медицинска застраховка
-
медицинска застраховка
Здравейте
Предстой ми да замина с работна виза за Реджайна 02.10.2013г. Моля Ви да ми да дете съвет колко би ми струвала медицинска застраховка за 100 дни направена в Канада. Имам приятел които ми предложи застраховка в ДЗИ за сума 30 000 евро за 100 дни
цената е 260 лева.
Предварително Ви благодаря
Предстой ми да замина с работна виза за Реджайна 02.10.2013г. Моля Ви да ми да дете съвет колко би ми струвала медицинска застраховка за 100 дни направена в Канада. Имам приятел които ми предложи застраховка в ДЗИ за сума 30 000 евро за 100 дни
цената е 260 лева.
- optics
- Модератор
Re: медицинска застраховка
Не мога да ти отговоря с число, щото никога не съм се интересувал, но от което съм - българска застраховка излиза по-евтино.
Като ни гостуват баби, винаги с българска ги застраховаме. Не мога да сравня с твоята, защото не сме застраховали за 100 дни и защото си (предполагам
) на друга възраст.
Като ни гостуват баби, винаги с българска ги застраховаме. Не мога да сравня с твоята, защото не сме застраховали за 100 дни и защото си (предполагам

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
-
Много Ви благодаря за отговора
На 35г.съм.
Сетих се за още един въпрос. Имам шофьорска книжка от САЩ от Аризона изтекла е 2007 . Ще ми помогне когато реша да си извадя Канадска и дали има смисъл да я показвам при положение че е изтекла. Прочетох че с БГ книжка мога да карам 3 месеца.
На 35г.съм.
Сетих се за още един въпрос. Имам шофьорска книжка от САЩ от Аризона изтекла е 2007 . Ще ми помогне когато реша да си извадя Канадска и дали има смисъл да я показвам при положение че е изтекла. Прочетох че с БГ книжка мога да карам 3 месеца.
http://www.sgi.sk.ca/individuals/licens ... ments.html"
Ето от тук ще разбереш всичко необходимо. Много ме съмнява, че изтекла пореди повече от 5 години книжка би ти свършила някаква работа. Но нищо не губиш да ги питаш....
Ето от тук ще разбереш всичко необходимо. Много ме съмнява, че изтекла пореди повече от 5 години книжка би ти свършила някаква работа. Но нищо не губиш да ги питаш....
- roumensp
Ако книжката беше валидна, директно се заменя за канадска. Изтекла няма да ти послужи за нищо.
Ето ти пример за временна застраховка в Канада:
http://www.visitorsinsurance.ca/?gclid= ... tAodejMAmA"
Това е за посетители, за нови имигранти и такива с работни визи може да правят отстъпка (на края има телефон и не е зле да се пита).
Ето ти пример за временна застраховка в Канада:
http://www.visitorsinsurance.ca/?gclid= ... tAodejMAmA"
Това е за посетители, за нови имигранти и такива с работни визи може да правят отстъпка (на края има телефон и не е зле да се пита).
Последно промяна от roumensp на Нед Сеп 22, 2013 7:26 pm, променено общо 1 път.
roumensp написа:Ако книжката беше валидна, директно се заменя за канадска. Изтекла няма да ти послужи за нищо.
Не е точно така - когато аз преди 5 и нещо години си замених щатската за канадска (BC!), можеше да се замени с изтекла до не повече от 4 години. Сега не знам как е, но се съмнявам да стане с книжка изтекла 2007.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- roumensp
Може и да си прав за 4-те години, забравил съм вече, но неговата си е доста архивна ....
Това, което помня е, че книжка от WA може да се поднови 5 г. след изтичане, после - изпит наново.
Това, което помня е, че книжка от WA може да се поднови 5 г. след изтичане, после - изпит наново.
В момента тъст ми ни е на гости, и е с травъл иншурънс от ДЗИ. Покритието е същото - до 30 000 евро, обаче се отнася само за спешни случаи. Трябва тоят приятел да ти обясни много добре условията. При събитие трябва да се обадиш на определен телефон, който е в Германия, явно ДЗИ там си презастраховат застраховките.PHOENIX ARIZONA написа:Здравейте
цената е 260 лева.
Ние водихме тъст ми на спешен кабинет, прегледа струваше 880$, но кога и дали ДЗИ ще възстановят сумата, ние не знаем.
Така че - Да, застраховка, правена в България е по-евтина. Не знам обаче как ти би могъл да си вземеш парите от Бг компания, при положение, че си в Риджайна. Уточни ги тези неща с твоя приятел.
-
много Ви благодаря
Ще си направа от България. Поздрави Дяко
Я по-добре някой дето е ползвал медицински услуги тук с бг застраховка да каже, взел ли си е после парите обратно или българските застраховки са по-евтини, само дето гориш с тях.PHOENIX ARIZONA написа:много Ви благодаря
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аз съм правил застраховка с ДЗИ за нашите през 2007. Майка ми ползва лекар за стотина кинта и когато се прибра в БГ си получи обратно парите. Аз съм ползвал лично през 2004 за първите 3 месеца при имигрирането, пак българска компания и като махнеш някакви 50 или 100 кинта, колкот беше моято част те си платиха всичко останало директно на болницата.
Ако обаче отивам да работя някъде мисля, че бих си взел местна застраховка.....
Ако обаче отивам да работя някъде мисля, че бих си взел местна застраховка.....
Като се прибере тъст ми в България, ще стане ясноПавел написа:Я по-добре някой дето е ползвал медицински услуги тук с бг застраховка да каже, взел ли си е после парите обратно или българските застраховки са по-евтини, само дето гориш с тях.PHOENIX ARIZONA написа:много Ви благодаря

-
Благодаря Ви за отговорите
Направих си с ДЗИ . Моя приятел ми каза че всичко ще бъде наред и да не се притеснявам.
Ето това е фирмата в Германия която е партньор на ДЗИ
http://www.axa-assistance.de/index.html"
Поздрави
Дяко
Направих си с ДЗИ . Моя приятел ми каза че всичко ще бъде наред и да не се притеснявам.
Ето това е фирмата в Германия която е партньор на ДЗИ
http://www.axa-assistance.de/index.html"
Поздрави
Дяко