Здравейте на всички и от нас! Интервюто ни беше днес от 10.30ч - УСПЕШНО!!!

(влезнахме с 45 минути закъснение).
Двойката преди нас също са получили сертификати - бяха много положителни в оценката си за Mrs. Bosse - "много слънчев човек" - това ни подейства добре...
До сега това, което е изписано за Mrs. Bosse отговаря на 100% - представи ни се, обясни как ще протече интервюто и започнахме с документите - паспорти, актове за раждане и удостоверение за брак (пита ни дали сме Conjoint de fait или Marié - не задълбава във въпроса дали сме сменили статута си след като сме стартирали процедурата, което при нас е така). Всичко това на френски към мен (водещия кандидат).
Продължихме с въпроси за това къде сме учили френски - на курс или на частни уроци, за колко време, имаме ли TCFQ... разгледа ги и си отбеляза нещо, попита дали сме продължили да учим след явяването на теста (учили сме общо около 1 година, а теста направихме след първите 5 месеца).
Въпроси за образованието ми - последна диплома, в кой университет, специалност, дисциплини (не ме е питала за подробно описание коя какво представлява, а се бях настроила да пита и това...).
Последваха въпроси на английски кога и защо съм била в САЩ, за колко време, в кой град, какво съм работила, защо съм удължила престоя си.
Пак въпроси на френски за професията ми - какво точно правя, да опиша един типичен работен ден, дали работя сама или в екип с други хора (колко човека и какво правят). Преводачката разгледа трудовата ми книжка и отбеляза, че съм работила за една и съща фирма но съм сменяла позиции - пита ме какви са били предишните ми постове и какви за били задълженията ми за тях.
След това се обърна към съпругът ми с въпроси за образованието му - колко дипломи има, от къде, какви специалности, дали е работил по специалността си (той няма такъв стаж) и защо не е. Дали като отиде в Кебек иска да работи по специалността си (не го пита за ордера му, а той има такъв). Въпрос за мотивацията за имиграция към него на френски.
Последваха въпроси към мен за Кебек - какво искам да работя там; какви са изискванията, за да практикувам професията си там според обявите, които съм намерила; какво знам за пазара на труда; дали знам имена на фирми от моята област; начините за търсене на работа; първи стъпки след като пристигнем; проучили ли сме наемите на жилищата и колко според нас е приемливо да плащаме за наем на месец.
Накрая ни поздрави и ни върна документите, и обясни, че преводачката ще ни разясни въпросите по следващия етап докато тя издава сертификатите. Пита ни дали имаме въпроси към нея и това беше. Мисля, че бяхме вътре по-малко от час
Накрая искам да благодаря на един прекрасен човек, без когото нямаше да успеем да се подготвим за интервюто за този толкова кратък срок - Ани Грозева - благодарим ти от все сърце, че беше до нас и ни подкрепяше!!!
Благодаря и на хората от форума, които писаха впечатления и разкази за Mrs. Bosse и ни дадоха надежда, че и ние можем да се справим!
Пожелаваме успех на всички в пътя, който сте избрали