Няколко въпроса относно имиграционните програми.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
grisha_zdravkov

Няколко въпроса относно имиграционните програми.

Мнение от grisha_zdravkov »

Здравейте пиша тази тема , защото отдавна си мислих за имиграция в Канада тази година завърших бакалавърската ми степен и вече съм решил да насоча усилията си към някоя от програмите. Първият ми въпрос е дали мога само да подам документи за имиграционна програма (защото доста разглеждах форума преди да напиша тази тема и видях , че повечето хора заминават със семейства или по двойки , а аз искам да кандидатствам сам). Другият ми въпрос е с какво е толкова по-различна федералната програма от тази на Квебек , видях ,че за нея се изисквали повече финансови средства(федерална) , а за Квебек по-малко , но се изисква и френски език , ако може някой на кратко да ми нахвърли разликите , за да мога да преценя коя програма е за мен.
Благодаря предварително и
Поздрави!
Nothing great ever comes without a sacrifice !
Аватар
Koko

Re: Няколко въпроса относно имиграционните програми.

Мнение от Koko »

grisha_zdravkov написа:Здравейте пиша тази тема , защото отдавна си мислих за имиграция в Канада тази година завърших бакалавърската ми степен и вече съм решил да насоча усилията си към някоя от програмите. Първият ми въпрос е дали мога само да подам документи за имиграционна програма (защото доста разглеждах форума преди да напиша тази тема и видях , че повечето хора заминават със семейства или по двойки , а аз искам да кандидатствам сам). Другият ми въпрос е с какво е толкова по-различна федералната програма от тази на Квебек , видях ,че за нея се изисквали повече финансови средства(федерална) , а за Квебек по-малко , но се изисква и френски език , ако може някой на кратко да ми нахвърли разликите , за да мога да преценя коя програма е за мен.
Благодаря предварително и
Поздрави!
Няма никакъв проблем да кандидатстваш сам, стига да отговаряш на условията по съответната процедура.
И по двете основни процедури – Федералната и за провинция Квебек – основните критерии са: образование, трудов стаж, език и възраст и адаптивност, виж официалния сайт за повече подробности. По федералната обаче изискванията като цяло са по-високи и по-трудно се покриват, като се започне с това че бе въведен лист с търсени професии и ако професията ти не попада в този лист, няма смисъл да се кандидатства по тази процедура. Ако пък професията ти попада в търсените, то трябва да имаш предвид че за всяка професия в листа има определени квоти и когато квотата за периода се изчерпа – престават да приемат документи за тази професия. Друга разлика между двете процедури е че по федералната езиковите знания се доказват само със сертификат (като по нея може да се кандидатства с който и да е от двата официални езика) и няма интервю, докато за Квебек все още има интервюта и от кандидата се изисква да знае добре френски. Като цяло и по двете процедури изискванията за знания на език бяха завишени в последните години и това предполага да имаш наистина високо езиково ниво.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
grisha_zdravkov

Re: Няколко въпроса относно имиграционните програми.

Мнение от grisha_zdravkov »

Благодаря много за бързия отговор , значи ще почна да залягам над френския , а за адаптацията не мисля ,че ще имам проблем бях за 6 месеца в щатите и се оправих доста бързо.
Nothing great ever comes without a sacrifice !
Публикувай отговор