Търся френско-български речник
Търся френско-български речник
Здравейте, от няколко дни се опитвам безуспешно да открия френско-български речник (хартиен) за големия ми син. Обиколих няколко книжарници в Монреал/Южния бряг, навсякъде в номенклатурата си имат едно такова заглавие (прав и обратен речник в едно издание), но го нямат налично. Моля за насока къде мога да намеря. Съгласен съм също да купя втора ръка.
март 2011 - DCS Виена
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
ноември 2012 - документи Нова Скотия
февруари 2013 - мед. изследвания
август 2013 - покана за визи
полет - 25.09.2013
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
полет - 25.09.2013
Re: Търся френско-български речник
Не знам дали е вариант при теб, но ако сина ти има смартфон, има електронни речници, така ще е с него навсякъдеbrigo написа:Здравейте, от няколко дни се опитвам безуспешно да открия френско-български речник (хартиен) за големия ми син. Обиколих няколко книжарници в Монреал/Южния бряг, навсякъде в номенклатурата си имат едно такова заглавие (прав и обратен речник в едно издание), но го нямат налично. Моля за насока къде мога да намеря. Съгласен съм също да купя втора ръка.

някакъв Андроид ще свърши работа
http://www.futureshop.ca/en-CA/product/ ... a27d15en02
4" за 70$
Ако не ти е спешно на 4 ноември съм в Канада и мога да ти пратя моите по пощата. Ще отнеме сигурно още 1 седмица да стигнат, но е вариант. Пиши ми на лични ако ти върши работа, Иво
- Independent
Аз имах две копия от старото издание на БАН (един огромен). Ще проверя дали не са се затрили при преместването и ще пиша пак.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Mark_2013 написа: ...
Не знам дали е вариант при теб, но ако сина ти има смартфон, има електронни речници, така ще е с него навсякъде
...

Малко е встрани от темата но ... само да допълня Mark. Другите предимства на учене на френски със смартфон са:
1. Лесно и бързо търсене на думите >> удобно е да се ползва по време на уроците по френски.
2. Има произношение на думите.
3. Някои речници като този на Pons имат и спрежения на глаголите.
4. Допълнително има един куп спрегачки на глаголи като Le Conjugueur на Le Figaro.
5. Има доста добри приложения за учене на френски като тези на Bussu.
6. Може да си качиш на смартфона граматики и книги.
Приложенията са налични за iOS и Андроид. Не знам дали са налични за Win и BB10.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Смартфонът е най-практичният и удобен вариант, но ни е неприемлив в момента от финнсова гледна точка. Тук сме от 3 седмици и имахме доста разходи по установяването и разходи за смартфон и месечн абонамент за 13 годишен тийнейджър ще ни дойдат в повече. Засега ще заложим на традиционния вариант.
март 2011 - DCS Виена
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
полет - 25.09.2013
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
полет - 25.09.2013
Само да уточня, че не е необходимо да сключвате договор или да имате активен акаунт за да ползвате телефона и програмите му (андроид)brigo написа:Смартфонът е най-практичният и удобен вариант, но ни е неприемлив в момента от финнсова гледна точка. Тук сме от 3 седмици и имахме доста разходи по установяването и разходи за смартфон и месечн абонамент за 13 годишен тийнейджър ще ни дойдат в повече. Засега ще заложим на традиционния вариант.
Един 7" таблет ще свърши добра работа също.
Това беше само доуточняване, ясно ми е,че в началото разходите са повече а и хартиения вариант си има предимствата за някой хора.
Благодая на всички за включването. Намерих речник.
март 2011 - DCS Виена
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
полет - 25.09.2013
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
полет - 25.09.2013
Правилно! А и е по-добре да се научи да борави с традиционния речник. Аз лично поръчвам от ХЕЛИКОН. Пратките идват много бързо или поне при мен не са се бавили!brigo написа:Смартфонът е най-практичният и удобен вариант, но ни е неприемлив в момента от финнсова гледна точка. Тук сме от 3 седмици и имахме доста разходи по установяването и разходи за смартфон и месечн абонамент за 13 годишен тийнейджър ще ни дойдат в повече. Засега ще заложим на традиционния вариант.
Бриго, пиши как се справи, че и на нас ни трябва. В момента разглеждам онлайн книжарницата на "Хеликон" и има добри варианти, но ще отнеме време. Ако съществува по- скорострелно решение, ще се радвам да го науча. Поздрави!!!
http://www.librairiemichelfortin.com/fr/"
Речникът е много миниатюрен (джобен формат), но все пак върши работа. Струва към 18 долара. Обади се да питаш дали имат, че на рафта нямаше други.
Речникът е много миниатюрен (джобен формат), но все пак върши работа. Струва към 18 долара. Обади се да питаш дали имат, че на рафта нямаше други.
март 2011 - DCS Виена
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
полет - 25.09.2013
ноември 2011 - акюзе
октомври 2012 - интервю
полет - 25.09.2013
Много благодаря! И за нас се наери речник- разликата е, че е доста големичък за ученическа раница