Държавна работа .....!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
малката Мечка

Държавна работа .....!

Мнение от малката Мечка »

Мъж отива да търси работа в Канадските пощи. Интервюиращият го пита:
– Алергичен ли сте към нещо?
Мъжът отговаря:
– Да, към кофеин. Не мога да пия кафе.
- Ок, били ли сте някога на военна служба?
- Да, бил съм на една мисия в Афганистан.
Интервюиращият казва:
– Това ще ви донесе 5 допълнителни точки към характеристиката. А имате ли някаква степен на инвалидност?
– Да. Избухна бомба близо до мен и изгубих двата си тестиса.
Интервюиращият прави гримаса и вписва: инвалидност, получена при служба на Родината! Това носи допълнителни бонус точки. Окей. Според регламента имате достатъчно точки, за да ви назнача още сега. Нормалното ни работно време е от 8 сутринта до 4 следобед. Можете да започнете утре в 10 часа и да си планирате нещата всеки ден да идвате в 10.
Мъжът озадачено го пита:
– Щом работното време е от 8 до 4, защо да идвам в 10?
- Това е държавна работа. - казва интервюиращият. - Първите два часа пием кафе и си чешем ташаците. Няма смисъл да идваш преди 10.
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Re: Държавна работа .....!

Мнение от mortigur »

Вица е готин, и щеше да е смешно ако не беше жалко. Не знам дали навсякъде в Калгари е така но аз забелязвам определено забавяне на пратките ми през Канадски пощи в последно време.
Taxation is theft.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Моля, моля...........
В 3 часа следобед спрях непозволено и в 9 сутринта на следващия ден си получих писъмцето от ситито, донесено от канадските пощи :D Като трябва да се прибират кинти са много бързи :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Подкрепям! И аз получих наскоро препоръчана картичка с колата, която се води на мое име, но съпругът кара.
Превишил скоростта и "Щтрак Марийка на портрет"! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
umeiko

Мнение от umeiko »

Вднага се оспорва
Да докажат че ТИ си карала колата :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

umeiko написа:Вднага се оспорва
Няма значение кой я е карал, щом не съм я обявила за открадната. Собствеността в случая е формалност. В застрахователната полица сме вписани и двамата. Подобен е случаят и за другата, която аз вече 2 пъти блъскам, а се води на негово име. :lol:
П.П. При фотофиниш не отнемат точки. Само плащаш глоба. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Вицът е готин! :rofl:
Та.. за държавната работа: като дойдох тук млад имигрант (и на години млад :lol: ) преподавателя в COFI-то ни каза: от държавна работа милионер няма да станеш, но пък ще живееш доста добре до пенсия (и след това).
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Bistra написа:
umeiko написа:Вднага се оспорва
Няма значение кой я е карал, щом не съм я обявила за открадната. Собствеността в случая е формалност. В застрахователната полица сме вписани и двамата. Подобен е случаят и за другата, която аз вече 2 пъти блъскам, а се води на негово име. :lol:
П.П. При фотофиниш не отнемат точки. Само плащаш глоба. :)
Off-topic сте.
Но иначе си права за "снимките". Пък твоя като е джигит - ми ше си ги плащате. Явно сте паралии. :lol:
Bistra написа:която аз вече 2 пъти блъскам
:crazy:
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

Добре ,че е майтапа че да си кажем истината... :wasntme:

Лично аз съм много доволен от Канадските пощи, имаше само една забавена пратка ,която се беше загубила по вина на служителя ,който ме обслужи.

Много по-недоволен съм от обслужването на някои от куриерите, заради които се наложи вече няколко пъти да ходя до офисите им за да си взема пратката.

Важното е,че всичко е добре,когато завърши добре :y:

И така....

В една гора в Канада пристига нов дървар. Другите го гледат - дребен, хилав, чудели се какво да го правят, накрая му казали да събира клонките. Те секли, секли, отсекли две дървета и отишли да обядват, а новия го оставили да пази трупите. Връщат се след час и гледат - половината гора изсечена, новият седи запъхтян над последното дърво. Паднали им ченетата от учудване. - Егати!!! Откъде се появи ти бе, човек?!! - Ми от гората Сахара. - ??? Искаш да кажеш от пустинята Сахара? - Е да, сега вече е пустиня…
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Публикувай отговор