари (а ако се стигне на втора и трета инстанция, десетки, ако не и повече, хиляди). Имай предвид, че дори и при успех там, често решението на съда е друг имиграционен офицер да разгледа твоя случай, тоест има риск да отидеш от трън на глог.
-
Марто , благодаря ти за отговора. Супер тъпо ни е след три години чакане, интервю и сума пари ни отрязват. Това си е супер дискриминация. Тотални ми забраняват без дори и да ми дадът шанс ако оздравея да взема виза. Това си е чиста дискриминация,но такъв е живота да го приемем че е за добро. В форума срещнах че други с този проблем са заминали, явно сега правилата са доста строги.
- ablood
- Обратна връзка:
Интересно как стои въпросът с ново кандидатстване?
Скъсаните по други причини могат да кандидатстват отново. Ако причините за отпадането им са коригирани - минават.
Скъсаните по други причини могат да кандидатстват отново. Ако причините за отпадането им са коригирани - минават.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ако може да споделиш какви са мотивите за отказа?..
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
-
Много жалкоvalio_photo написа:Здравейте, искам да ви питам дали знаете някой адвокат който да е запознат с канадските закони. На мед изследвания ми откриха че имам хроничен хепатит Б. От Румъния ме накараха да направя допълнителни изследвания, всичко е в норма, но въпреки това ни отказаха визи. Искам да се посъветвам с адвокат дали не мога да заведа дело срещу канадците. Благодаря ви предварително.

Да емигрираш е лесно.Но за да си свалиш цървулите и пояса с мускалите са необходими десетилетия
Аз нещо не разбирам проблема, а от там и съответното възможно решение:valio_photo написа:Марто , благодаря ти за отговора. Супер тъпо ни е след три години чакане, интервю и сума пари ни отрязват. Това си е супер дискриминация. Тотални ми забраняват без дори и да ми дадът шанс ако оздравея да взема виза. Това си е чиста дискриминация,но такъв е живота да го приемем че е за добро. В форума срещнах че други с този проблем са заминали, явно сега правилата са доста строги.
- човек не може да е болен от хроничен хепатит Б: можеш да си носител на вируса на хепатит Б и това е до живот - оздравяване няма, освен по разни хомеопатични форуми; Освен да си носител можеш и да имаш възпаление на черния дроб - то може да е остро или хронично - излекуването от това е относително, тоест и то не се случва. Можеш да го носиш много години, докато и ако един ден черния ти дроб просто откаже.
От това последното идва и проблема на канадците: те отказват визи ако здравословното ти състояние е/би предизвикало големи разходи за системата. Доколко твоето състояние в момента и/или в бъдеще би го направило е друг въпрос, но по него на имиграционния не му се разсъждава.........
- ablood
- Обратна връзка:
Ако говориш за http://www.roadtocanada.com/ миналата година модераторът ми отговори много изчерпателно и компетентно на въпроса ми за емиграцията на майка ми (с паркинсон). И абсолютно невярно. Добре, че не му се вързах и продължихме с рогите напред.никой написа:В краен случай пиши ми на лични мога да ти дам сайт в който отговарят на директни въпроси за Канада.Всякакви и обосновани отговори дават.На английски е сайта и хората са страшно коректни.
-
А ако не говоря за тоя сайт а за друг?!И ако отговора им е бил правилен...... ко прайм тогава!Или важното е да се отрича всичкоablood написа:Ако говориш за http://www.roadtocanada.com/ миналата година модераторът ми отговори много изчерпателно и компетентно на въпроса ми за емиграцията на майка ми (с паркинсон). И абсолютно невярно. Добре, че не му се вързах и продължихме с рогите напред.никой написа:В краен случай пиши ми на лични мога да ти дам сайт в който отговарят на директни въпроси за Канада.Всякакви и обосновани отговори дават.На английски е сайта и хората са страшно коректни.

Да емигрираш е лесно.Но за да си свалиш цървулите и пояса с мускалите са необходими десетилетия
- ablood
- Обратна връзка:
Предполагам, че няма да разберем, щом е толкова тайнствен.
А отговорът беше потвърдено грешен, ама админа извъртя нещата, че бил отговорил генерално.
А отговорът беше потвърдено грешен, ама админа извъртя нещата, че бил отговорил генерално.
По-добре простак, който дава най-верния отговор с най-малко думи, отколкото плагиат, дето само баламосва.
Поредния случай при който потърпевшият не иска да чуе истината, защото не му е изгодна.
В Канада, за разлика от Бг (където до скоро получаването на гражданство зависеше само от един-единствен човек - заместника на Първанов - Ангел Марин) има правила и закони и с рушвет не става.
Ако питащият си беше направил труда да прочете това: "Though medical examinations are generally confined to a standard physical exam including blood and urine tests and x-rays, prior medical records as well as the applicants' mental state are examined.
Applicants may be denied a Canada Immigration (Permanent Resident) Visa solely on medical grounds, if:
Their condition would endanger the health or safety of the Canadian population at large; or
Their admission might cause excessive demand on existing social or health services provided by the government. *
When determining whether any person is inadmissible on medical grounds, the medical officer is obliged to consider the nature, severity or probable duration of any health impairment from which the person is suffering as well as other factors, such as:
Danger of contagion;
Unpredictable or unusual behaviour that may create a danger to public safety; and
The supply of social or health services that the person may require in Canada and whether the use of such services will deprive Canadian nationals of these services.
* The excessive demand component is waived under the Family Sponsorship category of Canada immigration for the spouse, common-law partner, conjugal partner and dependent children of the Sponsor. The Sponsored person(s) still may be refused if their condition is considered to be a danger to Canadian public health or safety." щеше да разбере, че шансовете му да осъди канадците за дискриминация (дискриминация? я пак!) клонят под нулата. Също щеше да разбере, че при спонсориране спонсорираният обикновено минава метър и може да получи емигранска виза дори и със здравословен проблем; т.е. ако заболяването е било налице преди стартиране на процедурата, е могъл да не подава заедно с жена си и ако тя се е била класирала, е могла да го спонсорира по-късно.
Обаче със сигурност Вальо фотото такъв отговор не иска да чуе. Нека послуша окуражаващите го да търси адвокати - ще намери достатъчно хиени, които ще му обещаят, че ще преместят земята заради него, при първоначална вноска от няколко бона, която само ще прибави към досегашната загуба.
http://www.canadavisa.com/immigration-m ... ility.html"
Поредния случай при който потърпевшият не иска да чуе истината, защото не му е изгодна.
В Канада, за разлика от Бг (където до скоро получаването на гражданство зависеше само от един-единствен човек - заместника на Първанов - Ангел Марин) има правила и закони и с рушвет не става.
Ако питащият си беше направил труда да прочете това: "Though medical examinations are generally confined to a standard physical exam including blood and urine tests and x-rays, prior medical records as well as the applicants' mental state are examined.
Applicants may be denied a Canada Immigration (Permanent Resident) Visa solely on medical grounds, if:
Their condition would endanger the health or safety of the Canadian population at large; or
Their admission might cause excessive demand on existing social or health services provided by the government. *
When determining whether any person is inadmissible on medical grounds, the medical officer is obliged to consider the nature, severity or probable duration of any health impairment from which the person is suffering as well as other factors, such as:
Danger of contagion;
Unpredictable or unusual behaviour that may create a danger to public safety; and
The supply of social or health services that the person may require in Canada and whether the use of such services will deprive Canadian nationals of these services.
* The excessive demand component is waived under the Family Sponsorship category of Canada immigration for the spouse, common-law partner, conjugal partner and dependent children of the Sponsor. The Sponsored person(s) still may be refused if their condition is considered to be a danger to Canadian public health or safety." щеше да разбере, че шансовете му да осъди канадците за дискриминация (дискриминация? я пак!) клонят под нулата. Също щеше да разбере, че при спонсориране спонсорираният обикновено минава метър и може да получи емигранска виза дори и със здравословен проблем; т.е. ако заболяването е било налице преди стартиране на процедурата, е могъл да не подава заедно с жена си и ако тя се е била класирала, е могла да го спонсорира по-късно.
Обаче със сигурност Вальо фотото такъв отговор не иска да чуе. Нека послуша окуражаващите го да търси адвокати - ще намери достатъчно хиени, които ще му обещаят, че ще преместят земята заради него, при първоначална вноска от няколко бона, която само ще прибави към досегашната загуба.
http://www.canadavisa.com/immigration-m ... ility.html"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
-
Здравейте, благодаря на всички за отговорите. 4 месеца преди да ни откажат поискаха пълна епикриза за моето състояние, освен това накараха мен и жена ми да подпишем декларация че в Канада аз няма да търся мед помощ относно моето заболяване, но и семейството ми също( дори и бъдещи деца). Освен това аз в момента съм на лечение. Наистина шанса да се излекувам са малки но след 6 месеца като завърши лечението може да съм успял да преборя вируса, тогава какво ме различава от другите. Те дори не ми дават тази опция ако оздравея тогава да вляза а 4 пъти подчертават че ми е апсолютно забранено да стъпя в Канада под каквато и да е причина.
-
От сърце ти желая всичко най-добро.Наистина е жалко за похабените надежди,пари и време.Дано в крайна сметка да се окаже "всяко зло за добро".Може така да се окаже и за теб въпреки че отстрани ми е лесно да го кажа небидейки в твоето положение.Искрено ти съчувствам,дано постигнеш мечтите.valio_photo написа:Здравейте, благодаря на всички за отговорите. 4 месеца преди да ни откажат поискаха пълна епикриза за моето състояние, освен това накараха мен и жена ми да подпишем декларация че в Канада аз няма да търся мед помощ относно моето заболяване, но и семейството ми също( дори и бъдещи деца). Освен това аз в момента съм на лечение. Наистина шанса да се излекувам са малки но след 6 месеца като завърши лечението може да съм успял да преборя вируса, тогава какво ме различава от другите. Те дори не ми дават тази опция ако оздравея тогава да вляза а 4 пъти подчертават че ми е апсолютно забранено да стъпя в Канада под каквато и да е причина.

Вальо, защо не помислите за варианти из Европа, особено ако сте с добри професии и знаете езици? Пък и никой няма да ви иска медицински за да се преместите в друга държава от ЕС.valio_photo написа:Здравейте, благодаря на всички за отговорите. 4 месеца преди да ни откажат поискаха пълна епикриза за моето състояние, освен това накараха мен и жена ми да подпишем декларация че в Канада аз няма да търся мед помощ относно моето заболяване, но и семейството ми също( дори и бъдещи деца). Освен това аз в момента съм на лечение. Наистина шанса да се излекувам са малки но след 6 месеца като завърши лечението може да съм успял да преборя вируса, тогава какво ме различава от другите. Те дори не ми дават тази опция ако оздравея тогава да вляза а 4 пъти подчертават че ми е апсолютно забранено да стъпя в Канада под каквато и да е причина.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Много съжалявам, че така се е получило.valio_photo написа:Здравейте, благодаря на всички за отговорите. 4 месеца преди да ни откажат поискаха пълна епикриза за моето състояние, освен това накараха мен и жена ми да подпишем декларация че в Канада аз няма да търся мед помощ относно моето заболяване, но и семейството ми също( дори и бъдещи деца). Освен това аз в момента съм на лечение. Наистина шанса да се излекувам са малки но след 6 месеца като завърши лечението може да съм успял да преборя вируса, тогава какво ме различава от другите. Те дори не ми дават тази опция ако оздравея тогава да вляза а 4 пъти подчертават че ми е апсолютно забранено да стъпя в Канада под каквато и да е причина.
Желая ви да сте живи и здрави пък другото ще се нареди!
Успех!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"