7George написа:Имаш право да не пишеш от службата. Даже ми се вижда неморално да афишираш, че крадеш работно време за развлечение.
Имам право да правя каквото си поискам, без да давам обяснения на такива "моралисти" като теб, щото съм 300 пъти по-морална от тях. Какво ще направиш? Ще ме обадиш на Моля Другарката ли? Ай, сиктер!
Иначе си прав за забавлението. Кирилизаторът ми беше нужен за да си поръчам книга.
myhata II написа:Малии,изядоха те с парцалите,е така ще е като казваш че си изяла банана барабар със сметаната !
Ти ако знаеш на банана колко му е хубаво като го ям, малиий! Аре стига, че ще спиш довечера отвънка, заради непланувани претензии към жената. Ще я налегне носталгията да си ходи в Бългерията.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
mortigur написа:Срещу депресията само hiking с авери. Друг лек няма поздрави ....
Не си прав - и друг лек има - biking с авери (демек с колелата) - няма нищо по-яко да се развъртиш из града (или извън него), особено след като напънеш някое нанагорнище, след това да вдигнеш малко скорост и да усещаш вятъра как ти брули лицето на 40-50км/ч преди да се принудиш да спреш на светофара. Макар че аз заради бебе сега не си доспивам и съответно много рядко карам, обикновено на къси дистанции и сам.
Аз много рядко чета този форум и тази тема съм я пропуснал, сега отделих време да прочета повечето мнения тук.
Знам как се чувстваш и какво ти е, просто защото и аз минах по подобен път, само дето в Канада дойдох женен и не съм бил сам. Моя основен проблем са парите - няма пари и ми е много зле. Имаше и други кусури. Преди да дойда в Канада бях в един леко-атлетичен отбор (в София) и макар и аматьорски но тренирах да мога да тичам полу-маратон (така и не успях, но бях стигнал до макс 17км за 2 часа нон-стоп с включени хълмове в трасето). Участвах в последните 2 маратона на София в 8-10км дистанциите и някои други къси състезания. Сега съм наддал доста, но не е лесно да се съвземеш - знам.
Хобито помага, но не е решение. Решението е да намериш точно кое е твоя проблем и точно това да го оправиш. Инак е все едно да си свалиш температурата с Аспирин и пак да вдигнеш и пак да свалиш, без да съобразяваш че ти трябва анти-биотик защото си прихванала вирус.
Иначе мен лично няколко неща най-много ми действат - цял ден на слънце в слънчев ден в някой парк далеч от центъра за да е тихо, ако може и да съм с колелото да съм навъртял приятен километраж преди това и да покарам с над 40км/ч по няколко хълма на долу. Вечерта да мина през някой парк по тъмно с колелото да дебна ракуни (не знам защо но тия животинчета много обичам да ги гледам как щъкат, особено ми е смешно като ги черпиш фъстъци как мляскат и се чува до другата улица). После в нас се паркирам да гледам някой свестен филм или поне нещо занимателно. Тия три неща.
В тая връзка, ако не си гледала, вземи гледай "Зорба Гъркът", а ако го намериш - прочети го. На средата на книгата съм и е жестока, вече ми е любимата книга, а филма е шедьовър (има го на блу-рей в HMV). По-добра проповед на това как трябва да се живее няма никъде.
И така. Не съм от Монреал, иначе бих оставил координати и аз. Но това е което бих ти казал. И не разчитай на това какво ти казват лекарите - дори за диагнозата. Ти си това което сама поискаш да бъдеш, а не това което някой те определя. И не взимай каквото ти предписват. Ако искаш да вземеш нещо, по-добре дръпни една трева и иди на дискотека - действа в пъти по-добре (особено ако отидеш на електронно).
mortigur написа:Срещу депресията само hiking с авери. Друг лек няма поздрави ....
Не си прав - и друг лек има - biking с авери (демек с колелата) - няма нищо по-яко да се развъртиш из града (или извън него), особено след като напънеш някое нанагорнище, след това да вдигнеш малко скорост и да усещаш вятъра как ти брули лицето на 40-50км/ч преди да се принудиш да спреш на светофара. Макар че аз заради бебе сега не си доспивам и съответно много рядко карам, обикновено на къси дистанции и сам.
За тия, които не могат да карат колелета, добър вариант е и карането на ролери. Аз лично обожовам да си пусна Бон Джоуви до дупка и да карам до отмаляване.
AsicsFan написа:Хобито помага, но не е решение. Решението е да намериш точно кое е твоя проблем и точно това да го оправиш. Инак е все едно да си свалиш температурата с Аспирин и пак да вдигнеш и пак да свалиш, без да съобразяваш че ти трябва анти-биотик защото си прихванала вирус.
Антибиотиците лекуват бактериални инфекции, не вирусни. Ако взимаш антибиотици без причина, можеш да си докараш някоя супер инфекция, срещу която куршуми няма излети.
AsicsFan написа:И така. Не съм от Монреал, иначе бих оставил координати и аз. Но това е което бих ти казал. И не разчитай на това какво ти казват лекарите - дори за диагнозата. Ти си това което сама поискаш да бъдеш, а не това което някой те определя. И не взимай каквото ти предписват. Ако искаш да вземеш нещо, по-добре дръпни една трева и иди на дискотека - действа в пъти по-добре (особено ако отидеш на електронно).
Много опасен съвет. Аз съм на мнение, че лекарите затова са лекари - щото са учили сто години. Затова не им се мешам. Правя си самостоятелен рисърч в интернет, задавам въпроси. В крайни случаи съм търсила и второ мнение, но в крайна сметка се доверявам на преценката на специалиста.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
И не разчитай на това какво ти казват лекарите - дори за диагнозата. Ти си това което сама поискаш да бъдеш, а не това което някой те определя. И не взимай каквото ти предписват. Ако искаш да вземеш нещо, по-добре дръпни една трева и иди на дискотека - действа в пъти по-добре (особено ако отидеш на електронно).
изобщо не подценявай възможностите на традиционната и особенно на не традиционната медицина като възможност за лвчение и профилактика на различни невралгични разстройства.
например коженият доктор с три букви лекува от хронично главоболие до депресия и всякакви други психологични дисконфорти.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Independent написа:
Много опасен съвет. Аз съм на мнение, че лекарите затова са лекари - щото са учили сто години. Затова не им се мешам. Правя си самостоятелен рисърч в интернет, задавам въпроси. В крайни случаи съм търсила и второ мнение, но в крайна сметка се доверявам на преценката на специалиста.
Ти пък, какво ти разбират лекарите ? Виж вече 8 страници курсове по самолечение, начело с батката отгоре
Това лекарите са продажно племе: все гледат да ти предпишят някой антибиотик, когато имаш грип, за да "гепят" комисионната от производителя. Друго си е краката в топла вода, една глава чесън и една бутилка за разтривка, вътрешна имам предвид.
Като бях малък имае един лозунг срещу пиенето: "от пияния и лудият бяга" Е като гледам тази тема все си мисля, че можем да я модифицираме някакси, ако заместим "пояния" с нещо по-подходящо........
ама за какво самолечение става дума.нали това казвам,че си трябва намеса на квалифициран лечител,като в случая с това заболяване на пациентката най добро лечение би приложил коженият доктор с трите букви.тука самолечение с разни пластмасови играчки на батерии едва ли би свършило качественно работата.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Bistra написа:
Имаше една подобна, дето на един му търсеха булка.
Благодарение на темата той вече не е сам и е сгоден. Това е един от малкото примери за подкрепа и реален резултат.
Проблемът не е в изречението, а в имотиконата. Но може би аз не съм прав. Приемам че има хора, при които кръгът започва с кредитната карта и завършва с дебитната карта. Всичко встрани от това е излишна информация. Винаги когато те чета си правя асоциация с метрото, толкова много хора и толкова много самота събрана в няколко вагона.
Аз обичам да съм сама. Не ме мисли ти мен! Жалкото е, че много рядко ми се отдава. Знаеш, като те завърти животът...да намериш своето кътче, необезпокояван от никого.
Радвам се за момчето. Съпругът ми веднъж го беше срещнал очи в очи и сподели, че е меко казано "досаден"
Ама какво ли разбира той?!...Кажи му "мъж" и не го обиждай повече!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Bistra написа: Съпругът ми веднъж го беше срещнал очи в очи и сподели, че е меко казано "досаден"
Ама какво ли разбира той?!...Кажи му "мъж" и не го обиждай повече!
Добре започна, но защо трябваше да си показваш бельото?
Нали се договорихме, че оценките се дават само вътре в семейството.
Пак развали всичко. Ако самотата ме обърка и случайно ме запознае с някой мъж, задължително ще се обърна към Щерьо за съвет.
Айде сега бельото ми било виновно! Какво му е на бельото ми? То е само провокация. Не можеш да надскочиш дребнавостта и еснафщината, май?
И между другото...Той не се казва Щерю. Има си много хубаво име и въбще не би те допуснал до себе си за съвет.
Bistra написа:Айде сега бельото ми било виновно! Какво му е на бельото ми? То е само провокация. Не можеш да надскочиш дребнавостта и еснафщината, май?
И между другото...Той не се казва Щерю. Има си много хубаво име и въбще не би те допуснал до себе си за съвет.
Това е да си "класа". Какво разбираме ние обикновенните хора?
За момент помислих, че може да бъда от избраните и да мина на пряко през Щерьо, но ще ми се наложи да мина през тръните.
Прости ми дързостта.
Хубав ден.