Интервю Ноември 2013
Re: Интервю Ноември 2013
Защо 12 т. за магистратура? Аз имам бакалавърска степен по Икономика на кооперациите за 4,5г. в един университет и магистърска по Счетоводство и контрол за 2 г. в друг университет. предполагам, че това има значение.
Не съм си сложела точки за търсена професия, за това че съм Магистър по Счетоводство и контрол, но пък стажа ми като такъв е само 6 мес. По настоящем работя като Счетоводител. Квалификацията ми от Икономическия техникум е икономист-счетоводител. Работила съм все в сферата на търговията преди това т.е. по специалността Икономист.
Няма какво да гадая повече, трябва да помоля Мадам да ми предостави фиша с точките и да ме посъветва какво да направя.
Не съм си сложела точки за търсена професия, за това че съм Магистър по Счетоводство и контрол, но пък стажа ми като такъв е само 6 мес. По настоящем работя като Счетоводител. Квалификацията ми от Икономическия техникум е икономист-счетоводител. Работила съм все в сферата на търговията преди това т.е. по специалността Икономист.
Няма какво да гадая повече, трябва да помоля Мадам да ми предостави фиша с точките и да ме посъветва какво да направя.
До колкото виждам този гид е от 2013г. и не мога да разбера от кога са промените в него.
Къде да намеря тест, актуален за 2011г.
Ние сега как се оценяваме по най-актуалният ли - този от тази година,
или по този актуален към датата на подаване на документите т.е. 2011 г. ?!
Къде да намеря тест, актуален за 2011г.
Ние сега как се оценяваме по най-актуалният ли - този от тази година,
или по този актуален към датата на подаване на документите т.е. 2011 г. ?!
-
Напълно подкрепям Карелия. Проектът за имиграция може да се защити с успех само ако и двамата сте убедени в това, с което сте се захванали и вложите еднакви усилия. Защото дори и да вземете сертификата как ще оцелеете без език в чуждата страна? Ако обяснението е, че единият ще изкарва пари и храни семейството, то върху другия пада отговорността за грижата за децата, записването им в градини/ училища и тн. Не виждам как това може да се случи без добър френски.karelia79 написа:За магистратура се дават 12 точки, и то при определени условия. Лично аз си смятах 10 точки за висшето образование, въпреки че е магистратура. Затова казвам, че човек трябва да гледа песимистично на оценяването, за да няма негативни изненади.
Наистина вариантът да повишиш фр.език е най-логичен, като същото се отнася и за съпруга ти. Разбирам че на повечето мъже не им се отдава ученето, или просто ги мързи, но проектът за емиграция е сериозно нещо и би трябвало да е резултат от усилията на двамата.
Иначе точките трябваше да ги смяташ по този Гид: http://www.micc.gouv.qc.ca/publications ... pi-3-1.pdf" , но в редакцията му към датата на подаване на документите си - тоест към 2011. По спомени за В2В2 се даваха 12 точки, а за магистратура 12 т., за бакалавър 10 т. Но често нашите дипломи ги приемат за бакалавърски степени.
Хубаво е че досието ви не е затворено все още, значи имате шанс. Остава да се разбере колко време ще ви дадат да съберете още точки. Но смятам, че няма да е много. И това което можете да направите е да повишите нивата на френски и двамата, а водещият кандидат- английския.
Поздрави,
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Теозара, ето моята сметка за вашите точки:
за теб:
ниво образование: 10 или 12 т.;
възраст под 35 г. - 16 т. (не знам защо мислиш, че са 18 т.);
трудов опит ако имаш над 1 г. в последните 7 години - май бяха 2 т.;
фр. език В1В1 - 8 точки;
англ. език С1С1 - 6 точки; ако е В1В2 - 4 точки;
за съпруга ти:
ниво образование: ако е висшист 3 т., среднист 2 т.;
възраст - ти си писала 2 т.;
английският език, както и стажът му са без значение, защото НЕ дават точки.
фр. език евентуално А1А1 - 2 точки
деца - 8 точки;
фин.независимост 1 точка.
Следователно в песимистичен вариант: 54 точки без адаптация. За мен вариантът е вдигане на твоя френски до В2В2 - дава още 4 точки; повишаване нивото на мъжа ти до В1В1, което мисля че дава още 2 точки, евентуално ако първоначално си заявила английски В1 или В2 и го вдигнеш на С1 - ще ти даде още 2 точки. Но ако вдигнете нивата на езици, ще ви дадат повече адаптивност - 3 или 4 точки. Според мен трябва да се молите за срок за представяне на сертификати, но въпреки всичко ми изглежда трудна работа.
за теб:
ниво образование: 10 или 12 т.;
възраст под 35 г. - 16 т. (не знам защо мислиш, че са 18 т.);
трудов опит ако имаш над 1 г. в последните 7 години - май бяха 2 т.;
фр. език В1В1 - 8 точки;
англ. език С1С1 - 6 точки; ако е В1В2 - 4 точки;
за съпруга ти:
ниво образование: ако е висшист 3 т., среднист 2 т.;
възраст - ти си писала 2 т.;
английският език, както и стажът му са без значение, защото НЕ дават точки.
фр. език евентуално А1А1 - 2 точки
деца - 8 точки;
фин.независимост 1 точка.
Следователно в песимистичен вариант: 54 точки без адаптация. За мен вариантът е вдигане на твоя френски до В2В2 - дава още 4 точки; повишаване нивото на мъжа ти до В1В1, което мисля че дава още 2 точки, евентуално ако първоначално си заявила английски В1 или В2 и го вдигнеш на С1 - ще ти даде още 2 точки. Но ако вдигнете нивата на езици, ще ви дадат повече адаптивност - 3 или 4 точки. Според мен трябва да се молите за срок за представяне на сертификати, но въпреки всичко ми изглежда трудна работа.
Последно промяна от karelia79 на Чет Ное 07, 2013 5:54 am, променено общо 1 път.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Здравейте. Съжалявам, че нямате сертификат. Опитайте се да се успокоите и отново си сметнете точките. В поста по-горе забелязвам неточности - например за възраст максимума е 16т за водещ кандидат; точки за проф. опит на придружаващ не се дават; тези 13т. за магистратурата са съмнителни.....Иначе минималният праг преди децата и адаптивността и фин. независимост е 50 т, а след тях е 63т. Т.е. има два прага за преминаване и ако си смятате т. от началото до края, може да се подведете.Teozara написа:Направих отново теста и се оказа, че при всички случаи, събираме минимума точки!
1. Магистратура - 13 т.
2. Трудов опит - 6т.
3. Възраст под 35 г. - 18т.
4. Езици: френски и английски - 8т.+ 3т.
Съпруга ми:
5. Диплома от ср.проф.училище - 2т.
6. Труд. опит - 1т.
7. Френски език - 0т.
8. Възраст - 2т.
9. Деца - 8т.
10. Фин.независимост - 1т.
11. Адаптивност - 2т.
ОБЩО: 64т. от минимални 68т.
Причините бяха 2: моето майчинство - 4г. (от 7г.), като съм сложила минимума от 6т.
и френския на съпруга ми - сложила съм 0т.(който разбираше какво му говори, но успя да
отговори само на 2 въпроса, ама сертификат за А1).
За френския си сложих средно ниво, защото имам сертификат за B1, който разбира се не е определящ, но пък разбирах и отговорих на около 80% от въпросите. Имаше и страничен фактор, който ми пречеше да чуя всичко - а именно продължителното къртене от горния етаж.
Дори и Мадам Boss да ми намали точките за език и адаптивност - ще покрием минимума?!
Яд ме е затова, че не показах Препоръките за работа, които имаме от двамата работодатели и CV които сама направих по квебетски образец. Обяви на работа показах. Приятели имаме там, които ще ни помогнат за работа и при които ще живеем в началото. Чудя се дали е включила децата - 8т. тъй като въобще не попита за тях?! Мисля, че няма как да стане това при положение, че провери паспортите е актовете за раждане, а и на Демандето имаше техни снимки.
Помогнете ми, дайте ми съвет какво да правя! Иска ми се да отида и да говоря с нея, но незнам дали ще е уместно?! Мога да занеса CV-тата и препоръките за работа и да помоля Мадам да преразгледа внимателно нашата кандидатура. Вие какво ще ме посъветвате? Моля ви, помогнете ми, отчаяна съм!!!![]()
![]()
Ето линк към гида за имиграция и точкуването:
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf"
Сигурна съм, че ще се постараят да получите втори шанс. Ако не ви достигат 3-4 точки, може да изискат в някакъв срок да си повишите нивото на езиците. Естествено това е мое мнение, не бих искала да ангажирам с него.
Виена : 25.10.2011
Интервю : 04.11.2013 - CSQ
Нова Скотия: 04.12.2013
Баркодове : 30.01.2014
Покана за медицински : 24.04.2014/28.04.2014
Втора покана за медицински : 13.03.2015/17.03.2015
Покана за визи: 25.05.2015
Teozara, има кандидати с магистърска степен, на които им са дадени 10т. за образование или 12т. Така че ако ти имаш 10т. няма да си прецедент. Максимума е 12т. не знам защо ти ги смяташ 13. За възраст са 16т. , а не 18т. Точките за език зависят от това , какво ниво ви е дала интервюиращата. Точките за трудов стаж за да са 6т., трябва да имаш 48 месеца от последните 5 г. Така мисля, че беше. А майчинството не го броят за трудов стаж. Фиша с точките, които ви е поставила едва ли ще ти го даде. Можете да се надявате да ви прати писмо с указания какво да направите за да си повишите точките и срок за това. Очевидно точките за възраст и за деца не можете да ги промените, за образование също (освен ако не сте пред получаване на друга диплома). Остава езика.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Аз съм смятала точките от тук http://www.go-to-quebec.net/index02a.htm"
Вие ги смятате по новите изисквания по теста от тази година.
Не трябва ли да се вземе теста актуален към датата на подаване на документите - 2011г?!
Това не мога да разбера. Затова не ми излизат сметките. В този от 2013 г. са занижени точките.
Мадам ме попита дали имам TCFQ, аз нямам защото не беше задължителен към дата на подаване на документите,
а и след това не са ми го изисквали.
Не трябва ли да се вземе теста актуален към датата на подаване на документите - 2011г?!
Това не мога да разбера. Затова не ми излизат сметките. В този от 2013 г. са занижени точките.
Мадам ме попита дали имам TCFQ, аз нямам защото не беше задължителен към дата на подаване на документите,
Как мислиш, дали този сайт е официален на провинция Квебек? Дали информацията от там е официална? " Този документ няма официална стойност " - това стои горе в началото на линка, който си пуснала. Ако се разровиш из форума ще видиш че има теми от 2011г и 2012г свързани с оценянето а те са преди последните промени. Ние също сме минали по тези критерии и тогава за магистратура беше 10-12 т. за възраст под 35г - 16т. за трудов стаж над 48месеца от последните 5г. - 6т.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Приемам вашата критика. Очевидно съм сгрешила с оценяването.
Най-важното е че ще направя всичко по силите си, само да ми се даде втори шанс
Най-важното е че ще направя всичко по силите си, само да ми се даде втори шанс

Да, последните промени в официалния гид са от 2013, но промените са по критериите за език и търсени професии. Дори вътре има две таблици за езиковото точкуване - за подалите преди август 2013 ( т.е. по старите правила ) и за подалите след тази дата ( където вече се искат сертификат ). Искам да кажа, че т. за възраст и т.н. не са се променяли и този сайт, от който сте гледали е с некоректна информация очевидно още от преди две години. Не мога да си обясня защо сте се доверили на неофициален източник. В сайта на имиграционните има всичко, огромна работа са свършили да ни снесат в ръцете всяка стъпка, която трябва да предприемем и всяка информация. Точките, които Карелия ти е сметнала като потенциални не са по най-най-новите правила, а са съобразени с това, че сте подали 2011. Пак ви казвам, оставете емоциите и разгледайте гида ( нещо, което не сте направили на времето ) и преценете реално каква е вашата кандидатура. Съгласна съм с останалите, че по т. от език можете да работите. Остава и в Квебек така да решат.Teozara написа:Аз съм смятала точките от тук http://www.go-to-quebec.net/index02a.htm"
Виена : 25.10.2011
аз пък си мисля, че ако не покриваш минималния праг за преселекция, изобщо няма да те допуснат до интервю.
Теозара, ти доказаш В1 със сертификат, което за мен не е никак ниско ниво. Можеш ли с ръка на сърце да кажеш, че знанията ти отговорят на това ниво. Освен това не те знам какъв сертификат имаш, единственият сертификат, с който можеш да им докажеш знанията си по език е tcfq. Всякакви курсчета в частни измислени школички в БГ не вървят просто пред имиграционните, та ако ще и С8 да си изкарала.
Не знам с какви точно нива на език сте с мъжа ти, обаче просто приеми, че не сте били подготвени.
Що за смях в залата, типично по български, ще ходим да се молим и да говорим, че да ни преразгледа кандидатурата.
Съветвам те да изкачате официалното становище, ако евентуално получите отказ, което всъщност ме съмнява, по-добре поработете още над езиците и подавайте отново.
Извинявам се, ако ми е прозвучал грозен поста, но съм сигурна, че ако някой не получи сертификат на тази сесеия, то това си е лично по негова вина и просто да наблегне на слабите места.
Теозара, ти доказаш В1 със сертификат, което за мен не е никак ниско ниво. Можеш ли с ръка на сърце да кажеш, че знанията ти отговорят на това ниво. Освен това не те знам какъв сертификат имаш, единственият сертификат, с който можеш да им докажеш знанията си по език е tcfq. Всякакви курсчета в частни измислени школички в БГ не вървят просто пред имиграционните, та ако ще и С8 да си изкарала.
Не знам с какви точно нива на език сте с мъжа ти, обаче просто приеми, че не сте били подготвени.
Що за смях в залата, типично по български, ще ходим да се молим и да говорим, че да ни преразгледа кандидатурата.

Съветвам те да изкачате официалното становище, ако евентуално получите отказ, което всъщност ме съмнява, по-добре поработете още над езиците и подавайте отново.
Извинявам се, ако ми е прозвучал грозен поста, но съм сигурна, че ако някой не получи сертификат на тази сесеия, то това си е лично по негова вина и просто да наблегне на слабите места.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Да, milly, права си - ако не събират 57 точки въз основа на документи нямаше изобщо да ги поканят за интервю.
Но за мен лично, като слушам как са смятани точките - наистина проблемът е слаба подготовка като цяло на кандидатурата - не само по езици. При положение че е изговорено хиляди пъти, че не се дават точки за стаж, когато си в майчинство - да си изненадан от това е несериозно.
Но пък ако успеят да измолят Мадам Бос да им даде срок да повишат нивото си - не виждам защо да не се възползват от този шанс.
Но за мен лично, като слушам как са смятани точките - наистина проблемът е слаба подготовка като цяло на кандидатурата - не само по езици. При положение че е изговорено хиляди пъти, че не се дават точки за стаж, когато си в майчинство - да си изненадан от това е несериозно.
Но пък ако успеят да измолят Мадам Бос да им даде срок да повишат нивото си - не виждам защо да не се възползват от този шанс.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Лесно е да се критикува когато вече си взел сертификат! Аз лично не се чуствам неподготвена. Документите ни бяха абсолютно изрядни. Дори подготвих такива, които не са задължителни - като Препоръки от работодатели, CV по квебетски образец (моя е грешката, че не ги показах, но така е защото очаквах да ме попитат) и обяви за работа.
Моя е грешката, че нямам TCFQ, бях планирала да го изкарам, но не очаквах да ме извикат толкова скоро.
За периода от 3 седмици от получаването на поканата до интервюто, смятам че съм се справила добре.
Съжалявам, в момента съм прекалено разтроена и не мисля адекватно. За да подам документи и да хвърля толкова усилия и пари, повярвайте не съм го направила с лека ръка. Още повече, че не съм учила преди това френски. Лесно е да говориш след като си завършил Езикова гимназия.
В момента не си спомням как съм изчислила точките преди 2 г. Това е, не може да си вадите изводи от това, че кандидатурата ни е слаба. Те са преценили щом са ни допуснали до интервю. Има хора и с по-ниско ниво на френски, дори и безработни към настоящия момент и минават. В повечето случаи зависи от знания, но и от голяма доза късмет.
Нямам нужда и от съжаление.
Имам нужда само от съвет какво да направя за да подобря шансовете си за успех.
Отново изчислих точките по теста валиден за 2011 г.(без да се надценявам, а напротив по най-песиместичен начин),
и установих, че имам 59 т. Колко е минимума - 63 нали? Следователно не ни достигат 4т., а може и 3 защото Мадам
каза, че причините за отказа са, френския на мъжът ми т.е. 1т. и това че не може да ми даде максимум точки за труд стаж - където съм сложила 6т. от max 8 т.е. минус 2т. От тук нататък аз трябва да реша какви възможности имам за да увелича с 4т. кандидатурата ни.
Напълно прави сте, като казвате, че това може да стане само с по-високо нивао на френски. Дефакто мога да изкарам интензивен курс B2 и след това да защитя това ниво на TCFQ. Така ще спечеля 4 т. Сега съм си сложила минимума 4т. за разбиране и 4т. за устно изразяване.
Моя е грешката, че нямам TCFQ, бях планирала да го изкарам, но не очаквах да ме извикат толкова скоро.
За периода от 3 седмици от получаването на поканата до интервюто, смятам че съм се справила добре.
Съжалявам, в момента съм прекалено разтроена и не мисля адекватно. За да подам документи и да хвърля толкова усилия и пари, повярвайте не съм го направила с лека ръка. Още повече, че не съм учила преди това френски. Лесно е да говориш след като си завършил Езикова гимназия.
В момента не си спомням как съм изчислила точките преди 2 г. Това е, не може да си вадите изводи от това, че кандидатурата ни е слаба. Те са преценили щом са ни допуснали до интервю. Има хора и с по-ниско ниво на френски, дори и безработни към настоящия момент и минават. В повечето случаи зависи от знания, но и от голяма доза късмет.
Нямам нужда и от съжаление.
Имам нужда само от съвет какво да направя за да подобря шансовете си за успех.
Отново изчислих точките по теста валиден за 2011 г.(без да се надценявам, а напротив по най-песиместичен начин),
и установих, че имам 59 т. Колко е минимума - 63 нали? Следователно не ни достигат 4т., а може и 3 защото Мадам
каза, че причините за отказа са, френския на мъжът ми т.е. 1т. и това че не може да ми даде максимум точки за труд стаж - където съм сложила 6т. от max 8 т.е. минус 2т. От тук нататък аз трябва да реша какви възможности имам за да увелича с 4т. кандидатурата ни.
Напълно прави сте, като казвате, че това може да стане само с по-високо нивао на френски. Дефакто мога да изкарам интензивен курс B2 и след това да защитя това ниво на TCFQ. Така ще спечеля 4 т. Сега съм си сложила минимума 4т. за разбиране и 4т. за устно изразяване.
Привет на всички. И днес има сертификати. Брат ми бяха на интервю от 13,30 и получиха. В статистиката са като bond007-второ семейство. По-късно ще се включат те самите и ще опишат подробности.
16.06.2011-Виена
14.02.2012-accusé
08.04.2013/13,30-интервю - изчакване
23.05.2014 - сертификати
11.06.2014 - Сидни, Нова Скотия, получени на 18.06.2014
09.09.2015г. - медицински изследвания
21.10.2015г. - получени визи
19.07.2016г. - полет за Монреал
14.02.2012-accusé
08.04.2013/13,30-интервю - изчакване
23.05.2014 - сертификати
11.06.2014 - Сидни, Нова Скотия, получени на 18.06.2014