Има ли развитие на зелени технологии в Канада?
Re: Има ли развитие на зелени технологии в Канада?
amigo7674, работата е там, че в Канада хората по-скоро се наслаждават на глобалното затопляне. Още повече, че на местна почва то се появява само два-три месеца в годината. В Кипър ситуацията е малко по-различна.
Общо взето никой не е против по принцип срещу слънчеви, вятърни, или водни източници на енергия. Интересното е че най-пламенните им противници са разни екологични организации - вятърните мелници трепят птиците, язовирите пречат на рибата...
Проблемът е в това как се налагат слънчевите инсталации - с цената на огромно субсидиране.
Ето още нещо интересно по темата.
Общо взето никой не е против по принцип срещу слънчеви, вятърни, или водни източници на енергия. Интересното е че най-пламенните им противници са разни екологични организации - вятърните мелници трепят птиците, язовирите пречат на рибата...
Проблемът е в това как се налагат слънчевите инсталации - с цената на огромно субсидиране.
Ето още нещо интересно по темата.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Просто четох за Кипър и затова дадох пример с тях.
Това важи за много други държави.
Ами ако няма субсидиране на ВЕИ,няма да ги има.
Ти,ако мислиш,че за атомните централи няма субсидиране,значи няма за какво да говорим.
Ти,ако мислиш,че за атомните централи няма субсидиране,значи няма за какво да говорим.

Въпросът е колко и как се субсидира.amigo7674 написа:Просто четох за Кипър и затова дадох пример с тях.
Прочети статията в Шпигел - тя показва, че има различни начини да се направи и сравняват Германия и Швеция. В германския вариант, процентър на слънчева и вятърна енергия нараства, цените на тока нарастват още повече и като капак на всичко нарасват и емисиите на въглероден окис.
Има една дума - баланс - на която трябва да се набляга. Всякакви анатеми и залитания, особено с политически мотиви, обикновено не завършват добре.
Между другото, тези дни Вояджър излезе извън слънчевата система. За да функционира използва енергия от адското творение плутоний.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- mortigur
- Обратна връзка:
Sorry за wOrming-a моя грешка бързах за среща.
Ако смяташ че някой от някакъв лош астроном е опровергал Daily Mail, то най добре е да се изчака пълния доклад на IPСC. Все пак възоснова на техния доклад до колкото ми е известно ще бъдат изградени следващите договорености за таксите за емисии.Independent написа: Ако си говорим за глобалното затопляне, Phil Plait (aka the Bad Astronomer), точно преди няколко дни направи на пух и прах твърденията в Мейл:
Taxation is theft.
Точно там му е мястото на плутония - извън слънчевата система.speedy написа:Въпросът е колко и как се субсидира.amigo7674 написа:Просто четох за Кипър и затова дадох пример с тях.
Прочети статията в Шпигел - тя показва, че има различни начини да се направи и сравняват Германия и Швеция. В германския вариант, процентър на слънчева и вятърна енергия нараства, цените на тока нарастват още повече и като капак на всичко нарасват и емисиите на въглероден окис.
Има една дума - баланс - на която трябва да се набляга. Всякакви анатеми и залитания, особено с политически мотиви, обикновено не завършват добре.
Между другото, тези дни Вояджър излезе извън слънчевата система. За да функционира използва енергия от адското творение плутоний.

А в Германия цената на тока пада(всъщност цената на конвенционалната енергия се вдига,но свалиха цените на ВЕИ),защото пазара им се наводни с перки и солари и вече продават зелен ток на цената на атомния,цената на който от своя страна само може (и ) се покачва.
Не случайно немците се ориентираха първи в Европа към възобновяемите източници,защото видяха големия потенциал...и на пазара също.
- mortigur
- Обратна връзка:
Викаш цената на тока пада, а тя всъщност се вдига? Нещо май си говориш само колкото да не заспиш. Аз спирам да се занимавам с тебе времето ми е по ценно.amigo7674 написа: А в Германия цената на тока пада(всъщност цената на конвенционалната енергия се вдига,но свалиха цените на ВЕИ),защото пазара им се наводни с перки и солари и вече продават зелен ток на цената на атомния,цената на който от своя страна само може (и ) се покачва.

Taxation is theft.

Изобщо не четеш какво пише.
Въпроса беше дали "зеления"ток е скъп или не.
И аз се опитах да покажа какво стана в Германия,защото там от 20г строят ВЕИ съоръжения и вече производството е толкова много,че продават този т.н. "зелен"ток на цената на тока от атомните централи - това имах в предвид,че цената на тока пада.
И този процент ще е все повече за сметка на зелените енергии.
"Германия с четворен енергиен излишък през последните две години
от GreenTech.bg на 10/04/2013
За страна, която постепенно прекратява използването на ядрени централи, може да се очаква спад в производството на енергия. Но Германия опровергава този модел. Енергийните добиви на страната са се увеличили четворно между 2011 и 2012. Водещата икономика в Европа от години се мъчи да постигне „зелена“ енергийна революция и се превърна в един от най-големите пазари за соларни фотоволтаични системи, където подкрепата за възобновяемите енергийни източници се субсидира от данъкоплатците.
Немската Федерална статистическа служба отчете излишък от 22,8 млрд. киловатчаса през последните две години. Правителството си е поставило за цел да генерира 80 процента от електроенергията си от зелени технологии до 2050 г., загърбвайки стария модел на работа с изкопаеми горива. Холандия, Австрия и Швейцария са основните потребители на излишната енергия на Германия.
Макар че 46% от енергията в Германия все още идва от въглища, възобновяемите източници постепенно отхапват все по-голям дял от ролята на най-големия си съперник – изкопаемите горива. През 2012 г. близо 22 на сто от електроенергията на страната идва от възобновяеми енергийни източници, много от които са частна собственост. Според Ройтерс, частни лица „държат“ 40 на сто от пазара на възобновяема енергия – една тенденция, която започва да засяга дела на електроенергийните компании в страната. От всичките 71 гигавата инсталирани ВЕИ миналата година четирите най-големи ютилити компании държат едва 7 на сто.
Въпреки ерозията на традиционния модел на комунални услуги в Германия, енергийният излишък на страната е доказателство, че стремежът към чиста енергия може да осигурява достатъчно електричество не само за задоволяване на енергийните потребности на страната, но и за износ. Държавните субсидии продължават да правят възобновяемите енергийни технологии по-евтини, което им позволява да вървят по пътя към достигане на критична маса и да предизвикват намаление на цените на дребно за физически лица, които се надяват да инсталират свои собствени системи." - как е?!

А ти си ми дал таблица с цени на вътрешния пазар,които показват колко плаща населението.

Това са две различни неща...защото и тока от АЕЦ Козлодуй е 4.5 ст на квтч,но хората го плащат на 21ст .
Цената на тока от ВЕИ в България също пада,за соларите специално беше около 80ст/квтч преди няколко години,но сега е 27ст/квтч.
Аргумента - наводняване на пазара.
Хайде сега да видим,ако направим още една АЕЦ в България,цената на "атомния"ток в каква посока ще тръгне?
Обзалагам се с всеки,че колкото и атомни централи да се построят,цената на тока от тях само ще върви нагоре с времето!Винаги!
А при зелените технологии е обратното!Винаги!

Аз не знам какво и от къде пада в Германия, но цена от 0.268, най-вероятно евро цента, не знам от къде е падала. Ако така погледнем на нещата в Канада и България цената на тока направо лети надолу при средни стойности от 8 канадски цента и съответно 10 евро цента......amigo7674 написа:Човек ти си уникален.
И аз се опитах да покажа какво стана в Германия,защото там от 20г строят ВЕИ съоръжения и вече производството е толкова много,че продават този т.н. "зелен"ток на цената на тока от атомните централи - това имах в предвид,че цената на тока пада.
Това е от Уикипедияpumpy написа:Аз не знам какво и от къде пада в Германия, но цена от 0.268, най-вероятно евро цента, не знам от къде е падала. Ако така погледнем на нещата в Канада и България цената на тока направо лети надолу при средни стойности от 8 канадски цента и съответно 10 евро цента......amigo7674 написа:Човек ти си уникален.
As of February 2012, feed-in tariffs range from 3.4 ct/kWh (4.5 ¢/kWh) for hydropower facilities over 50 MW to 24.43 ct/kWh (32 ¢/kWh) for solar installations on buildings up to 30 kW. In 2012, the tariff for new solar installations dropped to 18.36 ct/kWh (24 ¢/kWh).[2] The aim is to meet Germany’s renewable energy goals of 12.5% of electricity consumption in 2010 and 35% in 2020. The policy also aims to encourage the development of renewable technologies, reduce external costs, and increase security of energy supply.[3]
In 2011, 20% of electricity in Germany came from renewable sources BDEW breakdown of electricity production by source and 70% of this was supported with feed-in tariffs. The Federal Environment Ministry estimates that this will save 87 million tonnes of carbon dioxide by 2012. The average level of feed-in tariff was €0.0953 per kWh in 2005 (compared to an average cost of displaced energy of €0.047 kWh). The total level of subsidy was €2.4 billion, at a cost per consumer of €0.0056 per kWh (3 per cent of household electricity costs).[3] The tariffs are lowered every year to encourage more efficient production of renewable energy. By 2012, the EEG surcharge - which pays for the additional costs through feed-in tariffs - had increased to 3.592 ct/kWh.[4] As of 2008, the annual reductions were 1.5% for electricity from wind, 5% for electricity from photovoltaics, and 1% for electricity from biomass. In the first quarter of 2011, 19.2% of Germany's electricity was produced by renewable sources.[5] This is compared to 17.1% in the first quarter of 2010, an increase of 2.1%.
Отбелязал съм с червено как се движи цената на тока от фотоволтаици в Германия.Същата аналогия с цените важи и за България и за останалия свят - вървят надолу...
Няма държава,където цените на "зелен ток" да са се повишили.
Сега да погледнем какво става с цената на тока от конвенционалните централи

Например Великобритания
Първо за мен Уикито не е източник на информация....amigo7674 написа:As of 2008, the annual reductions were 1.5% for electricity from wind,5% for electricity from photovoltaics, and 1% for electricity from biomass.
Втори с това темпо на "падане" колко години ще минат докато стигнат цената на конвенционалния ток ? Чакай да сметна: 1.5% от 0.268 цента е колко.....0.00402, значи ни трябват някакви си 49 години за вятъра да достигнат днешното ниво на цената на тока в БК, Канада и само 15 години за цената от фотоволтаици. Аз някак си не се чуствам комфортно да спомагам за падането им през този период.
BTW когато един ден се заема с построяването на къщата си, ще си инсталирам фотоволтаици на покрива, спор няма, но не защото очаквам да пестя особено, а защото искам да съм "зелен" и независим. Освен това вярвам,че при правилно проектирана къща и малкото ток, осигурен от фотоволтаици е достатъчен. Но всичко това е свързано с адски много пари и на последно място с икономия....
Сметката ти за годините не е вярна.
Забравяш,че докато цената на "зелената" енергия пада,цената на конвенционалната се покачва.
Така,че пресечната точка, т.н. паритет,ще е много по-скоро във времето.
Много хора ще си сложат фотоволтаици или перки,въпрос на време е.
Приветствам и твоето желание да си монтираш солари един ден.
Реално погледнато,скоро един човек ми каза нещо много интересно - че чрез източници на охлаждане и отопление в един дом се компенсират загубите на топъл или хладен въздух.В идеалния дом може да се поддържа почти постоянна температура с много малко разход на енергия.

Забравяш,че докато цената на "зелената" енергия пада,цената на конвенционалната се покачва.
Така,че пресечната точка, т.н. паритет,ще е много по-скоро във времето.
Много хора ще си сложат фотоволтаици или перки,въпрос на време е.
Приветствам и твоето желание да си монтираш солари един ден.

Реално погледнато,скоро един човек ми каза нещо много интересно - че чрез източници на охлаждане и отопление в един дом се компенсират загубите на топъл или хладен въздух.В идеалния дом може да се поддържа почти постоянна температура с много малко разход на енергия.
- mortigur
- Обратна връзка:
http://www.prweb.com/releases/2013/9/prweb11111814.htm
MMMM...... Great!!!
Friends of Science rebuttal report entitled "Costly Misinformed Diagnosis" shows that the closure of coal plants in the UK and the move to expensive wind power has led to skyrocketing electricity rates. Millions of people have been pushed into ‘heat-or-eat’ fuel poverty, fraught with health impacts and thousands of deaths.
Dr. Peiser’s video and power point presentation "To Heat or Eat: Europe’s Climate Policy Fiasco" illustrates how wind farm energy and extreme climate change targets have devastated the EU poor and middle class. He reported that Germany is building coal plants. This March 21, 2007 report says 26 new coal plants were slated to provide inexpensive, reliable power.
"Pembina’s demand for early closure of coal-fired electricity plants are said to help save the planet from global warming. Global warming stopped 16 years ago," says Gregory. "However, global cooling may be imminent based on solar patterns. If so, we’ll need reliable, inexpensive power from coal."
MMMM...... Great!!!

Taxation is theft.
Вижте какво става във Франция
Френският въглероден данък ще събере 4 млрд. евро за зелена енергия до 2016 г.
и в Съединените щати...
Възобновяемата енергия е най-евтиният вариант за Америка
Дори не ми се налага да разсъждавам върху очевидното.А то е,че скептицизма и недоверието към зелените технологии остават в историята.
Ура!
Френският въглероден данък ще събере 4 млрд. евро за зелена енергия до 2016 г.
и в Съединените щати...
Възобновяемата енергия е най-евтиният вариант за Америка
Дори не ми се налага да разсъждавам върху очевидното.А то е,че скептицизма и недоверието към зелените технологии остават в историята.
Ура!

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Незнам, какво спорите въобще! Проблема не е нито в зелените технологий, нито във въглищата, а че сме много маймуни на клона!