Интервюто ни протече така, както го описват всички досега, без изненади, без провокации.
В Радисън има някакви ремонтни дейности по фасадата и докато чакахме пред залата се чуваше някакъв къртач или каквото и да е там. Мисля, че точно в този момент щях да се разрева.

След това започна да ме пита за това което съм работила и поиска справката от НАП. Тук малко се отплеснахме, докато обясня къде какво съм работила, къде на половин ден, къде на граждански договор, къде свободна професия... За едната ми работа преводачката сверяваше в трудовата книжка от кога до кога съм работила и подаде грешна инфо. Поправих я, казах че съм работила 5 месеца, а не повече от година. Тук малко сконфузно стана май

После ме пита знам ли английски. Попита ме какво съм правила вчера, имаме ли приятели в QC, кой е последният филм, който съм гледала и коя е последната книга, която съм чела.
След това ме попита защо искаме да имигрираме. После продължи с придружаващия. Къде и колко време е учил френски, въпроси за работата му и за детето. Поиска му само дипломата.
Пак се обърна към мен, какво възнамерявам да работя там, за ордера, какви са условията. Аз си бях направила едно портфолио, там си имах инфо за ордера, за приравняване на дипломата, обяви за работа. Консултирах го, докато говорих за професионалните ми планове.
Пита за жилището, как ще си намерим квартира.
Последно ме пита какви са първите неща, които ще направим, когато пристигнем. Не помня какъв точно беше въпроса, помня само, че говорих за NAS, медицински застраховки и карта за постоянно пребиваване.
Сигурно пропускам някои неща, но това беше в общи линии.
За Лора мога да кажа, че много мила и дружелюбна, няма грам канадски акцент, съобразява се с нивото на владеене на френски на събеседника си. Личи си професионализма й. Готина си е, хи-хи. Мъжът ми е много впечатлен, че е толкова млада, а в същото време вдъхва респект.
Мисля, че всички поканени на тази сесия са едни големи късметлии. Всички ще си тръгнат със сертификати, сигурна съм, стига да успеят да докажат нивото на френски, което са заявили в молбата.
Много дълго стана, който има нерви да ме чете.
Сега чак ми се избистри главата от виното. Благодаря на всички