Държавна работа .....!
-
Държавна работа .....!
Мъж отива да търси работа в Канадските пощи. Интервюиращият го пита:
– Алергичен ли сте към нещо?
Мъжът отговаря:
– Да, към кофеин. Не мога да пия кафе.
- Ок, били ли сте някога на военна служба?
- Да, бил съм на една мисия в Афганистан.
Интервюиращият казва:
– Това ще ви донесе 5 допълнителни точки към характеристиката. А имате ли някаква степен на инвалидност?
– Да. Избухна бомба близо до мен и изгубих двата си тестиса.
Интервюиращият прави гримаса и вписва: инвалидност, получена при служба на Родината! Това носи допълнителни бонус точки. Окей. Според регламента имате достатъчно точки, за да ви назнача още сега. Нормалното ни работно време е от 8 сутринта до 4 следобед. Можете да започнете утре в 10 часа и да си планирате нещата всеки ден да идвате в 10.
Мъжът озадачено го пита:
– Щом работното време е от 8 до 4, защо да идвам в 10?
- Това е държавна работа. - казва интервюиращият. - Първите два часа пием кафе и си чешем ташаците. Няма смисъл да идваш преди 10.
– Алергичен ли сте към нещо?
Мъжът отговаря:
– Да, към кофеин. Не мога да пия кафе.
- Ок, били ли сте някога на военна служба?
- Да, бил съм на една мисия в Афганистан.
Интервюиращият казва:
– Това ще ви донесе 5 допълнителни точки към характеристиката. А имате ли някаква степен на инвалидност?
– Да. Избухна бомба близо до мен и изгубих двата си тестиса.
Интервюиращият прави гримаса и вписва: инвалидност, получена при служба на Родината! Това носи допълнителни бонус точки. Окей. Според регламента имате достатъчно точки, за да ви назнача още сега. Нормалното ни работно време е от 8 сутринта до 4 следобед. Можете да започнете утре в 10 часа и да си планирате нещата всеки ден да идвате в 10.
Мъжът озадачено го пита:
– Щом работното време е от 8 до 4, защо да идвам в 10?
- Това е държавна работа. - казва интервюиращият. - Първите два часа пием кафе и си чешем ташаците. Няма смисъл да идваш преди 10.
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
- mortigur
- Обратна връзка:
Re: Държавна работа .....!
Вица е готин, и щеше да е смешно ако не беше жалко. Не знам дали навсякъде в Калгари е така но аз забелязвам определено забавяне на пратките ми през Канадски пощи в последно време.
Taxation is theft.
Моля, моля...........
В 3 часа следобед спрях непозволено и в 9 сутринта на следващия ден си получих писъмцето от ситито, донесено от канадските пощи
Като трябва да се прибират кинти са много бързи 
В 3 часа следобед спрях непозволено и в 9 сутринта на следващия ден си получих писъмцето от ситито, донесено от канадските пощи

- Bistra
- Напуснал форума
Подкрепям! И аз получих наскоро препоръчана картичка с колата, която се води на мое име, но съпругът кара.
Превишил скоростта и "Щтрак Марийка на портрет"!
Превишил скоростта и "Щтрак Марийка на портрет"!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Вднага се оспорва
Да докажат че ТИ си карала колата

- Bistra
- Напуснал форума
Няма значение кой я е карал, щом не съм я обявила за открадната. Собствеността в случая е формалност. В застрахователната полица сме вписани и двамата. Подобен е случаят и за другата, която аз вече 2 пъти блъскам, а се води на негово име.umeiko написа:Вднага се оспорва

П.П. При фотофиниш не отнемат точки. Само плащаш глоба.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Вицът е готин!
Та.. за държавната работа: като дойдох тук млад имигрант (и на години млад
) преподавателя в COFI-то ни каза: от държавна работа милионер няма да станеш, но пък ще живееш доста добре до пенсия (и след това).

Та.. за държавната работа: като дойдох тук млад имигрант (и на години млад

Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Off-topic сте.Bistra написа:Няма значение кой я е карал, щом не съм я обявила за открадната. Собствеността в случая е формалност. В застрахователната полица сме вписани и двамата. Подобен е случаят и за другата, която аз вече 2 пъти блъскам, а се води на негово име.umeiko написа:Вднага се оспорва
П.П. При фотофиниш не отнемат точки. Само плащаш глоба.
Но иначе си права за "снимките". Пък твоя като е джигит - ми ше си ги плащате. Явно сте паралии.

Bistra написа:която аз вече 2 пъти блъскам

Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
-
Добре ,че е майтапа че да си кажем истината...
Лично аз съм много доволен от Канадските пощи, имаше само една забавена пратка ,която се беше загубила по вина на служителя ,който ме обслужи.
Много по-недоволен съм от обслужването на някои от куриерите, заради които се наложи вече няколко пъти да ходя до офисите им за да си взема пратката.
Важното е,че всичко е добре,когато завърши добре
И така....
В една гора в Канада пристига нов дървар. Другите го гледат - дребен, хилав, чудели се какво да го правят, накрая му казали да събира клонките. Те секли, секли, отсекли две дървета и отишли да обядват, а новия го оставили да пази трупите. Връщат се след час и гледат - половината гора изсечена, новият седи запъхтян над последното дърво. Паднали им ченетата от учудване. - Егати!!! Откъде се появи ти бе, човек?!! - Ми от гората Сахара. - ??? Искаш да кажеш от пустинята Сахара? - Е да, сега вече е пустиня…

Лично аз съм много доволен от Канадските пощи, имаше само една забавена пратка ,която се беше загубила по вина на служителя ,който ме обслужи.
Много по-недоволен съм от обслужването на някои от куриерите, заради които се наложи вече няколко пъти да ходя до офисите им за да си взема пратката.
Важното е,че всичко е добре,когато завърши добре

И така....
В една гора в Канада пристига нов дървар. Другите го гледат - дребен, хилав, чудели се какво да го правят, накрая му казали да събира клонките. Те секли, секли, отсекли две дървета и отишли да обядват, а новия го оставили да пази трупите. Връщат се след час и гледат - половината гора изсечена, новият седи запъхтян над последното дърво. Паднали им ченетата от учудване. - Егати!!! Откъде се появи ти бе, човек?!! - Ми от гората Сахара. - ??? Искаш да кажеш от пустинята Сахара? - Е да, сега вече е пустиня…
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.