Оптикс е много близко до моите виждания за нещата. Ние като търсихме жилище позвахме една позната сръбкиня , не особено отракана като агент. Въобще не ни е натискла,а бая обикаляхме. Наистина ти става в един момент боза в главата и е добре да имаш снимки и видео, ние си снимахме филмчета. Аз имах два избрани района и тя ми даваше информацията за всички жилища попадащи в рамките на цената ,която си бяхме решили. Ние с мъжа ми първо минавахме с колата през съответното място и ако не ми хареса обстановката отвън, въобще и не си губех времето да го гледам отвътре. Така за една вечер с колата може да прегледаш поне 4-5 жилища. Мъжът ми беше склонен на купи кавото и да е само да спрем да обикаляме, ама аз не съм така. След това за цената аз не бях чак толкова склонна да спора, там мъжа ми се развихри

Агентка на продавачите ги натисна доста , направо беше на наша страна,а не на страната на клиентите си.
Сега гледам, обаче предлагането е направо нищожно сравнено с преди,а цените са двойни.
За мен агента се явява нещо като секретарка, коята да ми организира срещите, аз друга полза от него не виждам. На мен лично не може да ми покаже нещо, което аз да не мога сама да намеря.
В Квебек има duproprio.com Но както се спомена по нагоре, там цените са дори по високи отколкот с агент и собствениците не са склонни да намалят.